Sminka fräknar steg för steg (På ett naturligt sätt)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har verkligen fått en dille på att sminka fräknar! Så tänkte passa på att visa hur man sminkar fräknar steg för steg på ett naturligt sätt! :)

  Jag har inte gjort det länge så är inget proffs (än hehe) men jag tänkte ändå visa i ett inlägg hur jag gör för det är väldigt enkelt :)

  före och efter naturliga fräknar

  Varför sminka fräknar?

  Förutom det faktum att det är väldigt fint med fräknar så gör jag själv det faktiskt 99% av en annan anledning – jag tycker bassminket ser mer naturligt ut!

  Jag har mycket rödhet i huden, den är ganska flammig, dessutom har jag finnar och grejer som jag vill sminka bort. Så fast jag tycker det är såå fint med lätt- till mediumtäckande foundation så kan jag inte låta bli att sminka bort dom “skavankerna” helt med concealer. Och eftersom jag inte har några naturliga fräknar eller födelsemärken som lyser igenom och visar att huden i övriga ansiktet bara har lätt täckning, så ser ju hela basen heltäckande och ganska platt ut kan jag tycka.

  - Annons -

  Förut har jag istället öst på med contouring och rouge för att ge ansiktet liv trots täckande bas, men efter att Miska ritade fräknar på mig på nyårsafton så har jag blivit hooked!

  Jag struntar faktiskt i om dom ser sminkade ut och att alla jag känner vet att jag inte har fräknar, jag tycker det är jättefint ändå! :)

  Produktval för att Sminka fräknar

  Jag använder samma brynpenna som jag har till mina ögonbryn – den ekologiska pennan Benecos Eyebrow Designer i nyansen Brown. Men jag tror faktiskt jag ska testa nyansen Gentle Brown istället/också för den är lite varmare i tonen. Jag kan ibland tycka att Brown blir lika kall för att vara till fräknar.

  Jag har testat andra produkter också, skuggor, brow pomades, andra typer av pennor m.m men denna hederliga penna i trä är det som jag tycker är enklast och snabbast!

  Hur sminkar jag fräknar?

  Det finns tusen olika sätt att sminka fräknar, men här kommer en steg för steg på hur jag gör!

  sminka fräknar med penna

  1. Sminka fräknar runt ögonen

  Många tänker att fräknar går som ett band över näsan och ut lite på kinderna, men våga lägg på huden precis under/runt ögat också! :) Det blir jättefint!

  Jag tycker det är fint att sprida ut fräknarna mer och där jag lägger som tätast är nog inte över näsan och kinderna utan vid ögonen faktiskt. Det finns inget rätt eller fel för allas fräknar är olika!

  brynben

  2. Sminka fräknar över brynen

  Jag målar fräknar över ögonbrynen också, det är lätt att glömma pannan och tinningarna.

  - Annons -

  sminka fräknar på näsan

  3. Sminka fräknar på näsan

  På näsan tycker jag det är svårast att placera fräknarna snyggt för att inte känna sig som en påskkärring. Det får inte bli för prickigt! Så jag gör bara någon enstaka på själva näsryggen och lite mer huller om buller på sidorna och nästippen.

  Och lite fräknar upp mellan ögonbrynen! :)

  sminka fräknar på kunderna

  4. Sminka fräknar på kinder+

  Sen sminkar jag fräknar på kinderna + duttar någon extra här och var, jag gör alltid någon på överläppen, vid käkbenet och närmare hakan.

  sminka fräknar steg för steg

  5. Tips! En penna i din hudton

  Det här är egentligen en kajalpenna till vattenlinjen i ögat men jag har sån tur att den passar min hudton väldigt bra också.

  För när jag är klar med fräknarna så tittar jag på helheten och:

  1. Gör vissa fräknar lite större
  2. Lägger till någon fräken här och var
  3. Nu till den ljusa pennan: Det är alltid några fräknar som jag inte blir 100 nöjd med, någon blir för rund, någon blir för stor och någon blir för mörk. Då ritar jag försiktigt med den ljusa pennan! Då kan man antingen göra formen mer ojämn, göra fräknen mindre eller bara ljusa upp.

  Jag använder glo Skin Beauty Precision Eye Pencil (Peach)

  För er som inte har liknande hudton som mig så kan ni använda concealer på en liten pensel istället. Eller så finns det riktiga concealerpennor också men vet ingen på rak arm som jag testat och kan tipsa om :)

  - Annons -

  pudra smink

  6. Bronzer

  Det här steget är frivilligt men jag brukar avsluta med att svepa på lite solpuder också. Det är bara för att jag själv är så vinterblek i huden nu så tycker att kontrasten mellan fräknarna och hudtonen blir mildare och mer naturlig om jag sveper på bara pyttelite bronzer.

  Övriga tips!

  1. Det självklara tipset är “placera inte fräknarna för jämnt”, men det är inte helt enkelt utan jag skulle vilja specificera tipset till:

  • Gör vissa mörkare och vissa ljusare
  • Gör vissa större och vissa mindre
  • De större gör jag ganska ljusa men kan sedan dutta lite till på bara en del av pricken, så att den t.ex. är lite mörkare i mitten eller på sidan.
  • Att göra ojämnt betyder inte bara stort mellanrum mellan vissa prickar, utan gör vissa jättenära varandra också!

  2. Jag duttar med pennan snarare än “ritar”.

  3. Pudra inte basen för mycket innan, den ska helst inte vara kladdig men om den är för torr så måste du trycka hårdare med pennan för att få färg eftersom pennan i sig också är åt det torra hållet.

  4. Jag brukar börja med en ganska vässad udd och gör alla mindre prickar, sen i slutet (eller efter man fyllt i brynen också) så är udden lite trubbigare och då gör jag några större ljusa prickar också.

  sminkade fräknar efterbild

  Nöjd! Hoppas ni gillade detta inlägg om att sminka fräknar, hör av er om ni har några frågor!

  Läs även: Fräknar, varm ögonmakeup och mycket läppstift

  Kram på er ♥

   

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish