Använda glow-highlighter på oljig hy?

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har skrivit ett inlägg om detta förut, men jag var inte nöjd med dom bilderna (dom blev för otydliga) så nu har jag gjort om detta!

  Bara för att jag har oljig hy så betyder det inte att jag eftersträvar ett helt matt resultat – hela glowtrenden är ju så himla fint!

  Men vad är då problemet med en lystergivande highlighter på oljig hy? Och hur ska man göra för att få till det bra? Det ska jag förklara i detta inlägg :)

  Man kan ju lätt tro att om man vill ha lyster i huden och har oljig hy så är problemet löst – njut av din naturliga glow! Men så enkelt är det inte p.g.a. dessa två problem:

  - Annons -

  1. Om jag medvetet låter min naturliga glow komma fram ordentligt så kommer bassminket inte hålla hela dagen, sminket smälter/rinner bort. Den naturliga blankheten är ju olja och inget tvättar bort smink (även vattenfast smink) så bra som olja! Så jag måste ha nedmattande produkter på min hud för att få ett hållbart resultat, och då blir slutresultatet ganska matt på köpet.

  2. Om jag har en glow-highlighter på huden och blir det minsta blank naturligt så framhävs det enormt och plötsligt känner jag mig som en discokula! Alltså, det är för lite naturligt glow för att jag ska vara nöjd utan highlighter, men olja plus skimmer blir på tok för mycket.

  Dessutom tycker jag att sminkglow är mycket finare än en fet och flottig hy. På andra kan det vara snyggt när huden blir oljig naturligt men det är skillnad på en fräsch glow och att man inte vill ta på sitt ansikte för att man kladdar ner händerna :)

  Problemlösningen är ett knep som jag kommit på själv! Skippa highlighter i T-zonen, äppelkinderna, näsryggen och hakan. Såhär:

  De höga områdena i ansiktet är dels de som blir mest oljiga, men också är det dessa som ljuset träffar mest på = glansigheten framhävs extra mycket.

  Applicera highlighter på kindbenen men inte ända ner till ”äppelkinderna”. På nästippen. På sidorna av haka och pannan men inte mitt på. Om du vill ha mer glow så kan du också applicera på små områden som inte brukar bli så oljiga, t.ex. på läpparnas amorbåge, under ögonbrynet och i ögonvrån.

  Behåll matt på äppelkinderna, mitten av hakan, mitten av pannan och längs hela näsryggen.

  Här ser ni före och efter där jag applicerat på detta sätt!

  - Annons -

  Resultatet är en sminkning som 1. håller hela dagen 2. har en fin glow direkt när jag är färdigsminkad och 3. när jag börjar bli naturligt blank så ser jag ändå inte en discokula när jag tittar mig i spegeln.

  Highlightern som jag använder i detta inlägg finns i min webbshop och heter Pixi Glow-Y-Powder och den är väldigt effektfull så du behöver ytterst lite och även om du pudrar dig under dagen så skiner ändå lystern igenom.

  Nöjd! :)

  Hoppas att ni gillade inlägget och att tipsen var till hjälp!

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish