Färger som neutraliserar varandra

  - Annons -

  Anonym sa…
  Hej! Jag har en fråga till dig, eftersom du vet en hel del om smink så undrar jag vilka färger som neutraliserar varandra och hur ja kan täcka röda kinder när man skäms? Tack :)

  Absolut! Jag har tänkt skriva ett inlägg om detta länge men det har aldrig blivit av :) Det är lite för komplicerat för att svara i en kommentar.

  Obs! Har gjort ett utförligare inlägg om komplementfärger som jag måste tipsa om! Klicka här för att komma till inlägget.

  De tre grundfärgerna rött, blått och och gult blir alltid brunt om man blandar dom.

  Om man då vill neutralisera en av dessa färger, så måste man tillägga de två andra.

  - Annons -

  Alltså, vill man neutralisera en röd ton – lägg till blått och gult.
  Blått+ Gult = Grönt.
  Men andra ord, du neutraliserar rött (röda områden och finnar) med färgen grön!

  Det samma gäller med de andra färgerna, har du en blå ton under ögonen, lägg till rött och gult.
  Rött + Gult = Orange.
  Med andra ord, du täcker dina blåa ringar under ögonen med en orange ton! :)

   

  Man kan lite förenklat säga att om man lägger komplementfärgerna (färger mitt emot varandra i färgcirkeln) på varandra så neutraliseras dom!

  Komplementfärger varandra – Neutraliseras.
  Komplementfärger bredvid varandra – Förstärks.

   

   

  färger som neutraliserar varandraDet enda bökiga med färgcirkeln är att den kan se lite olika ut beroende på vem som gjort den. Enligt vissa är tillexempel gul komplementfärg till blått (vilket jag lärde mig i skolan) men på vissa färgcirklar så är det orange. Gul är då istället komplement till lila. Medan jag har lärt mig att komplementfärgen till lila är limegrön. Men det är iallafall bara små nyanser som skiljer :)

   

  Jag föreslår därför att du, ja egentligen först och främst försöker träna dig på att inte skämmas för det är aldrig nyttigt ;)

  - Annons -

  Men du kan även köpa en grön concealer. Om du ska täcka större områden så skulle jag rekommendera en puderconcealer för ett mer naturligt resultat. Jag gillar Lily Lolo’s gröna concealer!

  Hoppas ni blev klokare på färger som neutraliserar varandra. Läs gärna mitt utförligare inlägg om komplementfärger. Klicka här för att komma till inlägget.

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish