3 tips med Peach-pennan från glo!

  - Annons -

  Det här sminktipset gäller bara er med ljus/mellanljus hudton.

  Kajalpennorna från glo Skin Beauty (som jag säljer i webshopen) har bland annat nyansen Peach som är en krämvit nyans som jag använder i princip hela tiden!

  Nu tänkte jag visa er tre sminktips med denna penna som är superlätta att göra och som ger stor effekt och det “lilla extra” för en mer välarbetad sminkning.

  glo Skin Beauy Precision Eye Pencil innehåller mineralpigment och är väldigt följsam på huden, den är inte för krämig och inte heller för torr. Den har också en liten sudd på andra änden ifall man vill tona ut skarpa linjer.

  - Annons -

  1. Ljus penna kring läppkonturerna
  Jag älskar att markera läppkonturen inte bara med läppsminket utan med basen runt omkring! Bara att lägga sin foundation med en platt pensel så att den blir skarp runt läpparna gör stor skillnad, men för extra effekt så använder jag en ljus penna som jag sedan tonar ut.

  Detta gör att läppformen blir mer framhävd och konturerna ser skarpare ut. Att pennan är lite ljusare än hudtonen gör dessutom att läpparna ser lite plutigare ut.

  Först målar jag skarpt runt läpparna, som ni ser ovan, och sen tonar jag ut som ni ser här nedan:

  Antingen tonar jag med en pensel eller så suddar jag försiktigt med pennan. Båda sätten funkar.

  Jag har inget läppsmink på dessa bilder, men dom är tatuerade, så dom är redan ganska skarpa. Detta tips gör enorm skillnad på personer mer diffusa läpplinjer.

  2. Under ögonbrynen
  Samma sak kan man göra för att få brynformen mer skarp och välformad utan att behöva måla hårdare/skarpare med brynsminket. Då målar jag skarpt med pennan på undersidan av brynet (går att göra på ovansidan också om man vill ha en mer skarp kant där) och sen tonar jag ut neråt.

  Så här blir det då:

  - Annons -

  Även här vill jag tillägga att skillnaden kan bli jättestor om man har en mer diffus form från börja, mina bryn är redan ganska definierade :)

  3. Ljusa upp längs vattenlinjen
  Det som den här pennan används till mest är att ljusa upp längs vattenlinjen. Hela ögat får en klarare och mer “ren” blick, speciellt om man är lite rödrosa i ögonen. Dessutom öppnar den upp ögat.

  Antingen kan man lägga bara precis på vattenlinjen så här:

  Men man kan också lägga pennan lite ner på undre fransraden också, så här:

  Detta ger en ännu mer öppen blick, och man kan t.ex. lägga lite ljusbrun skugga precis under det ljusa (jag brukar använda min contouring-skugga) och sen inte lägga mascaran enda in i fransroten på underfransarna utan börja lite längre ut på stråna – då får man en väldigt förstorande effekt på ögonen!

  Verkligen nöjd med denna! Perfekt formula för att funka till massor av användningsområden. Ibland använder jag den på finnar också.

  Och ni ser ju på bilden hur välanvänd den är, en liten stump kvar bara haha, men den har jag haft hur länge som helst, räcker väldigt länge!

  - Annons -

  Hoppas ni gillade inlägget och att tipsen var till hjälp :)

  Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish