Bronzer/shading

  - Annons -

  Sofie sa…
  ”Jag har en fråga som jag bara måste få svar på och jag tror det är många som undrar detta, eller så är bara jag efter haha..

  jag skulle bli överlycklig om du lärde mig detta så here we gooo:

  Vad är skillnaden på en bronzer och shading/contour puder typ? Asså svårt att förklara men vad är den stora skillnaden lixom? Hur är skillnaden på hur man applicerar det samt vad ska de ha för effekt?

  Det enda jag vet är att när jag shadar så gör jag det under kindbenet för att trycka in det och få ett tydligare kindben men sen har jag även massa bronzers hemma fast vet inte riktigt när och hur jag ska använda dem?

  Skulle bli så HIMLA glad om du kunde visa i en video, den behöver inte vara lång! Kram :)”

  - Annons -

  Det är inte så svårt som du får det att låta, men jag minns att jag tänkte likadant som dig förut så det är absolut ingen dum fråga :)

  Shadingpuder är till för att forma ansiktet, och det ska helt enkelt bara vara ett puder som är någon ton mörkare än din egen hudton. Gärna lite gråbrun för att få det att se ut som en äkta skugga.

  Det går jättebra att använda en bronzer som shading också, det brukar jag göra, så länge det är ett någelunda naturlig nyans med inte för mycket skimmer eller guldton.

  Här kommer en gammal video där jag visar shading, highlighter och rouge:

  Bronzer kan man även använda för att få en solkysst look. Är man blek så kan detta bli lite tokigt, men har man en mörkare hy eller är solbränd så är det jättefint med en skimrig bronzer för att främhäva hudtonen.

  Många säger att man ska applicera bronzer där solen träffar först, vilket är mitt på näsan, kinderna, hakan och pannan. Det ligger visserligen någonting i det, men jag brukar inte göra det för det får ansiktet att se lite plattare ut – det är ju helt tvärtom hur man formar ansiktet med shading och highlighter.

  Jag brukar därför applicera bronzer på ungefär samma ställen som shading – i tinningarna, på sidorna av pannan och litegrann under kindbenen. Det är inte områden där solen träffar först, men det är områden som man är brun på längre då färgen gärna försvinner snabbare från de mer ”utstickande” delarna ansiktet.

   Jag hoppas att du känner dig nöjd med svaret och fick lite mer klarhet i det hela! :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish