Min businessvecka v. 15

Hej hörrni! Ännu en vecka har passerat, snabbt går det! :)

Planering av sommar-event på Creative Makeup
Jag sa redan efter jul till Miska “kan vi inte göra årets sommar-event extra storslaget?!” och det jobbar vi med för fullt nu :)

Jag har under veckan satt upp ett upplägg med hur kvällen ska se ut, en to do list och ansvarsområden så att vi alla hjälps åt (både vad vi kan göra nu, vad som ska göras precis innan och även vad alla har för uppgifter under själva eventet).

Och så har jag designat en inbjudan som vi publicerade i torsdags, jag fick en chock över att så många osade direkt! Samtidigt som jag var inne i osa-dokumentet så såg jag nya namn som fylldes på haha. Redan samma kväll hade 40 personer osat och det är 1,5 månad kvar till eventet, om det fortsätter fyllas på som det gör nu så funderar vi på att göra en event-kväll till! Vi har ju begränsat med plats men man vill ju inte säga nej till så många heller :)

Temat för kvällen är “skönhet är friskvård” och själva stämningen kommer vara somrig och tropisk. Här är en inspirationsbild som jag visade alla, från olika event som jag själv varit på:

Blommor och somrig skyltning med produkter, och så ska vi ha en snygg ballong-vägg också som alla kan fota bilder framför och har faktiskt beställt ballonger med vår logga på!

Kvällen börjar med mingel medan vi inväntar alla gäster, därefter kommer vi hålla en relativt kort presentation. Annika kommer prata om att skönhet är friskvård och jag kommer som vanligt på våra event att hålla i en sminkdemo! Exakt vad jag ska visa är inte helt spikat än, har ni några förslag på vad ni hade velat se så tar jag gärna emot tips, jag har ganska många idéer själv men jag kan ju inte stå och sminka hur länge som helst utan det måste gå ganska så snabbt och vara intressant även om man som gäst står en bit ifrån.

Sedan fortsätter minglet och vi kommer ha massor av somriga tilltugg och drycker, kanon-erbjudanden på behandlingar och produkter och hjälper alla med personliga råd, testa ut nyanser och svara på frågor. Och alla som handlar för en lyxig goodiebag!

Sen avlutas kvällen med att presentera vinnare i våra utlottningar och vi kommer ha grymma vinster kan jag hinta om ;)

Den här bilden skickade jag till några på Snapchat med bra öga för form och färg, ibland kan jag bli så osäker när jag sitter och håller på med design-saker att jag behöver fråga runt lite om tips och respons. Älskar det moderna samhället vi lever i haha!

Och här är slutresultatet:

Fint va? Den blev bevisligen lockande eftersom så många vill komma :)

Om någon av er vill komma på eventet så kan ni osa i formuläret här! Det är så klart kostnadsfritt och alla är välkomna, men vi har begränsat antal platser.

Studio-jobb på onsdagar
Jag har inte jobbat hemifrån så mycket som jag egentligen vill den senaste tiden, och det är för att jag alltid får sån beslutsångest “är detta en bra dag att inte vara på salongen?” o.s.v. Men nu har jag därför spikat att varje onsdag är hemmajobb-dagar!

Denna onsdag fotade jag min läpptatuering som jag tänkte lägga ut före- och efterbilder på. Jag fotade sminktips steg för steg som ska bli ett beauty guide-inlägg i webshopen, och en sminkning som vanligt också. Dessutom fotade jag före- och efter med en ny avfärgning som LÓréal Paris har skickat pressutskick på.

Sen tvättade jag bort sminkningen och satt med hårinpackning och ansiktsmask och gick igenom bilderna och fixade lite annat dator-jobb i solen på vår altan. Livsnjutare jag!

Kvällsmöte med hela teamet och STORA planer föddes!
Varannan torsdag har vi ju krammöte där vi listar förbättringar, rapporterar hur ekonomin ser ut, repeterar vårt mål och fokus m.m. Och då och då gör vi dessa till mer inspirerande och drömmiga möten där det inte är lika uppstyrt utan mer prat och liv :) Och sen beställer vi mat och umgås ♥

Så här ser det ut högst upp i vår handlingsplan där vi listar alla förbättringar som ska göras:

Nedräkning till 30 juni då vår målbild ska vara uppnådd :) Man ser hur sekunderna räknas ner haha!

“Vad kan vi göra de 2 närmaste veckorna?” står det sen och där skriver jag upp allt som sägs och vem som ska göra vad :)

Bland annat blev det mycket idéer kring vårt event så klart, men framför allt så föddes en ny idé som jag tänkte att jag faktiskt kan berätta för det är inget hemligt, vi ska börja undersöka saken men det är inte helt spikat om vi kör igång planen eller inte. Men om vi kör så kör vi stort!

Det började med att jag i väntan på maten började visa bilder på mina drömhus jag har hittat i Spanien och i Mexico haha, och då sa Annika att hon också varit sugen på att kunna jobba en del i Spanien (vi har inte ens pratat med varandra om detta) fast typ hyra in sig på en salong och tatuera. Bara för att komma ifrån vintern utan att behöva ta långsemester. Jag och Miska har ju tänkt att vi ska kunna jobba på distans via datorn bara.

Och detta nappade personalen på direkt! “JAG kan komma och jobba i Spanien!” och plötsligt satt vi och diskuterade att öppna en salong i Spanien också! Hur kul? :) Vi tänker oss 1-2 personer som jobbar heltid där (som bor i Spanien på heltid redan) och sen kan personalen i Sverige jobba en del veckor på Spanien-salongen också! Vilken härlig förmån att få komma till Spanien titt som tätt!

Jag vet faktiskt inte så här i efterhand om alla i personalen förstod att jag, Miska och Annika menade allvar med denna idéen, kom på efteråt att dom är ju inte lika vana vid våra idékläckar-möten och hur vi kan spåra iväg ibland! Men det var alltså inte bara skoj-snack från vår sida :)

Vi har inte kollat upp några detaljer alls på hur detta skulle fungera rent praktiskt länderna emellan m.m. Men vi ska faktiskt kolla upp det, jag är jättepeppad! Vår Spanien-flytt kanske blir som ett salongsprojekt istället :)

Fortsättning följer!

Sushi bjöd vi på sen, hade såå himla roligt tillsammans! Älskar det här gänget! :)

6-dagarsvecka på salongen
Lisa var ledig i lördags så jag hoppade in och jobbade då. Jag har haft fler kunder än vanligt denna vecka överlag också och har bland annat fotat 3 sminkningar som jag ska visa före- och efterbilder på :) En av dom publicerade jag redan i fredags.

Sen har det inte varit så mycket mer speciellt, jag har deklarerat vilket inte var helt enkelt då min gamla enskilda firma hänger kvar och spökar trots att den är avslutad och så ska jag ju deklarera aktieföretaget som jag är delägare i också och det är svårt att förstå vad allt innebär med “förvärvade andelar” och sånna tråkiga termer ;) SÅ skönt att vi har hjälp med ekonomin i vårt AB, med bokföring, bokslut och allt sånt. Värt varenda krona.

Hoppas att ni också haft en toppenbra vecka! Själv ska jag fira Miska som fyller 31 år idag, vet verkligen inte hur jag hade klarat mig utan honom :)

Kram på er! ♥

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish