Bästa ansiktsprimer med SPF 30! (Glo Tinted Primer)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  För ett tag sedan så gjorde jag en snabb Insta Story där jag visade en färgad ansiktsprimer från glo Skin Beauty Tinted Primer som ett vårtips, jag fick mycket kommentarer och frågor om den då (jättekul!!) så nu har jag gjort en mer ordentlig video där ni ser tipsen i lite bättre kvalité än mobilfilmat.

  Klicka på kugghjulet (inställningar) och ändra kvalitén till 1080HD så ser ni ännu bättre!

  4 produkter i 1 – på vilket sätt?

  glo Skin Beauty Tinted Primer är en färgad ansiktsprimer som finns i flera nyanser. Att det är 4 produkter i 1 är inget som glo själva marknadsför den som utan det är någonting som jag själv insett! :)

  1. Solkräm

  Primern har SPF 30 (!) så med denna på dig behöver du inte ha solkräm i ansiktet!

  2. Färgad ansiktsprimer

  - Annons -

  Som den produkt den är ämnad för att vara (en färgad ansiktsprimer) så får du en jämnare hudstruktur! Alltså huden ser superslät och fin ut och porerna blir mycket mindre synliga!

  Färgad ansiktsprimer före och efter

  Närbild på mina porer direkt efter applicering av enbart glo Skin Beauty Tinted Primer.

  3. Foundation / färgad dagkräm / bb eller cc-crem

  Primern har som sagt pigment i sig och ger en lätt täckning också. Antingen kan man använda den som extra täckning under en annan foundation eller som jag gör oftast – använder bara denna.

  Jag måste säga att tack vare den utjämnande hudstrukturen så tycker inte jag att jag behöver så mycket mer täckning, när huden blir jämn i strukturen och hudtonen samtidigt så blir det 1+1=3. Hade jag haft så här lite täckning med en vanlig färgad dagkräm så hade jag känt att jag behöver täcka mer.

  För er som inte har lika tydliga finnar och rödhet (eller andra ojämnheter) eller som bara tycker att denna täckningsgrad räcker – ja då behöver ni bara denna produkt! ♥

  Jag själv älskar den lätta och naturliga täckningsgraden i hela ansiktet och punkt-sminkar sedan bort detaljer så som finnar och rödhet i efterhand. Visar det längre ner i inlägget. Det blir så naturligt och fint!

  Färgad ansiktsprimer före och efter

  Här är före och efter enbart glo Skin Beauty Tinted Primer. Som ni ser så skiner finnar och rödhet igenom – men skillnaden är ändå stor!

  4. Puder

  Finishen blir matt så du behöver inte heller lägga puder över. Den blir matt på ett väldigt fint sätt, inte ett torrt eller pudrigt sätt utan mer “velvet matte”.

  - Annons -

  Och vill man inte ha ett matt resultat så går det såklart superenkelt att spraya en mist över eller svepa på lite highlighter snabbt. Jag själv blir dock glansig snabbt om jag skippar puder så jag får “naturlig lyster” efter en stund ändå :)

  Läs även: Vilket puder ska jag ha? – Allt om puder!

  Färgad ansiktsprimer

  + glo Skin Beauty redness Relief Powder

  Så sagt så sminkar jag bort mina finnar och rödhet också, men det steget går också supersnabbt!

  Så jag vill tipsa er om en andra produkt också – glo Skin Beauty Redness Relief Powder.

  Det är ett puder som inte är täckande utan bara färgkorrigerande och tar bort röda toner. För när jag gör en naturlig bas så gör det ingenting att finnarna skiner igenom och ser lite mörka ut, det är bara fint att huden ser lite osminkad ut tycker jag. Men rödheten vill jag inte ska lysa i ansiktet och då är det bara några dutt med detta puder så är rödheten borttrollad!

  Läs även: Dämpa rodnad i ansiktet

  Färgad ansiktsprimer täcka rödhet

  Min rödhet under näsan är väldigt intensiv så där lägger jag ganska mycket puder. Ni ser skillnaden på ena sidan av näsan jämfört med andra :)

  Jag använder en liten fluffig borste, för det här pudret använder jag mer som en snabb puderconcealer än ett vanligt puder som man sveper tunt över hela ansiktet.

  - Annons -

  Pudret har en ny förpackning och jag ska vara helt ärlig och säga att den nya förpackningen inte är så bra, för det är en inbyggd borste med puder i skaftet. Men innehållet är så grymt bra (!) så vi har bestämt oss för att fortsätta sälja den ändå. För om man vänder på den nya förpackningen så kan man skruva upp locket i botten, som en vanlig burk, så man kan använda den som vanligt med en separat borste istället för att använda den inbyggda borsten.

  Jag själv har dock kvar gamla burken så jag häller över allt puder i den. Och fortsätter tjata på glo att dom ska byta tillbaka till burk igen!

  Men så ni vet :)

  Färgad ansiktsprimer täcka finnar

  Och sen duttar på finnar! Dom försvinner inte helt som sagt eftersom den inte har täckning, men rödheten försvinner efter bara en snabb dutt! Det ser ni tydligt i videon också.

  före och efter bas

  Här är alltså resultatet efter både Tinted Primer och Redness Relief Powder, som båda är från märket glo Skin beauty.

  Herregud vad röd jag är osminkad haha. Det blir så tydligt varje gång jag fotar före- och efterbilder! Tänk om jag bara hade finnar men i övrigt en jämn hudton, vad trevligt det hade varit :)

  Bonustips!

  Två tips jag inte säger i videon är:

  1. Fejka brännan med en mörkare nyans!

  Om man känner sig lite vinterblek fortfarande så kan man välja ett snäpp mörkare nyans än vad man egentligen är och sminka ner lite på halsen också (så att det smälter in). För eftersom dessa har så lätt täckning så behöver man inte färgmatcha exakt som med en heltäckande foundation då resultatet blir en blandning av din egen hudton.

  Det är också ett bra tips för er som redan fått lite färg av vårsolen på en promenad eller fika i trädgården. Har man smink i ansiktet så får man ju bara färg i dekolletaget men ansiktet fortsätter vara ljust – välj då en nyans som passar dekolletaget istället för ansiktet.

  Jag har nyanser Light i detta inlägg, men i vardagens använder jag oftast Medium och sveper solpuder i dekolletaget.

  2. Fejkfräknar på finnar

  Jag har blivit mindre och mindre noggrann med att sminka bort finnar helt, istället minskar jag rödheten bara och sen sminkar jag om finnarna till skönhetsfläckar eller fräknar!

  Har jag lite tid så blir det lite skönhetsfläckar bara, men nu i vår och sommar så är det så fint med fräknar så då gör jag en del fejkfräknar också och “bäddar in” finn-fräknarna så ser det väldigt naturligt ut :)

  Läs även: Sminka fräknar steg för steg

  Färgad ansiktsprimer fräknar

  Såhär ser såg jag alltså ut med samma bas fast mycket brunare och med fejkfräknar, varav många fräknar är finnar in disguise ;)

  Med andra ord: Naturlig täckning, jättefin hy och otroligt snabb applicering med bara 1-2 produkter beroende på om du vill trolla bort extra rödhet eller inte. Så bra!

  Köp glo Skin Beauty Tinted Primer här!
  Köp glo Skin Beauty Rednedd Relief Powder här!

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Använder Glo pressed base idag, Golden light. Vilken nyans ska jag ta i tinted primern? Light? Sjukt sugen på primern nu till sommaren 😍👌🏼

   • Har du Golden light av Pressed Base så är det nyansen Fair du ska ha på Tinted primer :) Sen anpassar den sig så bra efter din egna hudton så Light hade kanske inte blivit jättetokigt heller, men lägger man dom som en bredvid varandra så är Tinted primer Light tydligt mörkare än Pressed base Golden light, medan Fair är i princip exakt! Sen är frågan om du blir lite solbrun (?) under sommaren, det kan vara bra att ha i bakhuvudet när man handlar produkter såhär i maj :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish