Min läpptatuering – Att tatuera läpparna

  - Annons -

  “Hej Helena! Jag var och fixade mina ögonbryn hos er på Creative Makeup (supernöjd!) och pratade lite med dig i butiken innan och har nu börjat följa din blogg. Du visade mig att du tatuerat läpparna väldigt mycket utanför din egen form på överläppen, och jag undrar om du kan lägga ut före-och efterbilder på din läpptatuering i bloggen? Kram!”

  Absolut kan jag det!

  Jag har ju tatuera läpparna jättemånga gånger nu eftersom jag alltid ställt upp som testperson för alla lärlingar och även för Annika när hon satt nya verktyg på prov. Så det har inte fäst så bra på mig eftersom det inte är gjort “ordentligt” som man gör på kunder.

  Därför har jag inte visat bilder på läpparna efter dom senaste gångerna eftersom dom inte riktigt varit färdiga. Men nu har jag fotat bilder efter den senaste läpptatueringen som Olga gjorde på mig för bara några veckor sedan, nu har färgen fäst överallt :)

  Här är resultatet på min läpptatuering:

  Min läpptatuering - Att tatuera läpparna

  - Annons -

  Stor skillnad på formen! Det är främst in på sidorna av överläppen som det är förstorat.

  Vilken läppvariant har jag?

  Eftersom olika personer har tatuerat mig så går det inte att säga exakt om jag har “intonad kontur” “hela läpparna” eller “3D/ombré” som är de tre varianterna man kan välja på. Alla har gjort lite olika hehe. Men här kan ni se skillnaden på vad de olika varianterna innebär.

  Hur har jag förändrat mina läppar?

  Men det jag har gjort är i alla fall:
  1. En väldigt förstorad form på sidorna av min överläpp
  2. En ganska rosa färg så man kan tro att jag har ett färgat läppbalsam eller läppstift på mig hela tiden
  3. En ljus kontur runt hela formen som tatueras med vitt kant i kant med den tatuerade läppkonturen.

  Om man vill få samma resultat som jag har så skulle jag säga att man bokar “Ombré/3D” samt “tillägg highlighter kontur” och så kan man visa mina bilder och säga “ungefär så här vill jag ha” :)

  Varför har jag tatuera läpparna?

  Mest för att det är roligt! Jag jobbar ju med detta :) Och jag älskar att ha mycket färg på läpparna men när överläppen var så liten och plutig så syntes läppfärgen knappt. Men jag tycker att min lilla plutläpp innan är väldigt gullig också!

  Den vanligaste anledningen är dock att man vill ha en skarpare kontur, rätta till osymmetri eller ha en roligare färg. Det finns massor av färger att välja på och man kan även matcha sin egen läppfärg om man inte vill ha en färgförändring.

  Min läpptatuering - Att tatuera läpparna före och efter

  Eftervård – Hur sköter man läpptatueringen efteråt?

  Under läkningen så smörjer man in morgon och kväll och ev. någon gång mitt på dagen om man känner att man måste, men den ska inte vara ständigt blöt för det blir som en sårskorpa på läpparna och är den för återfuktad så blir den bara en gegga, och det vill man inte. Och efter några dagar (tar olika lång tid 2-5 dagar skulle jag säga) så lossnar skorporna. Färgen är lite skarpare direkt efter att skorpan släppt också, jag skulle säga att man kan bedöma slutfärgen efter 2 veckor.

  När läpptatueringen är helt färdig så ska man alltid använda solskydd när man är i solen för att tatueringen ska hålla så länge som möjligt. Jag behöver dessutom tråda överläppen regelbundet (vilket ni ser att jag inte gjort på bilderna i detta inlägg hehe) för annars har jag små fjun-hårstrån på läpparna eftersom det egentligen är min vanliga hud som vi har tatuerat på :) Detta gäller så klart bara personer som har tatuerat långt utanför formen.

  - Annons -

  Min läpptatuering - Att tatuera läpparna

  Så här ser den ut i profil!

  naturliga läppar med läpptatuering

  Sammanfattninga:

  Och så här ser den ut när jag ler och är helt osminkad. Jag tycker alla mina tatueringar är fina även när jag är osminkad, dom gör att man ser pigg och fixad ut men blir inte heller för mycket när man t.ex. inte har foundation och mascara.

  Hoppas ni gillade inlägget om min läpptatuering! Har ni några frågor om läpptatuering eller permanent makeup överlag så hojta till! Det går även att läsa mer info samt boka tid online på vår hemsida Creativemakeup.se.

  Läs även:

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jättesnyggt!! Jag skulle också vilja testa. Mina läppar ser lite ut som dina innan tattoon och jag gillar verkligen inte att läppen liksom försvinner i ytterkanten och bara blir till ett streck.
   Kram

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish