Finnar av mobiltelefonen – Rengör din mobiltelefon!!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Många av oss är väldigt noggranna med vår hy, vi tvättar bort sminket varje kväll och har en lång rutin både morgon och kväll med en rad olika produkter.

  Men en viktig detalj som många ändå slarvar med är att rengöra sin mobiltelefon! Detta är ännu viktigare nu än för några år sedan, förut hade nämligen de flesta små mobiler som bara var precis vid örat när man pratade, men nu är de betydligt större och ligger mer mot kinden! Och jag t.ex. som har en Samsung Note, jag har ju mobilen i halva ansiktet haha :)

  Det säger sig själv när man tänker på det att mobilen är en riktig bakteriebomb, och det vill man så klart inte ha i ansiktet. När man pratar i mobilen så blir huden varm, porerna öppnas och bakterierna kommer in lättare. Detta kan skapa inflammation i småsår (om man t.ex. klämmer sina finnar) och dessutom irriterar det huden och kan därför även ge fler finnar!

  Jag använder så ofta som möjligt högtalarfunktionen, precis som på denna bild då jag pratar med Miska samtidigt som jag fotade min sminkning. Multitasking :) Att använda hörlurar eller liknande när man är bland folk är också jättebra!

  Men om man ofta pratar i telefonen mot örat/ansiktet så är det bra att rengöra den. Jag brukar göra det med en dryg handsprit och en bit papper, en vattnig handsprit kan vara ”farligt” ifall det händer en olycka, man vill ju inte råka dränka mobilen.

  - Annons -

  Jag använder handsprit från Aesop, det är en gel som doftar gott och dödar bakterier! Jag tar två droppar för min stora skärm, och torkar av med en bit papper.

  Försök att alltid ha lite papper + handsprit bredvid sängen eller liknande, och gör det till en rutin att torka av mobilen varje kväll innan du går och lägger dig.

  Dessutom har jag alltid en liten duk i mobilskalet så att jag kan torka av skärmen efter varje gång jag har pratat i den. Orkade inte fota en ny bild på den men det är den lilla runda grejen längst ner till höger på den här bilden. Superbra!

  Jag fick den + massa smink från Taiwan när jag sminkade ett bröllop på Gimo Herrgård där paret var från Taiwan :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish