Bäst i test: Lip primers

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  En primer för läpparna är en väldigt trevlig produkt tycker jag! Det är en blandning av “behöver jag verkligen detta?” och “vilken välgjord mun jag fick till idag!”.

  Vad är en lip primer?
  Alla olika primers heter “primer” för att det är en grund innan nästa produkt. Men en ansiktsprimer, ögonskuggsprimer och läpprimer har helt olika egenskaper. Det alla har gemensamt dock är att dom förlänger sminkets hållbarheten på olika sätt tack vare att man får en bättre yta att applicera produkterna på.

  En läpprimer slätar ut själva texturen på läpparna och får läpprodukten över att sitta på plats längre!

  Varför använder man lip primer?
  Jag använder läpprimer främst för att jämna ut både läppen men också lite utanför, jag målar ju läpparna så extremt långt utanför min egen läppform att huden i konturerna är helt olik och vissa läppstift är därför inte lika lätta att lägga jämnt och snyggt i kanterna.

  Det är också en bra produkt för dig som har mycket linjer både på och utanför läpparna och vill göra läpparna lite extra släta eller förhindra att läppsminket flyter ut.

  - Annons -

  Sen förlänger det hållbarheten också men personligen så använder jag så bra läpprodukter som håller länge ändå så jag märker inte en extrem skillnad på den punkten faktiskt.

  Idag tänkte jag jämföra 3 olika läpprimers med en varsin recension och rangordna vilken jag gillar mest! Jag kan börja med att säga att ingen är dålig, men det var inte heller svårt att bestämma vinnaren ;)

  De tre märkena jag testar är Oriflame, NYX och 3ina (uttalas Mina) och alla har jag fått i pressutskick vid olika tillfällen.

  Jag tänker att jag börjar recensera i rangordning med lägst betyg först:

  3ina The Lip Primer
  Den här läpprimern skiljer sig ganska mycket från de två andra och jag tycker att den överlag funkar bra men den har en del detaljer som jag inte tycker är helt optimala:

  1. Den är flytande i tubform vilket inte jag tycker är en enkel applicering. Jag tar en klick och duttar ut med fingertoppen men man får ingen riktig precision i kanterna.

  2. Den är lite färgad i en kall lilarosa ton, vilket jag i och för sig kan tycka är lite trevligt på mig själv men det gör att jag helst inte vill lägga den längre ut än vad jag ska lägga läppsminket – vilket jag annars ofta gör om läppstiftet har en risk att flyta ut.

  3. Den har en tendens att “smula” om man inte är väldigt försiktig med att lägga tunt.

  - Annons -

  Men den har en hel del bra grejer också, den blir verkligen slät och önskar man ett matt resultat så är den verkligen jättebra för den blir matt utan att bli torr. Sen innehåller den hyaluronsyra också :)

  Här ser ni denna på läpparna! Ser ni att läppen får en lilarosa lyster?

  NYX Professional Lip Primer
  Svar ja som ni ser på bilden så var jag trött en morgon och försökte vässa plasten fast den egentligen bara skruvas upp i botten av pennan haha. Så kan det gå ibland :)

  Hur som helst – pennformatet gillar jag mycket mer än tub! Den blir mjuk på läpparna och speciellt gillar jag denna under torra läppennor för att få bättre glid och skönare känsla. Och jag tror absolut att den förlänger hållbarheten bra om man har läppstift som försvinner snabbt för det känns som att dom “fäster ihop” bra med primern om ni förstår hur jag menar?

  Men den är inte bäst i test eftersom jag tycker att formulan är lite för vaxig och slätar inte ut texturen på samma sätt som de andra två. Men fortfarande en bra och prisvärd primer absolut!

  Man ser på bilden att den är mer krämig och ger även en uppljusning till läpparna då den är lätt beigetonad.

  - Annons -

  Oriflame The ONE Lip Primer
  Vinnaren i testet är läpprimer-pennan från Oriflame!

  Den här läpprimern slätar ut läpparnas textur och linjer jättefint och är mjuk och krämig på läpparna samtidigt som den ger ett matt utseende. Så den passar lika bra för att ge torra läppennor och läppstift med “glid” och mjukare känsla utan att bli för krämig.

  Den är också den mest vårdande primern och innehåller sheasmör vilket är väldigt trevligt under läppsminket. Den innehåller förvisso mer silikoner än sheasmör, but still ;)

  Den är 30 kronor dyrare än ovanstående produkter men 109:- för en bra produkt är ändå prisvärt och skillnaden är så pass stor att jag absolut skulle lägga 30 kronor mer på denna!

  Så här ser den ut på läpparna. Stiftet ser vitt ut men den blir inte alls vit på läpparna, dock för man en svag uppljusning men det tycker jag bara är fint.

  Här ser ni skillnaden på hur bra den slätar ut läppen:

  Det är lite ofokus på överläppen på förebilden men ni ser ju skillnaden på alla linjer på underläppen, verkligen stor skillnad!

  Vad gäller Oriflames läpprimer så har jag ingenting att klaga på faktiskt, den är riktigt, riktigt bra :)

  Jag skulle kunna ha den helt ensam på läpparna om man ska vara utan läppsmink en dag men bara vill ha en fin förbättring! :)

  Hoppas ni tyckte att detta inlägg var till hjälp!

  Kram, kram ♥

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish