Framhäv din ögonfärg

  - Annons -

  Alla personer kan använda alla färger, men som ni säkert vet så finns det vissa färger som framhäver varandra mer än andra, och detta kan man ha i bakhuvudet när man sminkar sig!

  Om man vill framhäva sina ögon utan att göra en avancerad ögonmakeup så kan man t.ex. använda sig av komplementfärger som framhäver ögonfärgen. Mina blå ögon kan se mer eller mindre blå ut beroende på vilka färger jag har sminkat mig med.

  färgcirkel

  Färgcirkeln visar hur färgerna hänger ihop, och att grönt övergår till blått som övergår till lila är kanske inte jätteintressant, men färgcirkeln är faktiskt ett jättebra hjälpmedel!

  Komplementfärger är färgerna mitt emot varandra i färgcirkeln. Exakta nyanser är lite diffust, men ni ser att exempelvis de blåa tonerna ligger mitt emot de gula, orangea tonerna. Alltså är blått komplementfärgen till gul/orange. Grönt är komplementfärg till lila/lilarosa, men en grön ton åt det blåa hållet är även komplementfärg till rött.

  - Annons -

  Att framhäva en annan färg gör man genom att lägga två komplementfärger bredvid varandra.

  Exempelvis:
  Blåa ögon framhävs av gult, orangeguld, och bronziga nyanser.
  Gröna ögon framhävs av lila/lilarosa.
  Bruna ögon framhävs av alla kalla nyanser, t.ex. blåttsilvergrått, och sådana kalla färger. Detta beror på att brunt inte finns med i färgcirkeln utan är en blandning av flera färger, men eftersom motsatsen framhäver och brunt är en varm färg, så framhävs den av kalla färger.

  IMG_6521_111

  Hoppas inlägget var till hjälp : ) Kram kram!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish