Forma ögonbryn är ett hantverk

  - Annons -

  Nöjda och glada kunder kan verkligen göra hela ens dag, älskar det! :) Jag har inte öppet schema för bokningar utan tar oftast bara stammisar och personer som vill komma till mig specifikt, men när vi är fullbokade (som vi är just nu) så öppnar jag upp mitt schema också och har fått rå om massor av nya kunder. Riktigt kul!

  Och det som gör mig lite ledsen (och glad samtidigt) är när kunder berättar om andra salonger dom fixat brynen hos och blir chockade över hur vi kan få så fint resultat då dom plötsligt inser att alla dom varit hos tidigare har varit hälften så noga, hälften så skickliga och hälften så kunniga. För mig är ögonbrynsplockning och färgning som ett litet hantverk! Varje ögonbryn är unikt och genom att ta bort precis rätt hårstrå och lägga färgen på det perfekta sättet så kan man ibland få kunden att tro att man håller i ett trollspö :)

  Här är resultatet på gårdagens kund, som egentligen inte ville färga utan enbart plocka (p.g.a. att hon inte kan gå utanför dörren på en vecka när hon färgar hos andra salonger) men som efter lite övertalning färgade ändå och sedan enbart ångrade att hon inte kommit till mig tidigare haha.

  Hon har egentligen inte svåra bryn alls förutom att man måste tänka till lite för att få en snygg högsta punkt på ögonbrynet, då hennes naturliga form är ganska rak. Hennes strån är nämligen väldigt långa just i mitten av brynet och växer mycket neråt, så man måste jobba mycket med saxen där för att få upp formen. Samt färga de ljusa fjun-stråna i överdelen på brynet också för att få fram mer fyllighet och på så sätt “lyfta” brynet.

  - Annons -

  Om man inte klipper ett sånt här bryn (och lägger lite extra tid på att få fram formen) utan enbart plockar med pincett, så kommer formen antingen behöva behållas ganska bred eller göra det supertunt i ytterkanterna. Och det är precis så den här kunden har fått på andra salonger, hon sa att antingen tar dom bara några strån och det hade hon lika bra kunnat göra själv, eller så blir dom såå smala i ytterkanterna att hon knappt har någonting kvar.

  Jag tycker det känns som att många verkar tro att det är “bara att ta rycka strån” och utför behandlingen utan att egentligen kunna göra ett bra jobb. Det är lite mer komplext än att rycka strån från roten. Vissa bryn behöver klippas mycket, vissa behöver knappt klippas alls, vissa är snyggast när man borstar stråna uppåt och vissa när man borstar stråna neråt. Vissa behöver höja högsta punkten, vissa behöver låta det växa ut mer på en del ställen (om man plockat dom själv, eller hos någon okunnig) och vissa behöver färgas två gånger på någon del av brynet för att få det bästa resultatet.

  Kreativa människor är ofta bra på flera saker, för man har ett öga för färg och form, men bara för att man kan klippa och färga hår betyder det inte att man automatisk kan forma ett fint bryn, och bara för att man är duktig på naglar betyder det inte heller att man kan forma ett fint ögonbryn. Man kan nog absolut lära sig! Men man måste förstå att det är så mycket mer än bara rycka strån. Sen kan vi ju aldrig lägga till strån (då får man gå till Annika hehe) men man kan absolut göra stora förvandlingar med rätt kunskap, ordentligt med tid, en pincett, sax och lite färgtuber :)

  Det har ju börjat ploppa upp mycket brynbarer också, vilket är i grunden kul tycker jag men när man pratar “kom och fixa brynen på 15 minuter!” så går det helt emot mitt koncept och värderingar. Sitt hellre i några minuter till och få en form och färg som både blir snyggare och mer hållbar, så behöver du inte göra om dom lika ofta heller.

  Vad långt inlägg det blev för att visa en före- och efterbild haha. Hoppas ni tyckte det var intressant med mina iakttagelser och reflektioner i alla fall :)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish