Bra billigt torrschampo och hur jag använder det

  - Annons -

  Hittade ett bra billigt torrschampo på ICA! Jag har använt Hårologis torrschampo i 3 år som har en mild doft, men för några månader sedan tog den sista flaskan slut och då bestämde jag mig för att hädan efter köpa helt parfymfria torrschampon.

  Dels för att jag har en kompis som fått problem med luftvägarna och därför blivit jättekänslig för parfym. Parfym kan jag absolut strunta i (använder det sällan ändå) men utan torrschampo klarar jag mig inte haha.

  Men också för att jag har så otroligt fett hår och behöver använda en så stor mängd torrschampo, då blir det så himla mycket doft. Om man är en sådan som bara sprayar litegrann så är det säkert trevligt med lite fräsch doft på köpet, men jag är bara ute efter resultatet – dofterna vill jag skippa helt! :)

  Tips på bra billigt torrschampo!

  Jag behövde ett torrschampo akut och kollade skönhetshyllan när vi handlade mat på ICA Maxi och det enda märket som hade parfymfritt alternativ var ICAs egna märke.

  - Annons -

  30 kronor kostade den och mina förväntningar var inte höga, men tänkte att om jag inte är nöjd så blev jag ju inte ruinerad heller.

  Ofta får man det man betalar för – men ibland blir man överraskad! Jag har testat många dyrare torrschampon som varit sämre, så för 30 kronor är jag absolut imponerad!

  När det gäller produkter man köper sällan så lägger jag gärna en slant extra för att få bra kvalité och en dryg produkt som räcker länge. Pricken över i-produkter underlättar ju vardagen väldigt mycket, speciellt när vi snackar bassmink!

  Men när det är produkter som man konsumerar väldigt mycket av (som jag gör med just torrschampo) då är det ju otroligt trevligt när man hittar bra billigt torrschampo! :)

  bra billigt torrschampo

  Hur använder jag torrschampo?

  Spray-trycket är bra! Det är också lagom med pulver i relation till mängden vätska vilket gör att jag inte behöver spraya allt för mycket. Vissa torrschampon är blaskiga (mycket vätska och lite pulver) och då måste jag spraya så himla mycket för att få effekt, men det behöver jag alltså i inte med denna :)

  Ett stort moln blir det ju runt omkring direkt efteråt ändå, så man kan känna sig lite hostig (för mig som har så litet badrum) fast den är parfymfri.

  Bra billigt torrschampo och hur jag använder det

  Jag är absolut en överanvändare av torrschampo, jag öser på tills det blir vitt! Men sen är jag ju noggrann med att massera in torrschampot så att jag slutar se vithårig ut :)

  torrschampo före och efter

  - Annons -

  Resultat

  Resultatet blir ett hår som ser rent ut och får lagom volym. Vissa torrschampon ger mycket volym och struktur men det här är inte ett av dom.

  Och som ni ser så är det väldigt effektivt även om håret hunnit bli riktigt flottigt!

  Egentligen brukar jag spraya i direkt efter hårtvätt (och att håret torkat såklart) i förebyggande syfte och sen bättra på regelbundet under veckan. Jag tvättar håret en gång i veckan. Men på dessa bilder så hade jag varit sjuk och haft tofs i typ en vecka så då hade håret blivit väldigt grisigt :)

  Känsla

  Man får inte heller en sträv känsla i hårbotten – det är vanligare bland volymgivande torrschampon. Man kan dra fingrarna genom håret precis som vanligt! :) Om detta är bra eller dåligt är en smaksak.

  Hållbarhet

  Jag bättrar på varannan/var tredje dag lite beroende på vad jag ska ha för frisyr, vilket är riktigt bra hållbarhet för att vara så oljig i hårbotten som jag är!

  Pris vs innehåll

  När man jämför pris på produkter så ska man inte bara kolla på slutsumman utan på mängden innehåll – det glömmer man ofta bort. Det spelar ingen roll hur billig en mascara är om den innehåller 5ml jämfört med en lite dyrare som innehåller 12 ml :)

  Men den här innehåller 200 ml vilket är som de flesta andra märken, så inget konstigt där!

  Sammanfattning av bra billigt torrschampo:

  Recensionen kan man enkelt sammanfatta med att jag under hösten/vintern gjort slut på 4 flaskor och kommer fortsätta att köpa denna. Att bli stamkund på en produkt är ju i slutänden den bästa recensionen? Jag tänkte testa en volymgivande spray som komplement dock, men om man grundar med torrschampo så behöver man säkert väldigt lite volymspray för att få effekt!

  - Annons -

  Men hur som helst så tycker jag att denna uppfyller alla mina viktiga krav på ett torrschampo, effektiv, parfymfri och enkel att använda.

  torrschampo som fungerar bra

  Men om någon av er har tips på ett bra parfymfritt torrschampo som inte är en vanlig spray så får ni gärna hojta till! Förut använde jag Blowpro Faux Dry Shampoo men den har utgått och jag saknar den fortfarande. Så skönt att slippa spray helt, samtidigt som appliceringen var som en spray för man tryckte i mitten av flaskan så blev det som en spray-puff.

  Om ni testar denna så får ni gärna skriva vad ni tyckte, det är alltid intressant :)

  Kram på er!

  Läs även: Vilket puder ska jag ha? – Allt om puder!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish