Allt om Brow Lift! – (Brow Lamination / Browlift)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Brow lift eller brow lamination är nya trenden 2020! Det är så nytt så att vi överrumplas av alla frågor så som ”vad är browlift?” ”Hur länge håller browlift?” ”Hur gör man browlift?” ”Kan man göra browlift hemma?” o.s.v.

  Här kommer alla svaren! :)

  Allt om Brow lift

  Innehållsförteckning:

  1. Vad är brow lift?
  2. Varför gör man brow lift?
  3. Hur länge håller brow lift?
  4. Hur gör man brow lift?
  5. Är brow lift för alla?
  6. Kan man ta bort brow lift?
  7. Sliter brow lift på brynen?
  8. Kan man göra brow lift hemma?

  brow lift före och efter (browlift - brow lamination)

  Mina bryn före och efter brow lift. Jag är beroende nu!

  Tillbaka till toppen ⤴

  - Annons -

  Vad är brow lift?

  Brow lift kallas även brow lamination och det finns också märken som har sina egna namn t.ex. Yumibrows o.s.v. Kärt barn har många namn, men det är i stort sett samma sak det som skiljer är märket och de exakta produkterna som används under behandlingen.

  Både lash lift och brow lift är egentligen så enkelt som en permanent – när jag testade behandlingen första gången för flera år sedan så kallades det ”ögonfranspermanent”. Man formar alltså om stråna så som man vill ha dom, precis som man gör för att få håret lockigt!

  I håret blir det lockigt tack vare att man rullar upp håret på runda spolar, men på ögonfransarna gör man en snygg böj och på ögonbrynen så formar man stråna rakt uppåt – för att sedan kunna kamma dom åt vilket håll man vill, både upp och ner eller och sidorna.

  Med andra ord: Brow lift innebär alltså att du kan borsta stråna hur du vill – dom måste inte ligga uppåt och det kan också hända att dom lägger sig neråt när du sover på dom och måste borstas upp på morgonen :)

  Tillbaka till toppen ⤴

  Varför gör man brow lift?

  Dels är det en trend brow lift, det är snyggt att stråna borstas uppåt. Men jag som är mer ”nörd” i området skulle säga att det finns MASSOR av anledningar till att göra brow lift:

  Fylligare bryn
  Om man har glest med strån så kan brynen bli fylligare tack vare att du kan borsta stråna åt olika håll så att dom inte ligger ihop/på varandra.

  Exempelvis denna:

  före och efter brow lift

  Välformade bryn
  Vissa personer har mycket strån men får ändå inte den formen man önskar p.g.a. att stråna inte ligger åt det håll man vill. T.ex. i framkanten är det vanligt att stråna ligger helt åt sidan = glest i fram.

  - Annons -

  Exempelvis denna:

  Det är också vanligt att dom växer rakt neråt = glest i högsta punkten.

  Exempelvis denna:

  brow lift glesa bryn browlift

  Kunden har en gammal tatuering under men ni ser verkligen skillnaden på stråna i överkanten ändå!

  Glesa bryn / luckor i brynen
  Man måste inte borsta stråna rakt upp utan kan borsta dom över glesa områden.

  Exempelvis denna:

  browlift före och efter

  Med brow lift kan man liksom göra en ”comb over” för att fylla ut glesa partier. Á la Donald trump fast på brynen ;)

  - Annons -

  Välkammade bryn som håller sig på plats
  Många har också väldigt bångstyriga bryn, då hjälper brow lift till att få stråna att ligga sådär snyggt välkammade hela dagen.

  Exempelvis denna:

  brow lamination brow lift före och efter

  Ser ni på förebilden att hennes strån var väldigt spretiga innan?

  Tillbaka till toppen ⤴

  Hur länge håller brow lift?

  Det varierar, allt från 4 till 8 veckor!

  Det som är så individuellt med brow lift är att det växer bort och brynen växer så olika snabbt på olika personer. Lash lift på ögonfransarna håller lite längre än brow lift skulle jag säga då fransarnas cykel i regel är längre än brynens.

  Vissa bokar brynplock var 3:e vecka och på en sådan person så är brow liften nog helt borta på 4 veckor. Medan vissa andra bokar varannan månad och då kan brow liften sitta i upp till 8 veckor också.

  Dessutom försvinner det pö om pö. I början kan dom hålla sig uppe utan att du rör dom, sen behöver du borsta dom på morgonen för att dom ska hållas på plats och till slut blir det svårare och svårare att borsta dom som du önskar.

  Jag själv har nu gjort brow lift tre gånger och första gången höll det 1,5 månad och andra gången använde jag brynserum och då gjorde jag om det efter exakt 1 månad för att brynen växte snabbare.

  Tillbaka till toppen ⤴

  Hur gör man brow lift?

  1. Man klistrar upp stråna med ett hudlim. Här ser man ganska crazy ut för stråna blir långa när dom är klistrade uppåt och ligger slickat mot huden.
  2. Första permanentvätskan läggs på. Verkningstiden varierar beroende på hårkvalité.
  3. En andra permanentvätska läggs på. Samma verkningstid som första vätskan.

  Allt tvättas bort och sen är det klart! De flesta vill dessutom färga brynen efteråt, men var försiktig med brynfärgen då eftersom stråna suger åt sig mer färg en vanligt.

  brow lamination browlift brow lift

  Så här galet kan det se ut under upplimningen :)

  Här är resultatet på den kunden:

  brow lamination browlift brow lift

  Tillbaka till toppen ⤴

  Är brow lift för alla?

  Rent krasst går det att göra behandlingen på alla men alla behöver inte brow lift. Vissa har naturligt lättkammade strån som håller sig på plats och som går att kamma åt alla håll man vill! Och då är brow lift en onödig behandling.

  Browlift är främst en behandling för dig med strån som växer neråt, bångstyriga strån och/eller glesa bryn där du inte kan göra en ”comb over” över tomrum och glesa partier utan att forma om stråna.

  Kan man ta bort brow lift?

  Frågan är främst varför man vill ta bort browlift. Tycker du bara att du passade bättre utan browlift? Eller har du gjort en misslyckad browlift / brow lamination?

  Vid en lyckad browlift så behöver den nämligen inte tas bort även om du ångrar dig. Du kan nämligen borsta stråna som du vill ändå. När jag gör browlift på mig själv så kan jag fortfarande borsta stråna helt neråt också om jag vill det.

  Har man däremot fått en misslyckad brow lift så kan läget vara annorlunda:

  Har dina brynstrån fastnat i en riktning som du inte vill ha? T.ex. finns det utövare som gör brow lift väldigt spretigt och onaturligt. Om utövaren dessutom haft för lång verkningstid så kan stråna bli så hårda att de inte går att borsta dom som man vill.

  Man kan då göra om behandlingen om dina brynstrån fortfarande har god kvalité. Då limmar man stråna som man vill ha dom och har väldigt kort verkningstid, då borde de lägga sig fint igen utan att det sliter allt för mycket på stråna.

  Har du dock fått typ rufsiga/slitna bryn av brow lift och av den anledningen inte fått ett fint resultat? Då rekommenderar jag inte att göra om behandlingen. Du behöver då vänta ut tiden att den försvinner naturligt och använda vårdande produkter istället.

  T.ex. är Refectocil Styling Gel (adlink) bra! Den vårdar stråna samtidigt som du kan kamma dom snyggt. Använd gärna en fet kräm också för att ”tynga ner” stråna lite.

  Tillbaka till toppen ⤴

  Sliter brow lift på brynen?

  Alla behandlingar har ju ett visst slitage på hårstråna, det som är den största skillnaden är att man bara gör behandlingen en gång på brynen – för nästa gång du kommer har du helt nya brynstrån. Till skillnad från håret på huvudet där kvalitén för personer med långt hår ska hålla i flera år.

  Eftervården jag brukar göra är att dagligen borsta i Refectocil Styling Gel (adlink) med vitamin E och D-Panthenol. Bryngel / genomskinlig mascara / vårdande balsam i samma produkt!

  vårda fransar och ögonbryn

  Ps. hur snyggt är det inte med matta röda läppar? Färgen på denna bild har utgått, men kan t.ex. rekommendera Pixi MatteLast Liquid Lip (adlink) i Nyansen Caliente Coral, så himla fin!

  Kan man göra brow lift hemma?

  Det går att göra brow lift hemma och nuförtiden finns det hemma-kit att köpa. Jag har inte testat detta kit själv med Refectocil som är ett jättebra märke (!) har släppt RefectoCil Brow Lamination Kit (adlink) som hade varit mitt första val att testa om jag skulle köpa ett hemmakit :)

  Är man van att göra sina ögonbryn och fransar så borde inte browlift / brow lamination vara några problem. Brukar man däremot inte ens plocka eller färga sina bryn själv så bör man vara försiktigare. Om du vill göra brow lift hemma så kan du göra som jag skrivit här, tänkt på att vara försiktig med verkningstiden bara.

  Så mina tips att göra det hemma är att ta det försiktigt och inte stressa samt läs hela mitt inlägg först. :)

  Läs speciellt sektion 4 i detta inlägg för att göra brow lift hemma. Då har jag punktat ner alla stegen och hur du gör. Klicka här för att hoppa till den sektionen.

  Browlift eller Brow Lamination?

  Det spelar ingen roll vilken av behandlingarna du väljer, brow lamination och browlift är samma sak. Dock kan browlift även betyda ett operationslyft av ögonbrynen, det är inte att förväxla med browlift där man lyfter bara stråna. :)

   

  Jag har även gjort ett inlägg om att plocka olika ögonbrynsformer, så om du är intresserad av ögonbryn kan jag starkt rekommendera det också! :)

  Hoppas ni gillade mitt stora inlägg som grundligt gick igenom alla frågor man kan tänkas ha om browlift / brow lamination. Skulle det dyka upp några frågor så får du gärna kommentera här nedan och fråga på! :)

  Läs även:

  KRAM på er!! ♥

  Tillbaka till toppen ⤴

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish