Ekologiska Body butters!

  - Annons -

  Så här lagom till det nya året så har Byher.se fått in ett nytt hudvårdsmärke – Zoya Goes Pretty som specialiserar sig på body butters med 100% naturliga ingredienser som också är 100% ekologiska!

  Vad är en body butter?
  En body butter är, till skillnad från en lotion, lite fetare och mer intensiv för olika problemområden. På creativemakeup.se finns nu nio body butters från Zoya Goes Pretty med olika dofter och egenskaper. Dessa butters är egentligen inte bara för kroppen, utan går även att använda på läppar och i ansiktet.

  En body butter är helt perfekt nu på vintern då många av oss är väldigt torra, och just den här vintern vet jag att många är torrare än vanligt också, luften måste vara ovanligt torr just i år eller vad det kan bero på.

  ekologisk-hudvård

  Om Zoya Goes Pretty Body Butter
  Alla body butters är 100% ekologiska och oraffinerade. Produkterna innehåller max två ingredienser, vissa bara en, vilket jag tycker är jättebra för ju färre ingredienser desto mindre risk att produkten innehåller någonting som man kan reagera mot! De är inte utspädda på något vis, inte ens med vatten, dessutom så smälts växtoljorna samman under 40 grader – dessa två detaljer resulterar i body butters som ger maximal näring för huden, och det märks även på konsistensen som är ganska fast men när man tar en klick i handen så smälter den och blir mjuk på huden. Företaget Zoya Goes Pretty är från Bulgarien.

  - Annons -

  Förpackningarna är söta burkar med ett innehåll på 100 gram!

  Ingredienser
  Åtta av dessa body butters innehåller ekologisk sheasmör från Ghana. Sheasmör är väldigt vitaminrikt (A, E, F), det ger näring, återfuktar, mjukar upp huden, påskyndar hudläkning och motverkar olika hudåkommor så som pigmentfläckar och rynkor. Dessutom tycker jag att sheasmör doftar riktigt gott! :)

  Den enda buttern som inte innehåller sheasmör är Cacao Butter som enbart är rent, ekologiskt kakaosmör från Peru! Det finns även en body butter som är en blandning av sheasmör och kakaosmör.

  Ingredienserna kommer från:
  – ekologisk nypon, lavendel & rosolja från Bulgarien
  – ekologiskt, oraffinerat sheasmör från Ghana
  – ekologiskt kakaosmör från Peru
  – ekologisk arganolja från Marocko

  IMG_7826_111IMG_7820_111

  Caco Butter (rent kakaosmör)
  Egenskaper – Hjälper till att minska bristningar och göra ärr mindre synliga. Kakaosmöret är något hårt i rumstemperatur så ta en liten bit och låt den smälta i händerna. Chokladdoften är så god så man vill äta upp hela burken!
  Idealisk för – Torr, sprucken och narig hud, för torra läppar och uttorkade områden såsom armbågar.

  Shea Butter (rent sheasmör)
  Egenskaper Lugnar, ger näring, mjukar upp och slätar ut huden. Påskyndar hudläkning och motverkar olika hudåkommor såsom skönhetsfläckar och rynkor. En riklig återfuktare för torr hud som ökar hudens elasticitet och smidighet. Sheasmör har en fast konsistens i rumstemperatur och smälter i kontakt med huden. Absorberas bra och minsta klick ger maximal återfuktning!
  Idealisk för – Torr och mogen hud samt lindrar känsliga och kliande områden. Även perfekt efter solbad.

  Shea & Roseship Butter (sheasmör + nyponolja)
  Egenskaper – Mjukgör och fuktighetsbevarar huden. Nyponolja är antiinflammatorisk och stimulerar cellförnyelsen. Den hjälper till att reducera små linjer och rynkor samt motverkar ärrbildning och pigmentfläckar. Tillsammans förbättrar sheasmör och nyponolja hudens fuktnivå och återför den mjuka känslan i uttorkad hud.
  Idealisk för  – Alla hudtyper, särskild till torr, skadad och mogen hud.

  IMG_7830_111IMG_7839_1111

  Shea & Rose Butter (sheasmör + rosenolja)
  Egenskaper – Doftrosorna slår blom i maj och det räcker med några droppar för att kunna känna rosenoljans helande kraft. Rosenolja lindrar torr och inflammerad hud och är välgörande för brustna blodkärl. Hjälper till att liva upp sinnet och har en rogivande effekt på huden. Den bulgariska rosenoljan har inte bara en oemotståndlig doft – den är även ett riktigt hudelixir!
  Idealisk för – Torr, mogen, och inflammerad hud. Fungerar bra som anti-age kräm, bra både på vintern och efter solbad.

  - Annons -

  Shea & Cacao Butter (sheasmör + kakaosmör)
  Egenskaper – Hjälper till att släta ut bristningar och är en naturligt rik återfuktare som håller huden i frisk och smidig. Denna blandning förenar den hälsosamma effekten av afrikanskt sheasmör och peruanskt kakaosmör. Doftblandningen mellan sheasmör och kakaosmör påminner om vit choklad!
  Idealisk för – Torr, sprucken och mogen hy samt hud med bristningar.

  Shea & Seabuckthorn Butter (sheasmör + havtornsolja)
  Egenskaper – Antioxidantrik havtornsolja med de näringsrika omega-fettsyrorna verkar positivt för hudens förmåga till självläkning. Tillsammans med det oraffinerade sheasmöret förbättras hudens struktur och hudåkommor som eksem, rosacea, brännskador och sår lindras. En naturlig blandning för mjukare och friskare hud.
  Idealisk för – Torr, mogen och slapp hud. Är utmärkt vid småsår, brännskador och efter solbad.

  IMG_7834_111IMG_7840_111

  Shea & Argan Butter (sheasmör + arganolja)
  Egenskaper – Lindrar känsliga och kliande områden, går lätt in i huden och lämpar sig mycket väl efter solbad.  Arganolja, som även kallas för det marockanska guldet, är välkänd för dess fantastiska egenskaper och dess positiva påverkan på huden. Arganolja är ovanligt rik på E-vitamin och omega-fettsyror, vilket gör att den bromsar hudens åldrande och återställer den naturliga fuktbalansen.
  Idealisk för – Torr och mogen hud samt områden som kliar.

  Shea & Coconut Butter (sheasmör och kokosolja)
  Egenskaper – Främjer hudens pigmentering och bidrar till en snabbare och hälsosammare solbränna. Har lugnande effekt på torr, känslig och irriterad hud. Utmärkt även för kroppsmassage. Ren kokosolja med söt tropisk doft innehåller den högsta halten av mättade fettsyror – de bästa fuktighetsbevarande för huden. En väldoftande blandning som återfuktar och mjukgör från topp till tå.
  Idealisk för – Torr och stressad hud. Rekommenderas ej för fet och acnehud

  Shea & Lavender Butter (sheasmör + lavendelolja)
  Egenskaper –  Lindrar irriterad och inflammerad hud.  Avstressande lavendelolja tillsammans med vårdande sheasmör gör produkten rogivande både för kropp och själ. Ren bulgarisk lavendelolja lugnar huden och motverkar irritationer. Kroppssmör med sheasmör och lavendelolja mjukgör huden härligt och ger en bra avkopplande känsla. Passar bra för såväl massage som att smörja in torr hud.
  Idealisk för  – Alla hudtyper som behöver fukt och näring.

   

  Mina personliga favoriter är Cacao Butter, Shea & Rose Butter och Shea & Lavendel Butter, de doftar så underbart gott :)

  Priserna varierar lite beroende på innehållet i de olika varianterna, men de kostar mellan 129 och 199 kronor!

  Två tummar upp :)

  - Annons -

  Hojta till om ni har några frågor!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish