Forma “ledsna” ögonbryn (4 enkla tips)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Det finns inte “en rätt” ögonbrynsform utan massor av fina! Smala, breda, raka, höga, spetsiga, rundade, fluffiga, skarpa o.s.v. :) Inget är fel!

  Det man ska vara medveten om är att olika former ger olika effekter, vi pratar och gestikulerar så mycket med ögonen och bara genom att titta på ögonbrynen kan man tyda om en person är arg, ledsen, förvånad eller skeptisk.

  Jag hade en kund på salongen som hade plockat sina bryn ganska mycket i ovankant, det gjorde formen nedåtgående vilket i sig inte är en fel form men man får inte den effekten av brynet som de flesta vill åt – att dom ska lyfta blicken!

  Det ville hon ha hjälp att råda bot på, så det gjorde vi :)

  Här ser ni före och efter:

  - Annons -

  När det (som i detta fall) saknas strån som behövs för att forma så behöver personen komma igen när brynen vuxit ut mer.

  Men man kan göra en hel del direkt!

  1. Plocka i underkant i mitten av brynet för att höja formen
  2. Plocka/klippa brynen i ovankant längst in mot näsan, så att man sänker den delen litegrann
  3. Färga brynen så att dom stråna som finns i ovankant kommer fram!
  4. Jag fyller inte bara i med penna utan visar personen hur den ska fylla i själv hemma under tiden man väntar på att brynen ska växa ut.

  Här ser ni hur formen såg ut efter bara plock och färg också:

  Pennan jag använde är glo Skin Beauty Micro Browliner i nyansen Dark Brown.

  Den pennan är riktigt bra för den här typen av bryn där man vill ha precision! För i största delen av brynet behöver hon knappt fylla i för hon har mycket egna strån, men så finns det vissa luckor där hon behöver sminka på huden för att få till formen.

  Mycket i underkant för en sammanhängande bas (speciellt på ena brynet som har ett litet hål i sig i underkanten), men främst i mittendelen på ovansidan av brynet (där man vill ha högsta punkten för en lyftande brynform) för det är den delen som nästan saknas helt.

  Så stor skillnad! Hon blev jättenöjd och bokade en ny tid direkt efteråt så det var verkligen roligt att få ha henne i sminkstolen :)

  - Annons -

  Vill ni boka tid på min salong Creative Makeup i Uppsala så gör ni det enkelt i vår onlinebokning (länk) på hemsidan!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Så sjukt bra gjort! Du är verkligen bra på att få till så att alla du sminkar ser ut som att det är just så de ser ut på riktigt om du förstår hur jag menar. Inte översminkade på nåt sätt utan som en självsäkrare version av sig själva.
   Detta är ett lysande exempel på just det.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish