10 sminktips – Asiatiska ögon

  - Annons -

  Jag har fått flera önskemål om sminktips för asiatiska ögon, så här kommer ett inlägg om det!

  Detta inlägg är till för ögonformer med små ögonlock där hudvecket hamnar ganska långt ner på ögat (eller syns inte alls) istället för i globlinjen. En variant av hooded eyes helt enkelt!

  Jag måste förtydliga att ”asiatiska ögon” egentligen är fel ordval. Jag har använt det ordet i inlägget för att många söker på detta ord och jag vill ju nå rätt målgrupp :)  Asiatiska ögon är inte ”en” ögonform. Personer från alla ursprung kan ha denna ögonform och Asien är en stor kontinent – alla har självklart inte samma typ av ögonform.

  Så hoppas inte att detta inlägg uppfattas som okunnigt eller oprofessionellt, jag läser på och jobbar ständigt för att vara så korrekt som möjligt :)

  Ordförtydligande: Med ögonlock menar jag bara den del av ögat som göms när vi tittar uppåt, och syns när vi blundar. Med globlinje menar jag den inåtbuktande delen mellan själva ögat och brynbenet. Hoppas ni förstår : )

  - Annons -

  Här kommer i alla fall mina 10 bästa tips!

  10 sminktips asiatiska ögonDetta är en närbild på en brudsminkning som jag har gjort!

  1. Sminkning som syns mycket
  Om man vill ha en sminkning som syns tydligt så bör man inte lägga skuggan enbart på ögonlocket, för då kommer din sminkning i princip bara synas när du blinkar. Våga lägga ögonskugga lite högre upp så kommer sminkningen att synas hela tiden!

  2. Sotade ögon
  Asiatiska ögon passar superbra i sotningar och kan utan problem unna sig riktigt mörka ögonskuggor utan att se översminkade ut, eftersom man ofta har ett stort område mellan ögonen och ögonbrynen. Applicera intensivt närmast fransraden och sota uppåt så mycket som önskas. Lucy Liu har ofta snyggt sotade ögon, googla henne!

  3. Icke sotade ögon
  Vill man dock ha en ögonlocksfärg (eller flera) och en globlinjefärg så är det samma princip där som i punkt 1, applicera inte ögonlocksfärgen enbart på ögonlocket, utan våga applicera lite högre upp! Annars kommer man i princip bara att se globlinjefärgen när du tittar framåt. Du kan t.ex. applicera så här:

  10 sminktips asiatiska ögon
  Observera att jag inte har applicerat ögonskuggorna så som jag visar på bilden att man kan göra. Jag har gjort en slags neutral tvåfärgad sotning på bilden och använder den bara för att markera ögats delar.

  4. Eyeliner
  ”Eyeliner är en asiats bästa vän” sa en tjej från Taiwan till mig en gång :) En bred eyeliner längs övre fransraden lyfter blicken superfint. Och om man även applicerar mörk eyeliner längs vattenlinjen så får man snyggt framhävda, inramade ögon och en intensiv blick! Mitt tips är dock att inte enbart applicera svart längs vattenlinjen utan att även applicera längs fransarna på undre fransraden, annars kan ögonen se mindre ut.

  Eyeliner med vinge är också otroligt snyggt på asiatiska ögonformer! Vissa kan måla en vinge utan problem, medan vissa ofta har ett långt hudveck ut i ögonvrån – då kan man måla eyelinern även längs undre fransraden och binda ihop den med eyelinervingen. Vilket gör att man kan placera vingen längre ut från ögat utan att det ser konstigt ut.

  Detta öga passar utmärkt med en vanlig eyelinervinge utan att hudvecket bryter av och gör den ojämn. Men hade hon behövt placera vingen längre ut så hade hon som sagt kunnat binda ihop den med undre fransraden för en mer cat eye-form.

  5. Förstora ögonen
  Vill man förstora ögonen så är vit kajalpenna längs vattenlinjen väldigt effektivt! Dessutom kan man leka med principen jag skrev om i punkt 3, att applicera ögonlocksfärgen högre upp än vad ögonlocket egentligen är, då kan man applicera globlinjefärgen högre än vad globlinjen är också och det ger en illusion av ett större öga.

  - Annons -

  6. Ögonbryn
  Vill man förstora ögonen som jag förklarade ovan, så är det en smart idé att plocka/fylla i sina ögonbryn så att de sitter så högt upp som möjligt, plocka inte bort för mycket strån på brynens ovansida. Då har man mer yta att leka med effektfulla ögonskuggor på, för man vill ju helst inte applicera färger enda upp till ögonbrynen då kommer det inte ge samma förstorande effekt.

  7. Ögonfransar
  Många asiatiska ögon har korta och raka ögonfransar, men eftersom ögonformen ofta också har en lång bit upp till ögonbrynet så kan dom gotta sig i långa supersnygga lösögonfransar utan att det ser för mycket ut!

  8. Ögonskugga under ögat
  Att sota mycket på ögats undersida är supersnyggt! Har man smala ögon och vill ha en mer mandelformad form så kan man applicera bredare i mitten på undre fransraden och smalare i inner- och ytterkant.

  9. Appliceringstips
  När man blundar kan det vara svårt att se exakt hur högt upp man ska applicera ögonskuggan för att det ska synas tillräckligt, samtidigt som man inte vill riskera att applicera den för högt upp heller. Titta rakt fram i spegeln och gör en liten markering med ögonskuggan så högt upp som du vill att sminkningen ska gå. Då behöver du inte tänka mer på det när du sminkar!

  10. Cat eye
  Asiatiska ögon är otroligt snygga i en utdragen cat eye-form på ögonskuggan! Följ undre fransradens lutning när du sotar i yttre ögonvrån.

  Hoppas ni fick lite tips och att detta inlägg var till hjälp! :)

  Läs även:

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Hej! Vilka fransar använde du i bilden på brudsminkningen? Är själv asiat och har jättesvårt att hitta lösfransar som sitter snyggt :(

   • Hej! Åh jag har tyvärr ingen aning, det var för länge sedan! Tror dom kommer från ett stort ”salongs-kit” liksom, inget vanligt märke man köper som privatperson i butiker. Ledsen att jag inte kunde hjälpa dig!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish