Yves Rocher 100% Intense Kajal recension

- Annons -

“Älskar dina inlägg om produkter så man lär sig hitta rätt i sminkjungeln :) Kan du inte visa lite fler tips och sminkningar med produkter från Yves Rocher innan din rabattkod går ut där? Gärna ögonskuggor och ögonpennor! Men även om du har några härliga nagellack därifrån. Hoppas även på en recension på de nya ”ögonpennorna” – du har ju redan visat den med grönblå nyans. Skulle vilja se hur de andra ser ut och om de färgerna täcker bättre :) Tav för en superblogg!”

Tack för din kommentar gulle du! Jag tänkte göra en Yves Rocher-sminkning idag faktiskt :) Och mer kommer innan mars är slut!

Men jag kan börja med att recensera de nya ögonpennorna – Yves Rocher 100% Intense Kajal, som ni fick skymta i denna sminkning som jag gjorde förra veckan!

Jag har fått dessa som pressprov men fick tyvärr bara den gröna och den svarta nyansen, så jag kan inte recensera eller visa de andra. Men den blåa färgen visade MakeupbyLina.Devote.se i en superfin sminkning här om dagen som jag tycker ni ska kika på, och hon har nästan bara använt smink från Yves Rocher i den looken :)

yves-rocher-ögonpenna

Yves Rocher 100% Intense Kajal är Limited Edition-pennor i 6 olika nyanser. De innehåller naturliga oljor och vaxer som ger en krämig konsistens och vårdar den känsliga huden kring ögonen.

Det var lite synd att jag inte fick alla, för den gröna och den svarta skiljer sig väldigt mycket från varandra tycker jag, så det är svårt att ge en glasklar recension. Men jag har googlat runt på lite bilder från andra skönhetsbloggar, och det ser ut som att de flesta av de andra pennorna är mer lika den svarta i sina egenskaper.

1426671609-7902

- Annons -

Den svarta nyansen 00 Noir Carbone* är otroligt pigmentrikt och kolsvart! Konsistensen är krämig men ändå fast, den fäster bra både på huden och vattenlinjen och är lätt att tona ut för en sotig look. Jag gillar den!

Den torkar inte efter en stund utan är fortfarande lite krämig, men man kan enkelt dutta på lite svart ögonskugga för att fixera den så håller den ännu längre.

Längs vattenlinjen är det dock jättebra att den är krämig, för en torr produkt suger upp mer fukt från ögat och släpper därför lättare. Den här håller bra även längs vattenlinjen, inte för att den är vattenfast utan tack vare den krämiga konsistensen. Jag har inte hårdtestat den än från morgon till kväll än, men den håller absolut i flera timmar i alla fall, och jag har väldigt tåriga ögon!

1426671609-7902 - kopia

Den gröna nyansen 02 Vert de Cobalt* är en superfin jadegrön nyans! Jag älskar jadegrönt, en blandning mellan mintgrön, turkos och khakigrön typ, så jag blev jätteglad när jag såg hur fin färgen är!

Dock är konsistensen på denna ännu mer krämig, vilket gör den lite mer svårarbetad, den blir väldigt fin och håller bra när man väl är klar med sminkningen, men man måste jobba ganska mycket för att få en fin uttoning (om man bara inte suddar den lite längs fransraden) och längs vattenlinjen ville den inte fästa alls!

Om ni tittar på min sminkning som jag länkade överst i inlägget, så är inte den svarta nyansen lika kolsvart längs vattenlinjen som den egentligen blir, och det är för att jag försökte applicera den gröna där först men blev inte alls nöjd så jag körde över med den svarta direkt bara (men skulle kanske ha torkat linjen med en tops först). Så, letar ni efter en grön nyans till vattenlinjen så är Yves Rochers vanliga vattenfasta kajalpennor* mycket bättre!

IMG_8059_111

Så den här gröna får inte lika bra poäng som den svarta, men färgen är otroligt fin så jag kommer säkert använda den i framtiden fast bara till vissa delar av looken!

Men som sagt, jag har kollat in lite andra bilder och recensioner, och de andra pennorna ser lika pigmentrika ut som den svarta, förutom den Vert de cobalt och Rose Indien som är lite för krämiga för att fästa längs vattenlinjen.

16778057205_7c9e00b077_o

Nyansen Terre de sienne* är däremot en otroooligt pigmentrik och snygg oreange färg som gav mig ha-begär efter att ha läst Thestylingdutchman.blogspot.se, kolla in hennes bilder! Jag måste ha den!

Yves-Rocher-Intense-Kajal001

Blue Indigo, Rose Indien, Vert de cobalt, Terre de sienne, 00 Noir Carbone och Feuille d’or.

Slutsats: Riktigt roliga pennor att ha i sminkväskan! Dock skiljer sig egenskaperna en del från varandra beroende på nyans, så om de är bra eller inte beror på vad man ska använda dom till. Blue Indigo, Terre de sienne, 00 Noir Carbone och Feuille d’or funkar både till vattenlinjen och runt ögat, men Rose Indien och  Vert de cobalt bör ni inte köpa om ni ska ha de längs vattenlinjen, men de är fina runt ögat!

Pennorna kostar 119 kronor, och anger ni YRHELENA i kassan på Yvesrocher.se så får ni både 20% rabatt och Yves Rocher Loose Pearls* i nyansen 05 på köpet!

Kram! ♥

- Annons -
Föregående artikelTropical makeup
Nästa artikelYves Rocher-sminkning
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish