Färgad ansiktsprimer – glo Tinted Primer SPF 30

  - Annons -

  En nyhet som jag äntligen kan visa för er är den färgade ansiktsprimern Tinted Primer Spf 30 från glo Skin Beauty som ni finns att köpa i min webbshop Creativemakeup.se! :)

  Vad är glo Tinted Primer spf 30?
  En färgad ansiktsprimer som ger lätt täckning samtidigt som den jämnar ut hudens struktur, så man får både en jämnare hud och en jämnare hudton. Resultatet blir en sammetslen hy och “my skin but better”-effekt. Använd ensam eller under foundation.

  Det jag gillar också är att den blir matt, alltså inte torr-matt men den innehåller ingen lyster. Och så håller den jättebra på huden! Den är inte absorberande eller framtagen för just oljig hy men sitter jättebra även på mig som är jätteoljig.

  Solskyddet och färgen kommer från rena mineraler.

  - Annons -

  Hudtyper
  Den passar alla hudtyper, är varken absorberande för oljig hy eller återfuktande för torr hy, utan bara neutral.

  Flera produkter i samma
  Jag älskar primern som ett komplement till mitt övriga bassmink, men framför allt tror jag att många kommer gilla den som en multiprodukt. Om man inte vill ha så mycket täckning så räcker det ju med denna, istället för primer – lättäckande foundation – puder så behöver du enbart denna produkt för att uppnå samma resultat vilket alltså är jämnare hud (som primer är till för), jämnare hudton (som foundation är till för) och ett matt och hållbart resultat (som puder är till för). Att den dessutom har spf 30 är ännu en bonus!

  Applicering
  Massera in med rena fingrar, det går supersnabbt och enkelt! Om du ska ha mer smink över så lägg ett tunt lager, men om du har primern helt ensam men vill ha lite mer täckning så kan du lägga lite tjockare lager utan att det blir onaturligt eller kakigt.

  Här ser ni före och efter!

  Bra sommarprodukt!
  1. Den har solskyddsfaktor 30
  2. Den har så lite täckning att man enkelt kan ha den när man ska vara helt osminkad i övrigt utan att det ser konstigt ut. Jag färgar fransar och bryn och sen smörjer jag in med denna och så känner man sig superfräsch!
  3. Många blir naturligt blanka på sommaren av att man blir oljig i huden eller varm överlag, och då är det skönt med en matt produkt! Vill man ha mer glow så kan man ju så enkelt lägga till det med higlighter och glow mist (visar det längre ner i inlägget)
  4. Om man vill se lite brunare ut så kan man komma undan med ett snäpp mörkare nyans än vad man egentligen är för den smälter in så naturligt och anpassar sig jättebra efter den egna hudtonen. På före- och efterbilden ovan har jag nyansen Medium som är för mörk men slutresultatet ser ändå jättebra ut även i verkligheten.

  Jag kommer prata om nyanserna och visa fler bilder längre ner, även på nyansen Light som passar min hudton :)

  Varför täckning i en ansiktsprimer?
  Täckningsgraden är svag om man jämför med en foundation, mer som en färgad dagkräm skulle jag säga. Det gör att man kan ha mindre foundation (ni vet ju att jag förespråkar tunna lager av fler produkter än ett tjockt lager av samma) vilket är extra trevligt om man som jag ofta använder mineralfoundation. Med denna primer under sin mineralfoundation så behöver man inte jobba mycket alls med borsten för att få ett perfekt resultat.

  Förpackning
  Ytterligare ett plus i kanten för förpackningen – en tub! Halleluja! Jag älskar tuber, hygieniskt, praktiskt och så kan man enkelt klämma ut det sista.

  - Annons -

  Nyanser
  Primern kommer i fyra nyanser, eftersom täckningen är svag så väljer man utifrån hur ljus/mörk hudton man har. Jag kan t.ex ha både Light och Medium även fast medium egentligen är mycket, mycket mörkare än min hudton om man jämför en hel klick. Jag ser då lite mer solbrun ut än vad jag är men resultatet blir ändå naturligt.

  Här ser ni de fyra nyanserna Fair, Light, Medium och Dark. Det behöver som sagt inte vara en perfect match som med foundation utan gå efter hur ljus/mörk hudton du har bara.

  Steg för steg
  Jag skrev ovan att man kan använda primern ensam eller under foundation. Och använder man den utan foundation så kan man antingen vara helt färdig så eller så kan man ju komplettera med t.ex concealer, rouge o.s.v. och det tänkte jag visa er steg för steg nu!

  Så här ser min hy ut helt utan smink.

  1. Tinted primer i hela ansiktet applicerat med händerna, tunt lager. Som ni ser så ger den ganska lite täckning men det tillsammans med att huden blir slätare gör att hela helheten ser mycket jämnare ut även fast det skiner igenom ojämnheter.

  Här har jag nyansen Medium som gör hudtonen lite mörkare och varmare.

  - Annons -

  2. Concealern Pixi Pat Away Concealing Base (1 Cream) under ögonen, bredvid näsan och på blemmor och fläckar jag vill ha mer täckning på i ansiktet. Den är en ljusare nyans så jag får både täckning och uppljusning.

  Och då ser det ut så här sen!

  Och efter highlightern Pixi Glow-Y-Powder (London Lustre) och rougen Blush (35) så ser resultatet ut så här! Naturligt, glowy och samtidigt en väldigt jämn hud och hudton. Jag har även sprayat med Pixi Makeup Fixing Mist men vill man ha ännu mer glow så kan man använda Pixi Glow Mist istället, den är så bra!

  Så det blev som jag skrev tidigare – primern är matt men man kan ju enkelt lägga till glow själv!

  Och här ser ni skillnaden på att ha bara primer och att sedan lägga till uppljusande concealer, rouge och highlighter.

  Hade jag velat ha mer täckning (vilket jag vill ibland) så hade jag personligen kompletterat med mineralfoundationen glo Pressed Base Foundation. Det behövs då superlite av den vilket är väldigt skönt! Men man kan också använda vilken annan foundation som helst så klart.

  Tjockare lager?
  På bilderna ovan så la jag ett tunt lager av primern, men som jag skrev så kan man lägga lite tjockare om man inte ska ha foundation över, och jag har fixat en före- och efterbild på det också! Och då har jag nyansen Light:

  Det är ändå inte ett tjockt lager så klart men lite mer så får man ganska mycket mer täckning! Men det är ändå inte så mycket täckning att man känner att man behöver ha massa rouge och grejer för att inte se ut som ett spöke, utan det blir ändå ett lite mer “osminkat” resultat.

  Jag tror att jag har lyckats klämma in all info jag har om denna Tinted Primer nu! Jag tycker verkligen att den är grymt bra! :)

  Primern kan ni klicka hem i webshopen här!

  Hojta till om ni har några frågor ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish