Entreprenörssnack i bloggen

  - Annons -

  Idag har jag:
  ♥ Börjat dagen med en lång sovmorgon, med min katt Carl-Philip kurrandes på magen
  ♥ Ätit frukost framför en romantisk film med Miska
  ♥ Druckit kaffe ute på trappan i solen, den värmer fortfarande :)
  ♥ Tagit en lång dusch med hårinpackning och skrubbat hela kroppen
  ♥ Och nu sitter jag framför datorn med ansiktsmask, nymålade tånaglar och äter choklad. Braskaminen brinner för fullt här inne, och jag känner mig helt lugn i själen!

  Det är nämligen väldigt viktigt att vila och unna sig vardagslyx. Jag är i en stressig jobbperiod just nu med allt nytt som kickat igång, även fast det så klart är megaroligt allting! Och därför är jag livrädd över att tappa livskvalitén, man får inte glömma att leva i nuet och njuta av allt roligt som sker – missar man det så är all karriär i onödan i alla fall. Jag har aldrig byggt upp en karriär förut, men ska man lära sig av andras misstag så verkar det vara lätt hänt att stressa så mycket att man inte hinner stanna upp och njuta. Och helt plötsligt dör man utan att ha levt drömlivet som man egentligen har haft.

  Förstår ni vad jag menar? Vardagslyx är verkligen livsviktigt! :)

  Jag började reflektera mer över det här efter i torsdags, jag var på Rådhusets modevisning och tog en AW med Tove Castor från Visualisterna. Vi är två tjejer som känt varandra i typ 3 år, och vad pratade vi om från början till slut? Entreprenörskap! :)

  IMG_5292_111

  - Annons -

  Tove och jag på öppningen av Creative Makeup By Her!

  Varje gång vi sätter oss och pratar så blir man så himla inspirerad! Ni vet när man bara bubblar idéer och tiden går så himla snabbt. När man har ett lite annorlunda jobb som jag har så går det inte att idéspruta så här med vem som helst, många kommer med råd men har man inte full förståelse så är det sällan passande råd haha.

  Men Tove är en av de få människor som faktiskt kommer med riktigt bra idéer, och det som slog mig i torsdags var att det finns såå himla mycket att utveckla och göra bättre, men att den enda klossen som sätter stopp är tidsbrist, och man måste inse att man inte kan göra allting själv. Då blir allting gjort halvdant samtidigt som man själv stressar sönder.

  Men, istället för att ens mänsklighet sätter stopp, så måste man istället tänka om! Varför ska jag lägga ner massor av jobb på saker som jag inte har tid att göra helhjärtat, fy vilken slöseri på resurser!

  Jag har redan en anställd i mitt företag, och nu har jag redan funderingar på fler :) Inget inom den allra närmaste framtiden, man måste ju se till att det går ekonomiskt också, men jag tror verkligen att om grundpelaren i ett bolag (i detta fall jag) har tid och energi att göra några saker helhjärtat istället för allting halvdant, så kommer företaget att tjäna in allas lön med råge och utvecklas mycket, mycket snabbare i alla fall.

  IMG_5763_1111

  Flera av er har skrivit till mig att ni blir sugna på att starta eget när ni läser om nya butiken och salongen – vilket glädjer mig oerhört mycket! Så jag hoppas att ni blir inspirerade, och även fast det här inlägget blev långt och kanske lite diffust så undrar jag om ni vill läsa mer om entreprenörsskap här i bloggen? :)

  Jag är ingen klassisk företagare, jag är ung, tar ett steg i taget, och framför allt gör jag det på mitt eget sätt. Det kanske vore kul att få in det som en naturlig del i bloggen, lite “behind the scenes” i min karriärsresa :) Eller vad tycker ni?

  Det var lite söndagsbabbel det, en utvilad hjärna som ville ventilera :) Nu ska jag koka en kopp kaffe och gå igenom lite sminkbilder som jag inte har publicerat än. Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Men åh JAAA! Mer entreprenörskap – du är verkligen en superinspiratör! Bra med inlägg om worklifebalance också, det är viktigt men ofta alltför svårt att komma ihåg och lyckas med. Ofta blir det karriär eller livskvalitet istället för bådeoch. De två går ju ihop.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish