Fraktkostnad på creativemakeup.se

  - Annons -

  Jag får så oerhört mycket positiv respons på webshopen varje dag och det glädjer mig verkligen enormt! Ni är underbara! :)

  Dock finns det ett återkommande klagomål och det är den “dyra” frakten på 49 kr. Och p.g.a. att jag får mycket frågor om det så känner jag att jag vill förklara mig i ett inlägg, för jag förstår att det är svårt för er som inte driver en egen webshop att tänka på alla detaljer. Köper man en läppenna och ser ett 7 kronors-frimärke på kuvertet när man har betalat 49 så förstår jag att man börjar undra. Men efter detta inlägg kommer nog många av er tycka att 49 kronor är billigt! :)

  Så här är det – Jag prioriterar service, säker betalning och snabba leveranser före låg fraktkostnad!

  49 kronor står som frakt och expediering vilket inkluderar mer än bara frakten. Jag går absolut inte plus på frakten utan snarare back om man ska räkna kronor. Det är inte enbart frimärken och kuvert som kostar utan även själva den tekniska hanteringen runt omkring. För varje order så kostar det mig alltså pengar till mer än bara själva frakten. På Klarna är det så mycket mer att jag måste ta en extra avgift för det, men även Payson som är gratis att välja kostar pengar per order.

  Dessutom går det i genomsnitt 42 kronor i bara frimärkes-avgift per paket, på vissa mer på vissa mindre, så 49 kronor är absolut inte orimligt på de flesta beställningar.

  - Annons -

  Om jag skulle sänka frakten så hade jag istället behövt höja produktpriserna, och jag vill ju att man ska tjäna på att handla mycket och inte tvärtom. Dessutom får jag mer beröm över mina snabba leveranser än klagomål på frakten, och det säger också en hel del. Visst finns det möjlighet att skicka billigare, men ni lägger väl hellre en tia extra och får paketet redan imorgon? :)

  Mina produktpriser är inte heller dyra om man kollar på mina inköpspriser, och 49 kronor i frakt är inte mycket om man jämför med tid och resekostnad till en butik, och inte heller mycket om man jämför med många andra webshopar.

  Många företagare skulle säkert kalla mig dum i huvudet om hen går igenom mina priser och kostnader, och jämför det med all tid jag lägger ner för att få allting att fungera.

  Många förstår inte att allting i världen kostar. Folk betalar för tidningar och tycker inte att det är konstigt, men alla bloggar ska vara gratis att läsa och där ska allting alltid vara topnotch. Jag betalar en ganska stor avgift i månaden för bra dataserver, extra minne och hastighet, domän och domännamn o.s.v. för att allting ska gå så problemfritt som möjligt. Jag satsar verkligen på min blogg och webshop som ett företag, och det tar både tid och pengar – men jag ser en framtid med det och tycker att det är så fruktansvärt roligt att det verkligen är värt allting! :)

  Jag hoppas att ni som blir irriterade över min fraktkostnad förstår mig lite bättre nu, och ändå kommer tycka att det är värt att handla på creativemakeup.se i framtiden! :)

  IMG_1475_111

  Och för er som alltid ger mig positiv respons och lägger ner er tid för att skriva några rader till mig, ni är guld värda!!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  7 KOMMENTARER

  1. Til mig i Danmark kostar det 150 kr, det er grunden til at jag inte köper dom spännande produkter hos dig – tyvärr :-C Och vet at det inte är dit fel ;-)

  2. Jag tycker att frakten är acceptabel för du har ju bra produkter till ett väldigt bra pris.Och vilken service sen.
   Så alla tummar upp,kram :)

  3. Ja jag förstår på din argument och du har liten företag som inte så lätt än de stor företag har fraktfritt för att det kostar mer på en produkt än vad är original pris.

  4. Hej!
   Det var absolut inte meningen att vara otrevlig på något sätt när jag mailade dig angående frakt utan undrade bara om det gick att få ner fraktkostnaderna :)

   • Hej! Det förstår jag absolut, tog det inte så heller! :) Tror inte att alla andra som påpekar detta menar någonting illa heller, och inlägget är absolut inget personligt mot någon. Men det kan vara skönt också att ha ett färdigt inlägg att referera till när jag får frågor om frakten i framtiden :) Kraaam!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish