Allergi av Depends Gellack

  - Annons -

  Nu känner jag att det har blivit lite dubbelmoral här i bloggen, då jag senast igår tipsade om Depends gellack.

  Det jag inte visste, som jag vet nu, är att ett flertal personer har fått allergiska reaktioner av detta! Och när jag hörde det så minns jag att jag har läst en kommentar på Helen Torsgårdens blogg (minns inte vilket inlägg) där en tjej skrev att hon fått allergi av just Depends Gellack.

  IMG_4621

  För de flesta så fungerar det bra, jag har aldrig pratat med någon som upplevt det annorlunda, men sedan såg jag denna film och började sedan googla lite, och det är inte bara en och två som har haft problem med allergiska reaktioner.

  Man vet inte anledningen riktigt, men kliande fingrar, blåsor, sår och smärta är några av de mindre roliga symtomen. Tjejen i videon har till och med fått reaktion i ögonen!

  - Annons -

  ”Jag vaknade mitt i natten av att det brände på armarna, händerna, på ögonen och dekolletaget. Det sved, det kliade och jag höll på att bli tokig”  säger tjejen i filmen. Sedan fick hon blåsor och sår, och det tog lång tid innan det läkte, man ser i filmen att hennes fingertoppar fortfarande är skadade. En annan tjej i filmen säger att det gjorde så ont att hon inte ens kunde röra en bomullstuss.

  depend allergi gellack
  Så här såg hennes fingrar ut efter läkning.

  Helt sjukt! Om ni fortsätter/börjar använda detta så var försiktiga när ni applicerar, och får ni de minsta symtom så sluta på en gång! Jag har nämligen läst att vissa inte har förstått att det är just gellacket som orsakat reaktionen, och fortsatt använda det vilket så klart gör det hela värre.

  Var försiktiga!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Hello!can soneone help me with translation….im sorry but im from Slovenia…so i was trying to understand the post….i have the same problems…big allergy reaction on this gellack…it is eaching and really dont know what to do..i was using depend gellack for one year and everything was ok….but now for the third time i got the same raction like on the foto…what is wrong?please some one for the answer…best regards to everyone…

   • Hello! What a shame that you have had an allergic reaction to Depend Gellack, there are very many here in Sweden who have been there and Depend Gellack may no longer be sold here! You have had an allergic reaction due to uncured acrylates in the nail polish that can give a reaction in contact with the skin, and there’s probably not much more you can do except stop using gellack and wait until your fingers heal. Do you have a lot problems you can go to a doctor who may be able to help you in any way to speed up the healing process. Hope it goes well for you!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish