Sminkning till pass/leg/körkort

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks)

  - Annons -

  En passande sminkning till pass/leg/körkort är en viktig del av hur bilden blir :) Det är väldigt ju sällan man blir nöjd med sitt foto, det har nog vi alla varit med om!

  För att lyckas någorlunda så måste man först och främst förbereda sig på rätt sätt. Det gäller inte bara att vara snygg i verkligheten, tricket är att vara snygg på ett svartvitt kort!

  Uppdatering: Klicka här för att se mitt uppdaterade inlägg om detta.

  sminka-svartvit-foto

  7 sminktips till pass / legitimation / körkort:

  1. Skippa rougen.
  Om du har mycket rouge på kinderna så blir detta bara en grå skugga på bilden = dina kinder kan se mer insjunkna ut. Jag brukar skippa rougen helt inför svartvita bilder :)

  - Annons -

  2. Shading och highlighter (contouring)
  Många upplever att ansiktet blir bredare och mer “platt” på svartvita bilder än vad man är i verkligheten. Shading och highlighter (contouring) som framhäver ansiktsdragen är då lösningen!

  Ljusa upp ställen som buktar utåt, exempelvis näsbenet, kindbenen, panna och haka. Och lägg en mörkare skugga på djupa delar så som sidorna av näsbenet, under kindbenet, i tinningarna och längs käkbenet/sidorna av hakan.

  Tips på bra palett för detta: Anastasia Beverly Hills Contour Kit (adlink)

  3. Concealer
  Alla små skavanker (ex. finnar, linjer, gropar, pigmentfläckar) syns mycket mer om du har en ljus hy och fotar svartvitt. Huden blir vit medan alla skavanker blir gråa och svarta. Därför kan man jobba lite extra med concealer än vad man gör annars!

  Tips: En favoritconcealer för både ögon och ansikte är glo Skin Beauty Under Eye Concealer (adlink).

  4. Undvik mycket ögonskugga
  Olika nyanser och färgskiftningar ser jättefint ut i verkligheten, men på en svartvit passbild kan det se ut som bara en grå fläck. Dessutom blir dessa svartvita bilder ofta lite skuggiga – då ser sminkningen lätt ojämn ut också. En svart sotning går hem på en svartvit modeplåtning, men på en passbild blir det sällan lika bra.

  Det enklaste är att lägga dina contouringskuggor även på ögonen! :) Tips på hur du gör denna visar jag i inlägget: Contouring på ögonen!

  5. Ögon som syns
  Ögonen har gärna en tendens att försvinna lite på svartvita kort om man låter bli att sminka dom. Måla vattenlinjen ljus och markera fransraderna med svart kajal/lite ögonskugga så kommer dina ögon att “poppa” på bilden trots att du har lite ögonmakeup.

  Min bästa ljusa kajalpenna är utan tvekan glo Skin Beauty Precision Eye Pencil (adlink) i nyansen Peach! Hållbar och ger stor effekt, men blir samtidigt naturlig :) De svarta och bruna nyanserna är också klockrena!

  6. Neutrala läppar
  Röda läppar ser mörkgrå ut på en svartvit bild, vilket kan vara jättecoolt! Om du däremot önskar en mer naturlig läpp så rekommenderar jag en färg som är nära din egen läppfärg.

  - Annons -

  Gärna markera läppkonturen med en läppenna så att du framhäver läppformen snyggt. NYX Professional Makeup Mechanical Lip Pencil (adlink) är superbra till detta!

  7. Ögonbrynen
  Ögonbrynen brukar synas ganska bra på den här sortens kort och är man dessutom diskret sminkad så tar dom ännu mer plats. Välformade ögonbryn kommer vara superfint på kortet och dessutom ramar det in hela ansiktet.

  Min favorit-ögonbrynspenna är glo Skin Beauty Micro Brow Liner (adlink) så är väldigt enkel att måla med oavsett om man har smala, breda, glesa eller fylliga ögonbryn!

  Här kommer dagens enkla sminkning, så som jag såg ut idag när jag fotade mig innan teoriprovet:

  IMG_5495_111

  Jämfört med hur jag sminkar mig vanligtvis så är det en otroligt diskret och mild sminkning.

  Men som en sminkning till pass/leg/körkort i svartvitt så är den toppen! Ögonen framhävs fint och jag ser ut som mig själv :)

  sminka-svartvit-foto

  På tal om detta så har jag faktiskt en sminkning som är helt tvärt emot alla dessa principer på mitt passkort! Jag hade inte förberett mig innan, utan jobbade precis mittemot polishuset och gick spontant dit efter jobbet för att fixa nytt pass.

  Då hade jag en färgglad blå partysotning runt ögonen, ganska mycket rouge och dessutom var jag trött och grundsminket satt inte alls lika bra efter en dag i det flottiga restaurangköket. Jag ser ut som en riktigt sliten gangster på det kortet haha!

  - Annons -

  Tur man lär sig av sina misstag ;)

  IMG_5498_111

  By the way, jag klarade provet också! :) Så det är inte bara en sminkning till pass/leg/körkort utan en TURsminkning också, haha!

  Nu är det bara den sista (och svåraste) delen kvar, uppkörningen. Så fortsätt att hålla tummarna ett tag till!

  (Update: Jag klarade uppkörningen också! Wihoo!)

  Läs även:

  - Annons -
  Föregående artikelMot Uppsala
  Nästa artikelSista chansen – Style Secrets
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hittade detta då jag skriver teoriprovet om två dagar, så dessa tips kommer väl till pass inför fotot!

  2. Åh vad jag önskar att jag hade hittat hit och läst detta innan jag var tvungen att ta om mitt passfoto förra våren/sommaren!! SKuggorna runt mina näsvingar och runt näsan förstörde hela bilden så det ser ut som om att jag har en GIGANTISK näsa och hade valt lite extra smink kring ögonen också! :( ID-kortet ser ju exakt likadant ut…tyvärr

   • Så tråkigt! Been there done that, om man säger så ;) Du får bokmärka inlägget och spara i fem år (eller hur länge ett pass räcker?) och hoppas på bättre lycka nästa gång :) Kram!

  3. Vet att detta är ett gammalt inlägg men såg det vid sidan här på bloggen och var tvungen att klicka mig in här! Jättebra och tänkvärda tips – trots att jag alltid blir riktigt förjävlig (ursäkta språket) ut på ID-kort och passkort så är det något jag aldrig testat och detta ger mig liiiiite hopp om att mitt körkort kanske kan räddas haha. Förövrigt så tycker jag du såg otroligt söt och en gnutta yngre ut här! Typ som att du fortfarande gick på gymnasiet haha (positivt menat). Jättesöt i blont hår helt enkelt! ^^ (hoppas du inte tar illa upp)

   Kram Miss 22

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish