Bästsäljande ansiktsprimer!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  En bra ansiktsprimer kan vara räddaren i nöden för att få en bas som både är jämn och snygg, och som håller från morgon till kväll. Här kommer mitt inlägg om vår bästsäljande ansiktsprimer!

  Varför använder man ansiktsprimer?

  Det finns massor av olika ansiktsprimers, och vilken man bör välja handlar dels om vad man har för hudtyp, men också vad man vill åstadkomma för resultat. Men en ansiktsprimers grundläggande egenskaper är att jämna ut huden och göra ansiktet till en bättre yta att sminka på – ungefär som att måla underlack på naglarna eller slipa en vägg innan man börjar måla, resultatet blir snyggare och mer hållbart :)

  Paese Makeup Base

  Min favoritprimer, och många av mina kunders favoritprimer, är Paese Makeup Base som finns i olika varianter, jag använder den för oljig hy. Creativemakeup.se har fått hela 25 recensioner på dessa primers som ni kan gå in och läsa, jättekul! Och vi har flera återkommande kunder som köper dessa primers om och om igen, och det är ju den bästa responsen man kan få ♥

  Bästsäljande ansiktsprimer!

  Vad är Paese Makeup Base?

  Paese Makeup Base finns i tre olika varianter, Matte, Smoothing och Illuminating. Den genomskinliga är nedmattande, den vita är bra för torr hy och den ljusrosa innehåller ljusreflekterande pigment som livar upp glåmig och livlös hy.

  - Annons -

  Egenskaper som gäller alla tre:
  ♥ Jämnar ut huden och fyller ut porer och fina linjer
  ♥ Gör huden silkeslen, man känner sig som sammet!
  ♥ Får ditt smink att hålla längre
  ♥ Är milda för huden och passar även känslig hy

  Primern är förpackade i hygieniska pumpflaskor, innehåller 15 ml och kostar 169 kronor.

  IMG_5205_111

  IMG_5214_111

  Konsistensen är väldigt len och otroligt dryg, en pump räcker till hela ansiktet.

  IMG_5223_111

  Matte Base:

  Är min personliga favoritprimer och är även den som har fått flest recensioner. Jag har väldigt oljig hy, och den här primern i kombination med Paese Bamboo Silk Powder gör underverk! Istället för att behöva pudra mig en gång i timmen så räcker det med 1-2 gånger per dag. Verkligen underbart.

  Primern är specifikt framtagen för att matta ner oljig hy, och innehåller en stor dos E-vitamin.

  Utan denna primer så blir ansiktet blankt mycket snabbare, och många upplever att foundationen börjar smälta och glida i ansiktet, vilket ofta resulterar i att det ser lite kakigt ut efter några timmar.

  IMG_5226_111

  Smoothing Base:

  Är återfuktande och specifikt anpassad för torr till normal hy, den jämnar ut torrhetsrynkor och flagniga områden, och får sminket att fästa bättre och hållas på plats hela dagen. Med denna primer så är det även lättare att applicera mineralsmink, då torrt på torrt annars kan vara lite svårare att få att fästa och ge bra täckning.

  - Annons -

  Den innehåller E-vitamin och makadamianötolja som ökar hudens elasticiteten och har närande och föryngrande egenskaper.

  Utan denna primer så är det ett vanligt problem för torr hy att foundationen släpper under dagen, att ojämnheter då pö om pö börjar lysa igenom och i slutet av dagen så känns det inte som att man har så mycket smink kvar.

  IMG_5229_111

  Illuminating Base:

  Innehåller små ljusreflekterande pigment som ljusar upp ojämnheter och får ansiktet att se mer jämnt ut. Samtidigt som huden får en strålande lyster! Jättefin även när man är osminkad. 

  Speciellt framtagen för glåmig, trött och tråkig hy, som är lite extra vanligt nu i vintertider.

  Utan denna primer så kan man ofta uppleva att huden ser platt och tråkig ut efter foundation, lite som en mask. Men den här livar upp! :)

  Jag har blandad hy, både oljig och torr, vilken ska jag välja?

  Man kan använda olika primers på olika delar av ansiktet, om man t.ex. har oljig t-zon men väldigt torra kinder. Då kan man lägga Matte Base i T-zonen och Smoothing i resten av ansiktet. Men för enkelhetens skull, om man inte vill ha två, så rekommenderar jag Matte Base i hela ansiktet, för den är inte dålig för torr hy utan är utjämnande och bra även på torra områden.

  Kan jag använda primern på ögonen?

  Jag brukar lägga ansiktsprimer i hela ansiktet och även runt ögonen och på ögonlocken, för man vill gärna ha en perfekt bas i hela ansiktet med en jämn hud och hudton även om man ska applicera mer smink över sen.

  Men ansiktsprimer har inte samma egenskaper som en ögonskuggsprimer, de heter bara primer båda två för att båda är en slags grund innan sminket man ska lägga sen. Så ansiktsprimer är en bas innan foundation, och ögonprimer är en bas innan ögonskugga, men produkterna i sig är helt olika.

  Man får ett mer hållbart resultat för ögonsminket om man har en ansiktsprimer, om man jämför med att inte ha någonting alls, men en ögonskuggsprimer funkar mer som ett lim för ögonskuggor och gör skuggorna mer pigmentrika och mycket, mycket mer hållbara.

  - Annons -

  Bästsäljande ansiktsprimer!

  Hur använder man ansiktsprimer?

  1. Rengör ansiktet och smörj in dig med dagkräm som vanligt
  2. Pumpa ut en liten klick primer på fingret, på rengjorda händer
  3. Massera in primern i hela ansiktet, jag rekommenderar att göra det med fingrarna istället för sminkborste, för då kan man enklare jobba in den i huden så att den smälter in ordentligt och inte bara ligger som ett lager på ytan.
  4. Sen kan du börja sminka dig som vanligt!

  Bästsäljande ansiktsprimer!

  Sammanfattning, vilken ansiktsprimer är bäst för mig?

  Välj primer utifrån din hudtyp och önskan om resultat, massera in i ansiktet innan du börjar sminka dig, så får du en mer lättarbetad yta och en bassminkning som blir mycket mer hållbar.

  Paese Makeup Base finns att köpa här!

  Hör av er om ni har några frågor ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish