Ekologisk ansiktspeeling

  - Annons -

  I gårdagens inlägg bad jag er önska vad ni vill se mer av i bloggen, och då fick jag både önskemål om att visa mer produkter som inte är från min webshop, och mer som är från webshopen. Lite roligt, kul att ni tycker olika  : ) Just nu är det mycket nytt i webshopen, och vad jag recenserar beror helt enkelt på vad jag har för nya grejer hemma. Men jag försöker så klart att ha en jämn spridning på recensionerna.

  Här kommer i alla fall en recension på en av de nya Sanctum-produkterna, nämligen ansiktspeelingen Gentle Face Exfoliant som jag älskar!

  Jag är väldigt kräsen när det gäller peelingar faktiskt, en kroppspeeling ska enligt mig innehålla proppfullt med korn men kornen ska vara små så att det skrubbar huden ordentligt utan att rivas. I ansiktet har jag samma åsikt, men där tycker jag att det ska vara lite färre korn så att det inte blir för skrubbigt mot den känsliga huden, och så att man kan kontrollera hur mycket det det skrubbas i olika delar av ansiktet. På de känsliga områdena ska man kunna massera lite lättare för att få en mild skrubb-effekt, och tvärtom på de områden som behöver skrubbas lite mer. Har man för många korn i en ansiktspeeling så kan det bli för mycket skrubb på de känsliga områdena, och har man dessutom för stora korn så är det inte bra i ansiktet överhuvudtaget!

  Men Sanctums ansikspeeling innehåller lagom små och lagom många korn, och rengör huden riktigt bra utan att irritera den. Ansiktet känns mjukt och lent efteråt, och framför allt rent!

  - Annons -

  Peelingen innehåller 100% naturliga ingredienser varav 79% är ekologiskt certifierade.

  Kornen som skrubbar huden är en blandning av luffa, krossade valnötsskal och riskli. Om ni inte vet vad luffa är så googla bilder på ”luffa sponge”, ni känner säkert igen det! Peelingen innehåller även kaolinlera som absorberar överflödig olja och avlägsnar orenheter, samt lakritsextrakt som har en antiinflammatorisk och läkande effekt på huden. 

  Jag brukar använda denna skrubb ca 2 gånger i veckan, och då kompletterar jag med ansiktsmask efteråt också för att skämma bort huden lite extra.

  Två tummar upp säger jag!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish