Dagens bas – Naturlig till våren

  - Annons -

  Fick detta mail här om dagen:

  “Jag älskade ditt inlägg om “dagens bas” där du visade din bassminkning med Pixis heltäckande foundation! Kul att inte bara se före och efter med en viss produkt, utan hela steg för stegen till färdigt resultat. Det inspirerar! :) Undrar om du kan göra ett liknande inlägg fast med Pixi Illuminating Tint & Conceal? Har bestämt mig för att slå till på en sån inför våren men vill gärna se exakt hur du använder den ifall jag ska köpa fler produkter. Har liknande hy som du, lite rödhet och blemmor här och var men annars ganska jämn.”

  Kul att det uppskattas! :) Ni som inte har läst mitt förra inlägg med “dagens bas – stora porer” hittar det här!

  Pixi Illuminatint Tint & Conceal är en perfekt multiprodukt nu inför våren då den både ger en naturlig täckning, fin lyster, spf 20 samt har en concealer som trollar bort blemmor och ojämnheter.

  Använd bara den för en osminkad look, men samtidigt oförskämt fräsch ;) Eller gör en hel makeup med contouring, bryn, läppar och hela kitet som jag kommer visa er idag! Så här stor skillnad kan det bli då:

  - Annons -

  IMG_7368_111

  En komplett bassminkning, samtidigt som det faktiskt inte är så mycket täckning. I hela ansiktet är det bara en färgad dagkräm, sen är den enda täckningen på blemmorna som jag applicerat concealer på. I övrigt är det bara produkter som neutraliserar bort röda toner, och sen contouring, rouge, bryn och läppar på det för en snygg helhet :)

  IMG_7376_111

  Stor skillnad va? :)

  Så här har jag gjort:

  IMG_7379_111

  1. Ansiktsprimer – Pixi Redness Reducing Primer
  Ansiktsprimer som jämnar ut huden och ger en slät yta att lägga makeupen på. Den ger ingen täckning men har gröna pigment i sig som neutraliserar bort rött. Så det är redan stor skillnad!

  Jag applicerar denna med rena fingrar och masserar in den ordentligt i huden.

  IMG_7395_111

  2. Färgad dagkräm, solskydd och lyster – Pixi Illuminating Tint & Conceal
  Och här får vi en jämnare och finare färg i ansiktet med den färgade dagkrämen. Den innehåller spf 20 samt ljusreflektrande pigment som ger huden en fin glow. Jag brukar applicera även den med rena fingrar, som en vanlig dagkräm.

  - Annons -

  Jag har använt nyansen Bare Glow som är den ljusaste.

  IMG_7406_111

  3. Concealer – Pixi Illuminating Tint & Conceal
  Skruva på korken igen (som innehåller en concealer) och dutta på concealer på alla blemmor och ojämnheter som du vill täcka. Sprid sedan ut färgen med fingertoppen eller med en pensel.

  IMG_7414_111

  4. Puder som neutraliserar rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
  Mirakelprodukten för oss med mycket rödhet som gärna vill lysa igenom, ett hudvårdande puder som inte ger någon täckning utan en svagt gul ton som neutraliserar bort röda nyanser. Det är mineralbaserat samt innehåller koffein och laktritsextrakt som går in i blodkärlen och drar ihop dom lite, så att man blir mindre röd både kosmetiskt och under sminket.

  Ni som inte har så mycket rödhet i huden behöver inte avsluta basen med puder.

  5. Contouring, rouge, ögonbryn & läppar
  Sen har jag använt Pixi Natural Brow Duo (Deep brunette), Pixi Contour Creator och gloMinerals Blush (Papaya) för att få mer färg och form i ansiktet, och då är hela basen klar:

  IMG_7442_111

  Hoppas inlägget var till hjälp! Älskar när ni kommer med önskemål om vad ni vill se mer av, fortsätt gärna med det :)

  Kram! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelDenim makeup
  Nästa artikelSminktips alopecia
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Hej Helena! Tack för ett bra inlägg. Jag har ett “problem” med min hy, jag blir nämligen rödflammig när jag blir arg eller rodnar. Finns där någon av dessa produkter som är klippt och skuren för mig? ;) Tack för en härlig blogg 👍🏻 Kram

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish