Före och efter frisörbesök

  - Annons -

  Det var ett tag sen nu som Lynn färgade mitt hår lite mer kopprigt inför hösten, och de kopparpigmenten har släppt i princip helt, inte minst nu när mitt hår har solblekts i Kap Verde.

  Läs mitt inlägg om förra frisörbesöket här om ni inte minns hur det såg ut då! :)

  Och som jag nämnde tidigare i något inlägg så hade jag beslutsångest över om jag skulle göra någonting med håret eller inte, helt enkelt för att jag i sådana fall inte visste vad jag skulle göra. Men jag var trött på min råttfärgade utväxt (som i och för sig smälter in otroligt bra i min hårfärg nu om man jämför med förut när jag var knallblond, otroligt skönt!) och dessutom var mina blonda toppar ganska trötta och hade ingen fin nyans längre.

  Så igår begav jag mig till Creative Zone (enligt mig en av de bästa frisörsalongen i Uppsala, alla är så himla duktiga!) och bad Lynn att bara fräscha upp håret litegrann!

  Här är resultatet:

  - Annons -

  frisör-uppsala

  Först och främst så har Lynn klippt bort slitna toppar samt lagt i en finare färg i hårbottnet.

  Sedan gjorde hon en rensning på topparna för att se om det räckte för att få en fin nyans eller om hon var tvungen att lägga på någon mer färg. Jag är ju blekt blond “under hårfärgen” så istället för att bleka som vanligt så kan man istället göra en rensning, och ofta får man då en fin ljus nyans utan att det sliter lika mycket på håret som en vanlig blekning.

  Dock samarbetade inte mitt hår som planerat, och jag ÄLSKAR att ha en ärlig frisör vid det läget som säger direkt “det här blev inte fint” och gör någonting snyggt av det istället. Ingen kan veta exakt hur ett hår reagerar på olika behandlingar, speciellt inte mitt som är helblekt i grunden, men en duktig frisör kan lösa problemet och det är Lynn grym på! :)

  Så hon la på en färg som gjorde att topparna smälte in bättre med resten av håret, och det blev jättefint! Topparna är fortfarande ganska mycket ljusare än mitt hårbotten om man jämför, men vägen mellan är så mjuk att man inte ser var det blir ljusare och ljusare.

  Färgen på själva längderna har hon inte rört alls tror jag, alltså mitten av håret. Men allt ser mycket fräschare ut med fint botten och toppar! :)

  före-efter-frisör

  Är någon av er nyfiken på exakt vad Lynn har använt för färger så är det bara att fråga, hon skrev upp allting till mig så jag har det på en liten lapp!

  Och jag måste bara säga, gud vad jag hatar före-bilderna när man har varit hos frisören haha, inte bara det att man går dit av en anledning med utväxt och slitna toppar, utan även för att man aldrig lägger ner tid för att fixa håret på morgonen om man ändå ska till frisören. Så jag ser alltid ut som ett troll när jag kommer dit haha! Någon som känner igen sig?

  Nu sitter jag för övrigt på bussen på väg mot Stockholm igen, det blir först ett event med NYX och eftersom jag har fått en +1 inbjudan så får jag även sällskap av Frida som följer med! Sedan blir det nog ett glas vin någonstans innan vi beger oss hemåt också :)

  - Annons -

  Ha en trevlig fredag fina ni!!

  - Annons -
  Föregående artikelMagnetic Lash-tävlingen
  Nästa artikelNyxcosmetics.se!
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish