Foundationtips 40+

  - Annons -

  Vilken hy man får med åren och hur mycket rynkor som uppstår är så extremt individuellt.

  Krämiga produkter är det som oftast rekommenderas eftersom det lägger sig naturligt runt fina linjer och är bra om man är torr, vilket mogen hy ofta är utan att det är så mycket att man flagnar.

  Det går självklart jättebra att använda puderfoundaton också, om man har en med lätt formula som inte ger ett kakigt och ojämnt resultat om underlaget inte är helt slätt. Men är man nöjd med resultatet så är det bara en smaksak om man gillar flytande eller puder!

   

  Mitt tips är främst att testa sig fram, och inte täcka för mycket i onödan. Har man inte ett slätt underlag så är det väldigt lätt hänt att få en översminkad känsla i grundsminket.

  - Annons -

  1. Hitta en foundation som ger lagom täckning, använder du ett foundationpuder så lägg bara ett tunt lager.
  2. Applicera concealer på de områden som behöver mer täckning, men lämna resten av huden ganska naturlig.

   

  För att inte täcka för mycket i onödan så rekommenderar jag concealer efter foundation, så att du ser vilka blemmor o.s.v. som inte har täckts tillräckligt med bara foundation. Detta fungerar dock bara om det är produkter i samma form, alltså t.ex puderconcealer och puderfoundation. Du bör inte lägga en krämig concealer ovanpå en pudrig foundation.

   

  lumene serum foundation före och efter

   

  Här har jag använt en foundation som jag verkligen rekommenderar för er med mogen hy! (Ska försöka hitta en testkanin som ställer upp på bilder)

  Det är Lumene Touch of Radiance Serum Foundation (149kr på exempelvis Åhléns). Den jämnar ut hudtonen, ger lagom täckning och känns jättelätt på huden vilket är viktigt. En tung foundation sjunker gärna in i rynkorna under dagen och framhäver dom mer.

  Dessutom är den mjuk och len och man nästan känner hur den vårdar huden. Den innehåller även age-defying serum som bidrar till att reducera rynkor och andra ålderstecken. Doftar gott, men lite parfymigt.

  lumene touch of radiance serum foundation

  - Annons -

  IMG_1936

  Osminkad.

  IMG_1942

  Med foundation.

  IMG_1961

   

  Med Lumenes krämiga CC Concealer på de ställen som behöver mer täckning + löspuder över.

  Att avsluta med puder (gärna löspuder) är ett bra sätt att få grundsminket att hålla längre. Man fixerar de krämiga produkterna, så att de inte flyter ut i rynkorna. Dessutom får man ett komplett matt resultat!

  Var försiktig så att du inte applicerar för mycket puder bara, det kan också ge ett kakigt och onaturligt resultat. Jag rekommenderar att doppa en stor fluffig puderborste i löspuder och svepa lätt över ansiktet, med fokus på T-zonen och kinderna.

   

  - Annons -

  Hoppas ni blev lite klokare! ;)
  Imakeyousmile.se

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish