6 vanliga sminkproblem och hur du löser dem!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Det finns en del återkommande frågor om grundsmink som jag får med jämna mellanrum, frågor som oftast grundar i olika problem där personen inte vet vad den gör för fel. Så nu tänkte jag besvara vanliga sminkproblem i ett inlägg! : )

  6 vanliga sminkproblem

  Här nedan radar jag upp 6 vanliga sminkproblem.

  1. Hur döljer jag mina synliga porer?

  När man applicerar foundation genom att bara lägga ett lager över ansiktet, så blir det som att man lägger en ljus kant längs varje por, vilket framhäver dom och får dom att se djupare och mörkare ut.

  - Annons -

  Det viktigaste att tänka på är att arbeta in produkterna ordentligt i huden! Cirkulerande rörelser och gärna lite duttande också, fram och tillbaka flera gånger, så att man verkligen buffrar in sin foundation i hudens alla små ojämnheter. Då kommer sminket smälta ihop med huden mer, du kommer inte behöva använda lika mycket foundation och resultatet blir både snyggare, jämnare och naturligare!

  Har du så synliga porer att detta tips inte räcker, då kan en ansiktsprimer för fet hy vara att rekommendera, alternativt en primer som enbart är till för att jämna ut porer, t.ex. Flawless & Poreless primer från Pixi (adlink).

  2. Min foundation blir kakig, vad gör jag för fel?

  Tre vanliga anledningar är att din foundation antingen är av dålig kvalité, gammal eller inte passar din hy. Men oftast beror det på att man applicerar ”fel” och för mycket. Med den foundation jag använder så är det nästan omöjligt att få ett kakigt resultat för den är så lätt på huden, men att använda mindre foundation och jobba in den i huden mer är oftast problemlösningen på detta! Eller byta foundation.

  Du hittar alla foundations här (adlink), läs recensioner och egenskaper för att hitta den bästa för dig!

  3. Hur får jag grundsminket att hålla hela dagen?

  Vanliga sminkproblem som att grundsminket inte håller hela dagen.

  Många känner sig nöjda med grundsminket direkt efter applicering, men att det av olika anledningar inte är lika fint hela dagen. Har man jobbat in sin foundation i huden ordentligt och gjort allt som man ska, så beror det oftast på sin egen hy.

  Är man torr så kan man uppleva att sin foundation ”faller bort” under dagen. Det man kan göra då är att dels återfukta ordentligt före applicering så att det verkligen fäster på huden. Man kan också återfukta huden under dagen genom att använda fuktspray, som man bara sprayar över sminket med jämna mellanrum. Använder du en flytande foundation så rekommenderar jag en oljebaserad.

  Är man tvärtom, fet i hyn, så kan grundsminket antingen ”smälta bort” eller bli kakig under dagen. Detta beror på oljan som din hy producerar som bråkar med din foundation inifrån och får den att glida/flytta på sig. Pudra ansiktet med jämna mellanrum så att du fixerar din foundation och suger upp oljan. Använder du en flytande foundation så rekommenderar jag en vattenbaserad.

  - Annons -

  I båda fallen så kan även en ansiktsprimer vara en bra idé, på en torr hy får primern grundsminket att fästa bättre och på en oljig hy minskar primern oljigheten och också där att den sitter på plats.

  Du hittar ansiktsprimers här (adlink), läs recensioner och egenskaper för att hitta den bästa för dig!

  4. Jag applicerar rouge och bronzer som man ska, men det blir ändå ojämnt och fult.

  Detta är en sådan punkt som först och främst kräver bra produkter och borstar, men sedan är det kunskap och övning som gäller.

  Ett ojämnt resultat får man ofta p.g.a. att man har för mycket på borsten. Vill du ha exempelvis mycket rouge på kinderna, så är det bättre att ta lite åt gången och bygga upp en snygg nyans. Dutta borsten i rougen/solpudret och slå sedan skaftet lätt mot handflatan så försvinner allt överflödigt pulver som hade lagt sig ojämnt på huden.

  Blev din rouge/shading ojämn så är det ganska enkelt att rätta till med en kabukiborste som du applicerat foundation med om du använder mineralsmink, massera alla ojämna kanter med den så brukar det jämna ut sig. Är det extremt ojämnt så kan du även ha lite mer foundation på kabukiborsten.

  Kika in alla borstarna här! (adlink) Finns i olika prisklasser och variationer! :)

  5. Hur gör jag för att inte få en skarp sminkkant mellan ansiktet och halsen?

  Den största orsaken till detta är fel nyans på sin foundation. Men trots rätt nyans så blir det ju alltid lite olika på ansikte och hals eftersom att en sminkad hy har lite annorlunda yta och reflekterar ljuset annorlunda.

  Därför bör man alltid sminka ner lite på hals och dekolletage om man vill ha det perfekta resultatet – glöm inte öronen om du har kort frisyr/uppsatt hår!

  - Annons -

  Dessutom är det en bra idé (både om man sminkar med foundation ner på halsen eller inte) att applicera sin shading där också. Om du shadar käkbenet och ner på sidorna av halsen, och kanske nyckelbenen också, så blir det så många olika nyanser ihopblandade att man inte lika mycket tänker på att det blir ett ”streck”, utan då blir det mer som naturliga skuggor.

  6. Grundsminket ”fastnar” i ansiktsfjunen och gör att dom framhävs, hur förhindrar jag detta?

  Mitt bästa tips när det gäller detta är att applicera sminket i fjunens riktning, då lägger de sig ner och blandas ihop i sminket lättare än om man rufsar till dom med sminkborsten och får sin foundation att lägga sig som en tub längs stråna istället för på bara en sida.

  Att spraya sminket med en fuktspray är också att rekommendera, då kommer den pudriga känslan kring stråna att försvinna!

  Hoppas du gillade inlägget med vanliga sminkproblem.

  PUSS på er!
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Mitt smink går ”av” efter halva Dagen typ, och jag använder hudkräm under, vad ska jag göra?

   • Jag skulle tipsa om att köpa ett matchande serum till den hudkrämen du använder, detta ger mycket lyster och återfuktning innan du börjar sin sminkning. Sedan skulle jag rekommendera en primer som passar just för din hud, jag köper oftast mina bas produkter (som återfuktning) på apoteket och primers osv på kicks.

    Hoppas detta var till någon nytta:)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish