Beauty hack – Eyeliner som håller hela dagen

  - Annons -

  Igår fick ni tips på hur man kan få en snygg eyelinervinge med hjälp av tejp i inlägget Beauty hack – skarp eyelinervinge, tyckte ni att det var till hjälp? :)

  Men något av det tråkigaste som finns är när man får till en riktigt snygg eyeliner, så där så man känner sig stolt som tuppen och bara vill flirta med folk hela dagen, och sen efter bara några timmar så kladdas den ut på ögonlocket och blir förstörd…

  Så här kommer ännu ett eyelinerknep, och det är hur du får den att hålla bättre! :)

  IMG_6449

  Det viktigaste för att få en eyeliner som håller bra är så klart en bra produkt, jag brukar nästan alltid använda vattenfast eyeliner, eller i alla fall en gnuggsäker. Eyelinern på bilden är Paese Penliner. Men även om man har en vattenfast och gnuggsäker eyeliner så kan den ändå kladda av sig på ögonlocket när man blinkar under dagen. Vad kan man göra åt det?

  - Annons -

  Svaret är inte en dyrare eller bättre eyeliner, utan lösningen är en ögonskuggsprimer!

  IMG_6419

  Om du applicerar foundation som vanligt och inte ska ha någon ögonskugga, så är det väldigt få som använder ögonskuggsprimer. För det är ju till för ögonskuggor. Men den största anledningen till att ögonskuggorna håller bättre med primer är för att ögonlocket blir väldigt oljigt under dagen, och när man blinkar då så kommer till slut all ögonskugga lägga sig som två streck över ögonlocket. Men det hjälper primern mot, och funkar dels som ett lim för ögonskuggor men håller också ögonlocket matt under dagen.

  Detta händer även utan ögonskuggor, bara att det inte syns lika tydligt då det bara är foundationen som är hudfärgad som lägger sig i vecket. Som ni ser på bilden ovan.

  Och det är all denna olja som får eyelinern att kladda av sig, för även om en eyeliner är vattenfast så är den inte oljefast. Olja löser upp vattenfasta produkter, och får dom att färga av sig eller till och med kladdas ut helt.

  IMG_6426

  1. Applicera ögonskuggsprimer på hela ögonlocket.
  Jag använder Pixi Eye Bright Primer

  IMG_64312. Om du inte ska ha ögonskugga så lägg på ett transparent puder istället, då fixerar du  primern så att den inte längre är krämig/fuktig.

  3. Måla din eyeliner som vanligt, och då kommer den hållas på plats hela dagen utan att kladdas ut eller fläcka av sig på ögonlocken!

  IMG_6449

  - Annons -

  Det här tipset gäller även om du har en mascara som lätt kladdar av sig på ögonlocken :)

  Kraam! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish