Beauty-förberedelser inför solsemester

  - Annons -

  Jag är en sådan person som tycker att fixa sig innan festen nästan är lika roliga som själva festen haha. Att göra en festsminkning, fixa håret, poppa musik, sätta på sig fina kläder och allt sånt! Det allra bästa är när man är ledig en hel dag och ska på fest på kvällen (sker ju typ aldrig dock hehe) för då kan man börja med ett bad, skrubba sig, raka benen och ha en hel spa-dag med manikyr och grejer innan man sakta kommer in i party-mode närmare kvällen :)

  Samma princip känner jag nu när vi ska åka på solsemester haha! Vi åker tidigt imorgon och jag har verkligen njutit av mina skönhets-förberedelser nu innan och tänkte dela med mig av min beauty-to-do-list inför resan!

  En osminkad Helena! Och helt nyvaken också faktiskt, fotade denna innan kl 6 på morgonen och hade svårt att hålla ögonen öppna framför de ljusa studio-lamporna haha.

  Lite torr runt läpparna bara som ni kanske ser (?) men det är för att jag tatuerade highlighter utanför läppkonturerna i måndags haha, så det är under läkning :)

  - Annons -

  Permanent makeup
  Jag har inte gjort någon tatuering nyligen förutom highlightern och det är väldigt diskret, så den punkten hör inte till mina förberedelser i veckan men för att helheten ska bli så här bra utan smink så gör tatueringarna stor skillnad. Bryntatuering, svart lashliner mellan fransarna, ljus inliner längs vattenlinjen, och sen är läpparna tatuerade också. Guld värt! Jag har även gjort brun lashliner på undre fransraden men den har bleknat så mycket så knappt värd att nämna hehe.

  Ögonfranspermanent (lash lift), fransfärg och brynfärg
  Den här punkten är det jag njuter mest av just nu, fina fransar och bryn direkt när man vaknar på morgonen och hur mycket man än badar! Jag har inget emot att se osminkad ut men vill ändå känna mig “lite extra” på semestern, det här får resan att om möjligt kännas ännu mer lyxig! :)

  Jag brukar inte permanenta ögonfransarna så ofta för jag vill inte att fransarna ska vara i vägen när jag fotar steg för steg på mina sminkningar. Det håller ju i hela 2 månader typ. Men vi gjorde en ganska mjuk böj (varieras efter val av spole) man kan lyfta dom ännu mer med andra spolar, och så la vi bara permanentvätska i botten på fransarna och inte hela vägen upp på topparna, och så hade vi dessutom kortare verkningstid än vad man brukar ha. Resultatet är som jag önskade – en lagom böjning som gör att dom syns när jag tittar men det ska inte vara värsting-fransar, och jag är extremt nöjd med resultatet!

  Det var Olga som fixade mina och hon är superduktig, jag var tvungen att kolla statistiken i vårt bokningssystem och hon har gjort 574 st ögonfranspermanenter på ett år! Galet många verkligen :)

  Kolla vad fint det blev:

  Jag älskar mina ögon just nu, blandningen av tatueringarna och färgningen jag gjorde i veckan. Det är så naturligt samtidigt som det ger mycket effekt!

  Djuprengöring av huden
  I söndags och igår så bastade jag och Miska och skrubbade oss ordentligt! Detta kan man också göra i ett riktigt varmt bad eller en lång dusch om man inte har bastu. Att få bort döda hudceller innan man ska sola gör att solbrännan blir jämnare (om man som mig har en tendens att få ojämn solbränna) och framför allt blir den mycket mer hållbar.

  I ansiktet har jag exfolierat huden mycket, inte med syror för det ska man inte ha i solen, men enzym-peelingar och djuprengörande ansiktsmasker har jag använt extra de senaste 2 veckorna och varvat med fuktmasker för annars kan min hy bli lite irriterad. Det har gjort väldigt stor skillnad och min hud visar att den uppskattar det också, har inte en enda stor finne just nu vilket inte hör till vanligheterna :)

  Manikyr
  Medan vi eldade bastun igår så satt jag framför brasan och fixade manikyr på mina naglar. Jag kommer inte måla nagellack på resan faktiskt för jag orkar inte ta med mig det och bättra på/göra om. Men jag vill ju ändå ha fina naglar!

  - Annons -

  Efter renoveringen hemma så har mina naglar varit kaos, men jag har varit duktig på att smörja in dom senaste 2 veckorna och nagelbanden börjar redan bli sig själva igen. Igår fixade jag nagelbanden med cuticle remover, filade, polerade (bara lite där det behövs som mest, vill inte ha tunnare naglar) smorde in med nagelolja och handkräm.

  Dessutom målade jag dom med IsaDoras nya Rock Base Nail hardener & ridge filler! Denna ska faktiskt få följa med på resan. Har bara testat den en gång innan gårdagens manikyr och första intrycket är väldigt bra faktiskt, jag har mycket ränder på naglarna men dom syns knappt alls med denna och naglarna blir lätt blanka och ser väldigt vårdade ut.

  Pedikyr på fötterna gjorde jag i bastun! Skrubbade hälarna och fixade, och sen efteråt så gjorde jag cuticle remover på nagelbanden på tånaglarna också och la faktiskt IsaDora Rock Base på tårnaglarna också, och smorde in med fotkräm och nagelbandsolja. Fötterna blev som nya, nästan att dom är för snygga för mina gamla flipflops nu haha!

  Här testade jag den för första gången, det var innan manikyren dock men ni ser ju att naglarna ser friska ut, borde fotat en förebild faktiskt för det är stor skillnad! Måste dock testa mer för att kunna återkomma med en ordentligt recension, detta är bara mitt första intryck.

  Just nu är jag så redo man kan bli haha, Mexico here I come!

  Kanske ska tillägga ifall det är någon ny som läser även fast ni alla andra vet det redan, att alla behandlingar jag har gjort med permanent makeup och fransar och bryn är gjorda på min salong Creative Makeup :)

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish