Sminkning till pass/leg/körkort

- Annons -

Det är väldigt sällan man blir nöjd med sitt foto som man har på passet/legitimationen/körkortet, det har nog vi alla varit med om.

För att lyckas någorlunda så måste man först och främst förbereda sig på rätt sätt. Det gäller inte bara att vara snygg i verkligheten, tricket är att vara snygg på ett svartvitt kort!

Uppdatering: Klicka här för att se mitt uppdaterade inlägg om detta.

1. Skippa rougen.
Om du har rosa rouge på kinderna så blir detta bara en grå skugga på bilden, och dina kinder så då insjunkna ut.

2. Shading och highlighter
För att inte se platt och bred ut på bilden, så är det viktigt med shading och highlighter. Ljusa upp ställen som buktar utåt, exempelvis näsbenet, kindbenen, panna och haka. Och lägg en mörkare skugga på djupa delar så som sidorna av näsbenet, under kindbenet, i tinningarna och längs käkbenet/sidorna av hakan.

- Annons -

3. Concealer
Alla små skavanker (ex. finnar, linjer, gropar, pigmentfläckar) syns mycket mer om du har en ljus hy och fotar svartvitt. Huden blir vit medan alla skavanker blir gråa och svarta. Täck/ljusa upp påsarna under ögonen eller vad det är du har som kommer att synas på bilden.

4. Undvik mycket ögonskugga
Olika nyanser och färgskiftningar blir bara som en stor grå fläck på bilden. Dessutom blir ofta dessa svartvita bilder lite skuggiga, och då ser sminkningen lätt ojämn ut också. En svart sotning går ju hem på en svartvit modeplåtning, men du kommer bara se kriminell ut om du har det på ditt pass/leg/körkort.

5. Ögon som syns
Ögonen har gärna en tendens att försvinna lite på svartvita kort om man låter bli att sminka dom. Måla vattenlinjen ljus och markera fransraderna med svart kajal/lite ögonskugga så ser dina ögon direkt större och skarpare ut! Du kan även lägga lite brun ögonskugga i globlinjen samt ljusa upp i ögonvrån och under brynet, för en mer “poppande” effekt.

6. Neutrala läppar
Röda läppar ser mörkgrå ut på en svartvit bild, det kan ju vara lite coolt men vill du ha mer diskreta läppar så rekommenderar jag att inte måla dom alls.

7. Ögonbrynen
Glöm inte bort att lägga lite extra omsorg på brynen denna dag, dom brukar synas ganska bra på den här sortens kort och är man dessutom diskret sminkad så tar dom ännu mer plats. Välformade ögonbryn med lite brynvax på så att dom hålls på plats, är det jag rekommenderar!

Här kommer dagens enkla sminkning, så som jag såg ut idag när jag fotade mig innan teoriprovet:

IMG_5495_111

Vit kajalpenna längs vattenlinjen.
Svart sotad kajalpenna längs övre och undre fransraderna.
Lite brun skugga längs globlinjen och ytterst på undre fransraden.
Neutrala läppar, ifyllda bryn och ingen rouge, bara solpuder och en ljus concealer som jag hade istället för highlighter.

sminka-svartvit-foto

 

- Annons -

En ganska tråkig look i färg, men den gör sig bra i svartvitt. Grundsminket spelar stor roll!

Ungefär den här minen hade jag också, man ska ju helst inte le, så jag bara drog minimalt på smilbanden för att se lite snäll ut ;)

På tal om detta så har jag faktiskt en sminkning som är helt tvärt emot alla dessa principer på mitt passkort! Jag hade inte förberett mig innan, utan jobbade precis mittemot polishuset och gick spontant dit efter jobbet för att fixa nytt pass.

Då hade jag en färgglad partysotning runt ögonen, ganska mycket rouge och dessutom var jag trött och grundsminket satt inte alls lika bra efter en dag i det flottiga restaurangköket. Jag ser ut som en riktigt sliten gangster på det kortet haha!

IMG_5498_111

By the way, jag klarade provet också! :)

Nu är det bara den sista (och svåraste) delen kvar, uppkörningen. Så fortsätt att hålla tummarna ett tag till!

Kram på er och tack för alla lycka-till-hälsningar!

- Annons -
Föregående artikelMot Uppsala
Nästa artikelSista chansen – Style Secrets
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

4 KOMMENTARER

  1. Hittade detta då jag skriver teoriprovet om två dagar, så dessa tips kommer väl till pass inför fotot!

  2. Åh vad jag önskar att jag hade hittat hit och läst detta innan jag var tvungen att ta om mitt passfoto förra våren/sommaren!! SKuggorna runt mina näsvingar och runt näsan förstörde hela bilden så det ser ut som om att jag har en GIGANTISK näsa och hade valt lite extra smink kring ögonen också! :( ID-kortet ser ju exakt likadant ut…tyvärr

    • Så tråkigt! Been there done that, om man säger så ;) Du får bokmärka inlägget och spara i fem år (eller hur länge ett pass räcker?) och hoppas på bättre lycka nästa gång :) Kram!

  3. Vet att detta är ett gammalt inlägg men såg det vid sidan här på bloggen och var tvungen att klicka mig in här! Jättebra och tänkvärda tips – trots att jag alltid blir riktigt förjävlig (ursäkta språket) ut på ID-kort och passkort så är det något jag aldrig testat och detta ger mig liiiiite hopp om att mitt körkort kanske kan räddas haha. Förövrigt så tycker jag du såg otroligt söt och en gnutta yngre ut här! Typ som att du fortfarande gick på gymnasiet haha (positivt menat). Jättesöt i blont hår helt enkelt! ^^ (hoppas du inte tar illa upp)

    Kram Miss 22

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish