Ekologisk Arganolja

  Inlägget innehåller adlinks (reklamlänkar)

  - Annons -

  Jag har blivit ett riktigt fan av oljor i olika slag, det går ju att använda till så himla mycket! Och nu har jag hittat en ny favorit som jag absolut kommer fortsätta använda, som jag måste tipsa er om :)

  För någon vecka sedan fick jag nämligen hem ekologisk och kallpressad arganolja (100%) från Loelle, den skördas och produceras av ett kvinnokooperativ i Marocko, certifierad av ECOCERT.

  Arganolja har blivit en väldigt populär olja eftersom den är så lätt och går snabbt in i huden. Den återfuktar, reparerar, mjukar upp huden och gör den len och fin. Den ska även ha en bra effekt mot fina linjer, så den går utmärkt att använda som serum kring ögonen där huden är så tunn. Oljan innehåller mycket vitamin E, vilket gör att den motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud.

  Den gör även mirakel för håret! Jag har t.ex. börjat använda ett balsam som innehåller arganolja och jag har märkt jättestor skillnad! Jag använde det förut, sedan började jag med produkterna som följde med löshåret (annars gällde inte garantin) men nu när dom är slut så började jag med mina tidigare produkter igen. Och jag ångrar faktiskt att jag inte har gjort det hela tiden, mitt löshår är som ett helt annat hår, så lent och fint!

  342-d05ed4992b814624a47029582ffc482e

  - Annons -

   

  Arganolja är en väldigt exklusiv olja, Loelles kostar 89 kr för 30 ml, men deras arganolja är ändå billigare än många andra då de handlar direkt från kvinnokooperativen i Marocko och det finns därför inga mellanhänder.

  Handlar man arganolja så bidrar man även till välfärden för människorna som arbetar med tillverkningen av oljan.

  Min åsikt om denna olja är som sagt, helt underbar! Den är inte ”jobbigt oljig” som många oljor är, utan går snabbt in i huden och innan det så känns den bara len och mjuk, inte sådär klibbig och hal som många kan vara. Dessutom är den i princip doftlös.

  Förpackningen är liten och behändig, och öppningen har ett slags stopp så att man inte får ut för mycket olja vilket annars är lätt hänt.

  Jag använder den i hårtopparna, längs nagelbanden, på mina torra fläckar på benen, på fötterna (häl och nagelband) på läpparna och kring ögonen.

  Men det finns många, många fler användningsområden också. Du kan använda den som inpackning för hår/hårbotten/ansikte/fötter, blanda med ditt läppglans, ta bort vattenfast smink med den, ha den i matlagning… Jag tror jag kommer bli beroende av denna produkt när jag har fått använda den ett tag och inser hur mycket den är bra till! :)

  Två tummar upp med andra ord!

  Köp oljan här! (adlink)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish