Söndagsinlägg 15 mars

  - Annons -

  Oj vilken blandad vecka!

  Jag skulle i detta nu varit på Cosmoprof-mässan i Italien och haft (förhoppningsvis) lyckade möten med både producenter och förpackningstillverkare – och varit proppfull av inspiration!

  Men istället sitter jag hemma i sängen med min katt och bloggar och det är inte en heltokig söndag det heller ;)

  Coronaviruset för småföretagare

  Som egen företagare så är jag ganska nervig gällande coronavirusets konsekvenser nu…

  - Annons -

  Vi är precis i slutet av en lågsäsong på året och längtar till (behöver) vår- och sommarsäsongen nu med mycket bokningar och möjlighet att spara buffert inför nästa lågsäsong igen.

  Med andra ord, vi har inte buffert för någon kris just nu och vi har verkligen inte råd att gå miste om högsäsongen om den här hysterin kommer fortsätta att hålla i sig.

  Ena stunden är jag kolugn för vi har inte sett så mycket avbokningar än, personalen är friska och vi är ju alltid supernoga med hygienrutinerna på salongen med handtvätt före/efter kunderna, desinficerade verktyg, egna rum för kunderna m.m – så ingenting är nytt för oss utan vi jobbar på precis som vanligt. Vår arbetsplats är väl en av de säkrare ställena att befinna sig på skulle jag säga!

  Andra stunden är jag rädd för precis allt – att kunderna inte ska våga boka tid längre, att personalen måste vara sjuka allihopa pga “förkylningskänningar” eller att Sverige tvångsstänger skolor och arbetsplatser helt.

  Hade corona kommit i höst så hade vi haft lite buffert att överleva på men nu är ekonomistressen påtaglig!

  Det är inte bara företaget jag oroar mig för heller utan också för min egen privatekonomi, jag har typ alla sparpengar i fonder och aktier (som man ju absolut inte vill sälja nu!) och utan varken lön eller tillgång till mina sparpengar så är det inte jättelänge jag har mat på bordet :)

  Nej men man ska inte ta ut olyckan i förväg, salongen kommer fortsätta rulla på som vanligt och aktierna går snart uppåt igen – och så ska det bli! ;)

  Tyckte det var lite passande med en tågbild nu haha. Jag åkte till Stockholm kl. 7.20 i onsdags (borde vara tok-rusning då?) och sa till Miska innan “jag kommer behöva stå!” men det var jättemycket tomma platser för att färre åker kollektivtrafik nu antar jag?

  Men det var tur för då kunde jag jobba under resan :) Inget ont som inte för någonting gott med sig!

  Pressfrukost med Jolie Beauty

  - Annons -

  Vissa dagar gör jag arbetsuppgifter som är urtråkiga att fota och blogga om för det innebär i princip att jag knappar på datorn hemma vid matbordet i 10 timmar.

  Men när det är inplanerade saker jag ska iväg på så försöker jag samla ihop dom till samma dag, det blir mer effektivt! En sådan dag hade jag i onsdags:

  1. Pressfrukost för Joliebeauty.se i Stockholm. Jag har tackat nej till pressevent de senaste typ 3 åren (pga för mycket med salongen och övrigt) men nu tänkte jag bli bättre på allt sådant igen!

  Man blir alltid så bortskämd på just pressfrukostar ♥

  Jolie Beauty är återförsäljare till ekologiska märken och har mycket lyxiga produkter!

  Jag själv sålde mest ekologiskt förut men tyckte det var svårsålt, många tror nog att ekologiskt/naturligt = sämre resultat? Men så behöver det inte alls vara!

  Så jag tror mycket på den nishen “ekologiskt utan att ta bort den lyxiga känslan” som Jolie Beauty har.

  - Annons -

  Bästa Makeupbylina var där! Det är så kul på pressevent för man träffar alltid nya människor men också många “gamla godingar” som kom redan när jag började gå på event för typ 7 (?) år sedan.

  Sminka på Disruptive Materials

  2. Sen skyndade jag mig till salongen, packade frilansväskan och åkte till Disruptive Materials där jag hade ett sminkjobb (fotografering till deras hemsida igen)

  Tjejen jag sminkade frågade om hon fick fota bild på mig och allt smink och sen skickade hon den till mig :)

  “Mentorsmöte” för sminkmärket och inställd mässa

  3. Direkt efter sminkjobbet så var jag på möte angående att Cosmoprof ställdes in. Jag hade ju möten med producenter i Italien men nu blir det mail och Skype istället och så fick jag feedback på materialet som jag ska skicka iväg.

  Det går ju nästan lika bra såhär på distans tycker jag. Men dom har mycket nu och vissa fabriker stänger ner helt, så det kan synka hela projektet faktiskt.. Hoppas inte!

  Har ingen bild från mötet dock :)

  Möte med SEB

  4. Sen direkt efter det (fortfarande onsdag alltså) så hade jag möte med SEB vilket tog tid eftersom jag hade flera ärenden vi skulle gå igenom.

  Dels startade jag två nya aktiebolag i januari (jag vet, helt crazy) så det blev en hel del pappersarbete för att få konto, bankgiro och betalkort till båda företagen.

  Dessutom hade jag en finansieringsfråga kring ett av företagen som inte verkade vara helt omöjligt, så jag hoppas innerligt att det går i lås!

  Man känner sig så proffsig när man har suttit och signerat papper i 1,5 timme?

  Pressmiddag med PIXI

  Det är få märken som ligger mig så varmt och hjärtat som Pixi! Älskar dom!

  I torsdags hade Pixi pressmiddag och visade nyheter. Jag åkte dit med bästa Tove Castor som jag inte träffat på länge, bara en sån sak! ♥

  Jag blir så GLAD av Pixi!!

  Vi kommer faktiskt ta in deras hudvård i sortimentet är planen, men måste invänta vad som händer och fötter med coronakrisen bara innan vi gör några större beställningar – ifall det blir någon typ av kris.

  Tove och Miska kollar in goodiebagen!

  Miska fick också en inbjudan (så kul!) och det var första gången han följde med mig på ett pressevent! Han var med på Blog Awards när jag var nominerad till Årets Beautyblogg men annars har han inte sett den här “delen” av mitt liv. Inte för att den delen är så stor längre men ändå :)

  Jag älskade att ha med Miska, vill att han ska följa med varje gång nu! ♥

  Såå härlig kväll!

  Nej nu är klockan snart 20.00 denna söndag och jag tänkte hinna med lite filmmys innan jag ska sova så måste sluta babbla här nu. Jag har flängt runt i helgen också (men inte med jobbgrejer) så behöver lite dötid framför Netflix nu och bara chilla ner mig i sängen innan det är dags för en ny jobbvecka.

  Kram på er allihopa! :)

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish