Tatuerade ögonbryn – läkningstiden

  - Annons -

  Får många frågor om att tatuerade ögonbryn och hur lång läkningstiden är med mera. Så nu tänkte jag gå igenom det i detta inlägg om ögonbrynstatuering!

  Nu sitter jag hur som helst här med nytatuerade ögonbryn (jättenöjd!) och tänkte passa på att skriva lite om just läkningstiden när man tatuerar ögonbryn.

  Det är nämligen så att under dessa 4 år på Creative Makeup så vet jag inte huur många gånger jag svarat på frågan ”hur förskräcklig ser man ut efteråt?” och ”kan jag gå till jobbet under läkningstiden?”.

  Tatuerade ögonbryn, hur går det till?

  Såhär är det:

  1. Brynen är mycket (!) mörkare och skarpare direkt efteråt. Permanent makeup SKA se för mycket ut efteråt för det blir så mycket mildare efter läkningen så om det hade sett lagom ut direkt efteråt så hade det blivit för lite sen.
  2. Men tatueringen är fortfarande bara små streck, du får alltså inte en sårskorpa på hela brynen som ser konstig ut, varje strå är en liten skorpa om man tittar jättenoga men det gör ju ingen. Om du däremot tatuerar hela läpparna då är läkningen lite snygghetsmässigt eftersom du får en sårskorpa på munnen.

  Med andra ord: tatueringen är mörk och skarp vilket känns ovant, men det ser fortfarande snyggt ut!

  Här är resultatet:

  Tatuerade ögonbryn - läkningstiden före och efter

  - Annons -

  Jag har haft tatuerade ögonbryn förut men det är nästan helt borta nu. Det är ju semipermanent och jag fyllde i dom senast för 5 år sedan typ, så detta behövdes! Visst blev det fint? :)

  Eftersom jag var allra första testperson och Miska bara gjorde detta i övningssyfte så valde han och Annika en färgblandning som är så svag att det kan hända att det knappt syns nått efter läkningen. Men det gör ju inget för min del, man hade aldrig gjort så på en riktig kund :) Och ändå ser det väldigt mörkt ut nu dag två.

  Mörk & skarp

  Det spelar ingen roll hur noga vi är med att förklara detta i förväg, man får ändå samtal av oroliga kunder ibland som tror att tatueringen blivit för mörk. Sen kan samma kunder säga på återbesöket att tatueringen är för ljus. Så stor skillnad blir det :)

  Varmare ton

  Dessutom är färgen varmare under läkningen vilket delvis beror på att man alltid tatuerar med en varmare färg än hur man vill att slutresultatet ska bli, för under huden blir färgen alltid kallare. Skulle man tatuera med en lagom kall färg direkt så skulle den bli grå sen. Men det beror också på att tatueringen ju faktiskt är ett litet sår och alla sår är ju röda, det är bara det att det inte ser jätterött ut på en tatuering eftersom det är blandat med så mycket färg.

  Sminka sig efter ögonbrynstatuering?

  Nu vet ni att bryntatuering ändå ser snyggt ut under läkningen (men ovant). Det jag känner själv är mest att det känns konstigt med så mörka och ifyllda bryn om resten av ansiktet är helt osminkat. Jag brukar aldrig sminka mascara utan bas heller, då skippar jag hellre allt. Där är man olika bara :)

  Så idag slängde jag på lite bas, läppar och ögon och då ser jag ut såhär:

  Tatuerade ögonbryn - läkningstiden

  Mörkt men snyggt som sagt! :)

  Man ska aldrig sminka det tatuerade området under läkningen p.g.a. infektionsrisk. När man t.ex. tatuerar eyeliner så brukar de flesta boka fransfärg och lash lift före så behöver man inte mascara – för det får man verkligen inte ha.

  Men du behöver inte vara osminkad i hela ansiktet när du tatuerat brynen, det gäller bara att undvika just det området och använda rena penslar och produkter. Kunderna ansvarar själv över hygienen när dom lämnat salongen, så vill man vara mer säker så skippar man smink helt såklart. Men är man noggrann med rena prylar och bara sminkar runt brynen så är infektionsrisken minimal.

  - Annons -

  Man blir ju också lite mañana när man jobbar med detta själv, jag sminkar med läppstift och grejer när jag tatuerat läpparna också. Men det får inte kunder göra ;)

  Jag brukar också tänka på att inte göra en så ”hård” sminkning att det är svår att tvätta bort – för du ska undvika att blöta ner brynen onödigt mycket. Man kan ju duscha men man behöver inte spola ansiktet med vatten liksom. Jag brukar tvätta brynen med en bomullspad fuktat med ljummet vatten och rengöra resten av ansiktet med makeupremover på en bomullspad också.

  Övrigt

  I övrigt är det inga konstigheter, man smörjer in morgon och kväll (med tops, inga smutsiga fingrar!) med en kräm man får på salongen. Sen är det bara att vänta i några dagar och det är absolut förbjudet att pilla på skorporna.

  Efter en vecka är det läkt men efter 2 veckor kan man med säkerhet bedöma hur färgen blev. Det behövs nästan alltid fyllas på lite på vissa ställen, ibland behövs hela tatueringen fyllas i en gång till. Därför ingår det ett återbesök i priset.

  Tatuerade ögonbryn - läkningstiden

  Nu ska vi bjuda en kompis på pasta med sås av svart trumpetsvamp, tänk att jag har en kille som både tatuerar mina bryn och lagar delikatessmat. Herregud.. ♥

  Läs mer om våra behandlingar och boka tid online på vår hemsida creativemakeup.se!

  Om ni gillade inlägget om tatuerade ögonbryn och skulle själv vilja tatuera ögonbrynen så hör av er! Om ni har några frågor eller funderingar så lämna en kommentar! Kan även rekommendera att läsa mina andra inlägg om permanent makeup.

  Trevlig fredag allihopa! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish