Fäst glitter på din nyårssminkning

  - Annons -

  Är det någon mer än jag som kommer glittra på Nyårsafton? :)

  Att göra en glittrig partysminkning är inte superenkelt om man inte har produkter som är anpassade för det, och det bästa glittret för en riktig bling-bling-look är vanligt lösglitter (som t.ex. finns att köpa i de flesta hobbyaffärer om man inte vill lägga ut så mycket pengar på någonting man inte kommer använda ofta) men det är i princip omöjligt att fästa utan någon produkt som hjälper till med den biten. Om man försöker dutta på sånt glitter på en vanlig torr sminkning så kommer det bara att falla av.

  Men här kommer ett inlägg där ni se tydligt hur jag brukar göra! :)

  glittrig-nyårssminkning

  Glitter är jättefint både till en eyeliner eller duttat direkt på ögonlocket, det ger verkligen det lilla extra till sminkningen :)

  - Annons -

  IMG_4870_111

  Det här behöver du:
  Mixing Liquid från Make Up Store
  ♥ Glitter i valfri färg
  ♥ Sminkborste att applicera med. Jag brukar använda en liten smal om jag ska applicera glittret skarpt, t.ex. till en eyeliner. Och så använder jag en lite bredare för att dutta på glitter på större områden. Dessa borstar kommer från Nanshy!

  IMG_4876_111

  1. Häll ut en liten mängd Mixing Liquid i flaskans kork. Så kan man doppa i den sen, så riskerar man inte att få in smink ner i flaskan.

  IMG_4877_111

  2. Doppa sminkborsten i korken.
  (Svar ja det är bitmärken ni ser på sidorna haha. Det man inte har i musklerna får man ha i huvudet/tänderna. Inte för att det funkade heller i och för sig, Miska fick rädda mig sen hihi)

  IMG_4881_111

  3. Pensla av lite vätska på handen, så att penseln inte är för blöt.

  IMG_4883_1111

  4. Doppa penseln i glittret.

  - Annons -

  IMG_4893_111

  5. Och sen är det bara att måla! Jag har använt en snedställd pensel för att applicera glittret skarpt, det eller en eyelinerpensel är det bästa när man vill ha mycket glitter på ett litet område.

  IMG_4897_111

  Och på samma sätt gör jag om jag ska dutta på glitter på en sminkning där glittret ska vara mer utspritt, fast då använder jag en bredare borste och trycker fast glittret med den platta sidan. Jättefint att göra om man vill att ögonskuggan under ska synas bra också.

  Sen sitter glittret som ett smäck hela kvällen! :) ♥

  - Annons -
  Föregående artikelFörstora läpparna med tatuering
  Nästa artikelNyårssminkningar
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  1. Nu blev jag otroligt sugen på att köpa hem en del glitter och börja leka lite, så mycket snyggt man kan göra med det! Ska även kika närmare på flaskan ifrån Make Up Store :)

  2. Om man har eyeliner, ska det ändå vara rätt blött så man liksom “målar” vingen istället för att dutta på som ögonskugga? Och på ögonskugga med större pensel, ska den vara lite torrare då eller också väldigt fuktig? Bara att man duttar försiktigt så att inte ögonskuggan under blir spridd och missfärgad?

   • Man får inte upp så mycket glitter på en gång att man kan måla en eyeliner som en vanlig blöt eyeliner, utan det blir lite duttande där också för att få det snyggt, det ska alltså inte vara så blött som en eyeliner. Man får doppa och hämta glitter flera gånger. På båda borstarna gäller samma sak, doppa i korken men pensla bort överflödigt på handen, dom ska alltså inte vara blöta men inte heller torra :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish