Contouring på ögonen! (6 stegs tutorial)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Nu ska ni få mitt bästa, bästa vardagstips! Contouring på ögonen! :)

  När jag håller i sminkkonsultationer så finns det två sminktips som kunderna älskar, ni vet sånna där smådetaljer som gör stor skillnad och som går att använda sig av till vardags!

  Det ena är “sedan gammalt” att göra lashliner/fransmarkering. I detta inlägg (länk) kan ni se hur jag gör lashliner i en video. I detta inlägg (länk) visar jag lashliner med bilder.

  Det andra tipset är en grej som jag började göra på mig själv i samband med min contouring och insåg snabbt hur smart det är.

  Contouring på ögonen!!

  Här ser ni före och efter:

  - Annons -

  Ser ni vilken skillnad det är på ögonen? Det fantastiska är att det går SÅ snabbt!

  Varför är det smidigt?

  Till vardags är det många som lägger bas, läppar och mascara för att det går snabbt, men skippar ögonskuggor eftersom det kräver mer tid och precision. Men om man vill framhäva ögonen och se piggare ut så kan man i samma steg som contouringen i ansiktet svepa på lite runt ögonen också!

  Detta behöver du:

  1. En ljus och en mörk skugga, matta. Jag använder Paese Contouring Palett (nr 2)
  2. En mjuk borste som är lagom storlek. En för stor ger ingen precision och en för liten gör att det inte går lika snabbt, poängen är att det ska gå att bara “svepa på” snabbt. Jag använder Nanshy Crease Brush som är i syntethår.

  Om man inte gör contouring i ansiktet (och därav inte har/behöver en sådan palett) så kanske man ändå har en bronzer och en ljus matt ögonskugga hemma? Det fungerar också bra :) T.ex använder jag ibland den ljusa ögonskuggan Paese Kashmir Eyeshadow (667) som matt highlighter.

  Det som är så bra med just contouringprodukter är att dom inte är riktigt lika pigmentrika som en ögonskugga eftersom de är till för att skapa mjuka skuggor i ansiktet. För så fort du använder en väldigt pigmerad produkt (som t.ex. ögonskuggor) så krävs det mer precision och teknik för att få det fint. Och man vill ju göra det enkelt för sig :)

  Steg för steg:

  Jag har fotat exakt hur jag gör detta så att ni ska se tydligt! :)

  Jag börjar med den ljusa matta ögonskuggan.

  - Annons -

  1. Dutta en snabb dutt i mitten av ögonlocket. Inte upp i globlinjen och inte ut på kanterna, bara i mitten.

  Detta får ögonlocket att “poppa” och du ser direkt piggare ut redan efter detta steg. Det blir liksom lite 3D-effekt.

  2. Dutta en snabb dutt i ögonvrån.

  Dels för att se piggare ut men också för att många har ett mörkare djup precis där, som lätt ser mörkt ut när det blir skugga på ögonen.

  3. Svep på brynpenet, alltså under brynets högsta punkt och utåt.

  Alla har inte lika stor plats mellan globlinjen och brynet som jag har, då kan man ta en mindre borste och lägga smalare så att du inte ljusar upp globlinjen samtidigt.

  4. Ljusa upp under ögonen! Svep med borsten precis i “djupet” som (de flesta av oss) har under ögat.

  - Annons -

  Detta gör jag alltid, även om jag gör en ögonskuggssminkning.

  Många behöver inte använda concealer under ögonen för alla har inte mörkare hud under ögonen. En concealer täcker och många har en jämn hudton redan, men att det är ett litet djup där som ser mörkare ut för att det blir skugga från ljuset. Stämmer det in på dig? Då räcker det att ljusa upp, du behöver inte krångla med krämconcealer och settingpuder.

  Man kan också ljusa upp med en ljusare concealer om man har en sådan. Jag brukar säga såhär till mina kunder om dom frågar vilket som är bäst: Om du ändå använder contouring i ansiktet så är det enklaste att ljusa upp under ögonen samtidigt – så behöver du inte fler produkter och steg i sminkrutinen. Och tvärtom: om du ändå använder concealer i ansiktet så är det enklaste att ljusa upp under ögonen samtidigt – så behöver du inte fler produkter och steg i sminkrutinen. Om man använder både concealer och contouring så kan man välja vad man föredrar, det är 100% smaksak, båda funkar :)

  Men att svepa snabbt med en borste med lite ljust puder på går ju i alla fall mycket snabbare än att använda en krämprodukt som du (oftast) behöver fixera med puder.

  Sen är det dags för den mörka skuggan!

  Du kan skippa det mörka om du redan är nöjd. För eftersom du inte ljusat upp runt hela ögat (utan på utvalda punkter) så är det redan lite 3D-effekt där din naturliga hudton blir som en skugga i sig.

  Men jag brukar lägga till lite mörkt för extra effekt. Det går snabbt eftersom det är så svagt pigment i pudret, inte alls som om man använder en mörkbrun ögonskugga.

  5. Svep snabbt över globlinjen, ingen precision utan jag bara drar 1-2 drag med borsten.

  Jag tittar rakt in i spegeln och applicerar precis över globlinjen, så att den mörka skuggan inte hamnar inuti hudvecket när man tittar. Poängen är att det ska vara ljust på ögonlocket, mörkt ovanför och sen ljust under brynet också.

  6. Och i ytterkanten under ögat också!

  En närbild på ögonen så ni ser skillnaden tydligt! Jag glömde fota innan mascara, men la så mesigt lager så ni ser contouringen tydligt ändå.

  Färdigt! :)

  Många är rädda för att ha torrt puder runt ögonen, men den ljusa skuggan i den här paletten är en väldigt mjuk formula så jag upplever aldrig (varken på mig själv eller kunder) att det ser torrt ut.

  Hoppas ni tyckte inlägget var till hjälp! ♥

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish