Sminkning till pass / körkort / id / svartvitt

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks).

  - Annons -

  Heej underbara ni!! :D

  Eftersom vi har bytt efternamn så fixade jag och Miska nytt pass förra veckan.

  Då kom jag på att mitt inlägg som jag skrev 2014 (haha länge sen nu) om ”sminkning till pass/leg/körkort” fortfarande är ett av de inläggen som har mest visningar i hela bloggen tack vare att så många googlar på just detta, så tänkte jag att det vore kul att göra en remake!

  Här kommer alltså mina bästa tips som du kan ha i bakhuvudet när du sminkar dig inför alla typer av svartvita bilder men framför allt sminkning till pass, körkort eller annan id-handling.

  Hoppas tipsen är till hjälp! :)

  - Annons -

  sminkning till pass / körkort

  Här har ni min sminkning till pass!

  Passbilden blev ganska bra faktiskt. Mycket bättre än min tidigare i alla fall! Till körkortet så kan man skicka in egen bild och då skickade jag in just den här bilden och det blev godkänt. Så exakt såhär ser jag ut på mitt körkort faktiskt! :)

  BAS & LÄPPAR:

  neutralisera rödhet

  1. Neutralisera rödhet

  Täckningsgraden och brynen (som redan är gjorda på bilden) gör jag som vanligt – men det jag tänker extra på är att neutralisera rödhet och blemmor lite extra. Rött är nämligen ofta mörkare än din egen hudton vilket kan se ut som en fläck på svartvita bilder.

  Jag använder glo Skin Beauty Redness Relief Powder (adlink) och applicerar det med en liten och mjuk borste för mer precision (Nanshy Eye Crease Brush) eftersom jag bara lägger pudret på utvalda områden, inte hela ansiktet. Jag är mest röd kring näsan och på blemmor.

  bronzer

  2. Bronzer

  Innan contouringen så sveper jag på lite diskret bronzer, nästan i hela ansiktet men mest på sidorna (ej mitten av näsan, högsta punkten på kindbenen och hakan).

  Detta är inte ett steg för alla, anledningen för mig är att jag är så himla vinterblek så bronzern blir som lite extra ”mjuk conturing” innan den riktiga contouringen sen.

  Lite överkurs kanske, men en bronzer är lite mer varm i tonen än min contouringskugga, så jag lägger hellre lite bronzer först i större delar av ansiktet och sen contouringsskuggan med mer precision.

  - Annons -

  En av mina favorit-bronzers är Indy Beauty Bring on the sun! Bronzing Sculpting Powder (adlink).

  glada mungipor

  3. Gladare mungipor

  Ännu ett överkurs-steg och lite töntigt (?) steg kanske som jag gör bara för att jag är sminknörd och tycker att det är kul :) det är att lägga lite contouringskugga i mungiporna!

  Man måste ju vara avslappnad på passbilden och då ser jag så himla sur ut. Det gör jag nog i alla fall för man vill ju inte göra värsta joker-smilet heller haha. Men lite skillnad inbillar jag mig att det gör ändå! :)

  läppar passfoto / körkort

  4. Skarp läppkontur & ombré-effekt

  Oavsett om man vill ha neutrala läppar i samma ljus/mörkhetsläge som sin hudton, eller om man vill ha lite mörkare, så gillar jag att markera konturerna med en penna! Markerade läppar på en svartvit bild är ju så himla fint tycker jag. Allt som ger lite kontrast!

  En stark färg på läpparna kan vara lite onödigt, det är svårt att bedöma hur mörkt det blir i svartvitt och det blir ändå bara grått. Ett mörkrött läppstift kan se nästan svart ut på passfoton. Jag valde därför en neutral mlbb-färg (my lips but better).

  Dessutom gjorde jag ombré-effekt med en mörkare läppenna, för det är såå snyggt i svartvitt när läpparna blir lite ljusare i mitten!

  Läppenna: glo Skin Beauty Lip Liner (adlink) i nyansen Vino.
  Läppstift: glo Skin Beauty Suede Matte Crayon (adlink) i nyansen Monogram.

  bassmink inför passfoto

  - Annons -
  5. Contouring

  Sen contouring med ljusa och mörka skuggor!

  En favorit både av mig och resten av världen ;) är Anastasia Beverly Hills Contour Kit (adlink).

  Borsten på bilden är Nanshy Contouring Brush. En snedställd tycker jag är enklast, men det är smaksak!

  Skippa rouge ?

  Jag brukar vanligtvis lägga rougen mitt på kindbenen, men på svartvita bilder blir ju det en skugga vilket kan få kinderna att se lite intryckta ut. Lägg hellre lite längre ner eller skippa rougen helt! Med längre ner menar jag underdelen av kindbenet, inte så långt ner att det är nere på käkbenen :)

  ÖGON:

  sminka sig inför passfoto

  Steg för steg på ögonen kommer längre ner, men först lite tips att tänka på!

  Ögonskugga

  Jag gillar att öppna upp blicken lite med en mörkare färg över globlinjen (tillräckligt högt för att synas när man tittar rakt fram) och håller i övrigt ögonskuggssminkningen mjuk och största delen av ögonlocket ljust.

  Välj gärna ögonskuggor i neutrala toner så som beige, brun, vitt, svart, grått. Det kan nämligen vara svårt att förutspå t.ex. hur mörk en grön ögonskugga blir i svartvitt.

  Exempel på en superbra och användbar palett är Pixi Eye Effect Shadow Palette (adlink) i nyansern Hazelnut Haze. Såå fin!

  En gång gick jag spontant och fixade pass (hade alltså inte detta i åtanke när jag sminkade mig den morgonen) och hade en knallblå ögonskugga på hela ögonlocket. I svartvitt såg det plötsligt ut som en riktigt ojämn smokey eye! Och inte på ett sånt där snyggt Kate Moss-sätt utan snarare kriminell med blåtiror på båda ögonen. Det misstaget gör man inte om! :)

  Markerad blick

  Ögonen kan lätt försvinna lite på svartvita bilder, så jag ramar in dom med eyeliner utan att snåla! Lägg gärna en ljus kajalpenna längs vattenlinjen också.

  Riktigt bra produkter som jag gillar:

  Jag la normalt/sparsamt med mascara men det är snyggt att dra på lite extra mascara och kanske till och med lösögonfransar också! :)

  Exempel på sminkning till pass:

  steg för steg sminkning passfoto

  Steg för steg:

  1. Ögonprimer på ögonlocket
   Ljus ögonskugga innerst på ögonlocket och i ögonvrån.
  2. Ljusbrun ögonskugga i mitten av ögonlocket
  3. Brun ögonskugga ytterst på ögonlocket och längs globlinjen
  4. Svart eyeliner med vinge
  5. Brun ögonskugga under ögat också
   Svart mascara på alla fransarna

  Klart!

  Här är hela min sminkning till pass:

  sminkning passfoto / körkort eyeliner till passfoto eyeliner sminkning passfoto / körkort sminka sig till passsminkning till passforo svartvit

  Förebilden är med bara foundation och bryn, sen ser ni skillnaden med alla skuggor och detaljer på efterbilden :)

  Obs detta är hur jag sminkade mig för mitt svartvita passfoto, det finns massor av fler sminkningar som såklart passar också!

  Kram på er! ♥

  Läs även: 12 enkla sminktips för nybörjare + Sminkning (steg för steg)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Tack så mycket för bra tips! Jag är ingen expert på smink, men tog till några av de ”enklare” av dina tips, typ ingen rouge, lite mer concealer, lite mer markerade ögon och läppenna i något mörkare nyans. Jag blev supernöjd med resultatet! Mycket bättre än mitt passfoto som jag tyvärr tog i januari en måndag direkt efter jobbet…

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish