Byta efternamn – Jag har bytt efternamn!!!

  - Annons -

  Hej hej, Helena Amiley heter jag! :) Vi har funderat på att byta efternamn ett tag.

  Amilej uttalar vi det, som det stavas, inte amajly som om man läser det engelskt.

  Jag fick precis mail från Skatteverket att efternamnet som jag och Miska skickade in ansökan om i maj nu äntligen har gått igenom! Vi har vetat ett tag att det blev godkänt men det ska typ stå i en kungörelse eller tidning eller nått (jag skrev kundgörelse innan autocorrect rättade mig, så stor koll har jag på detta) men från och med idag heter alltså båda vi Amiley i efternamn!

  Vad betyder Amiley?

  Det är ett hittepå-namn, man får bara byta efternamn om man gifter sig, tar ett släktnamn eller hittar på ett som ingen annan heter.

  Vi har velat byta efternamn ganska länge och kom på Amiley när vi skojade / brainstormade på altanen, mitt bland alla tokiga namn vi kom på så slog jag ihop ”Annika” och ”Mileya” som vi bor med och insåg att Amiley är ju jättefint!

  - Annons -

  Så det betyder ingenting, men när jag tänkte mer på det så slog det mig att Amiley också är en blandning av alla mina syskonbarns namn (Meja, Mila, Mille, Måns och Alexander) så då kändes det extra rätt!

  Varför har vi bytt efternamn?

  Det började med att Miska ville byta eftersom han heter Isoniemi, vilket är ganska krångligt, så började vi prata lite om att ansöka ihop. Lite som ett mini-giftemål haha, jag tycker ändå inte att efternamn är så viktigt utan känner lite ”varför inte?” :)

  Så nu heter vi Helena Amiley och Miska Amiley vilket känns så himla mysigt! ♥

  Sen är det en bonus att inte heta någonting med bokstaven ö, att Rönnblad måste skrivas som Ronnblad. Vi har ju t.ex. planer på att bo i Spanien i framtiden. Nu kan jag använda hela mitt namn utan att det blir några konstigheter med prickarna :)

  byta efternamn helena amiley

  @Helenaamiley

  Så nu har jag lite att stå i haha. Fixa nytt körkort, pass och byta efternamn på mina sociala kanaler och företagsgrejer.

  Kika in mitt inlägg om sminka sig inför passfoto / körkort jag gjort inför fotografering.

  Jag har också haft planer på att göra om designen i bloggen en del, men har väntat på efternamnsbytet av någon egentligen oklart anledning. Mest psykiskt tror jag, att höst och nytt efternamn blir som en nystart? :)

  Så nu börjar det, min nystart 2020! Haha!

  Jag får förresten ibland frågan om mina söndagsinlägg, att jag slutade med dom strax efter att corona slog till och om jag inte ska börja igen. Det finns flera anledningar till det, men jag tänker absolut bli bättre på att skriva mer om entreprenörskap och annat icke-smink-relaterat igen!

  - Annons -

  Jag började jobba så mycket hemifrån plus det mesta jag gör handlar om mitt nya sminkmärke som jag ändå inte kan skriva om, så jag tappade lusten när de flesta dagar var ”här sitter jag på samma stol som alltid framför dator och jobbar med saker jag inte kan berätta om” haha.

  Men jag ska försöka komma på någon bättre balans där, saknar att skriva av mig ordentligt här i bloggen :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Grattis till nya efternamnet, väldigt fint och ovanligt. Jag har också saknat dina söndagsinlägg, har alltid varit så kul att läsa dom. Ska även bli intressant att läsa mera om ditt nya sminkmärke när det blir officiellt. :-)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish