Mördarödla

  - Annons -

  Jag är en väldigt rädd människa, jag är höjdrädd, mörkrädd, otroligt spindelrädd och allmänt rädd för insekter och sådant.

  Sedan finns det även vissa saker som jag inte vet att jag är rädd för förrän jag hamnar i den situationen, exempelvis när jag först hoppade glädjeskutt när Miska köpte en sköldpadda “vad guuuulligt!!!” och sedan när den kröp mot mig så sprang jag och skrek haha!

  Det är inte så att jag tänker att dom kommer skada mig på något vis, mina överlevnadsreflexer bara sätter igång utan att jag kan kontrollera det. Som om hjärnan spelar mig ett spratt. Och det fick jag ännu ett bevis på igår kväll då det skedde en liknande incident på vårt hotellrum.

  Jag skulle borsta tänderna i badrummet då plötsligt en 20 cm lång ödla springer hur snabbt som helst över väggen och in bakom spegeln! Jag flaxade så armarna höll på att flyga av, skrek och sprang ut till Miska i sovrummet. Miska trodde jag hade sett en mördarspindel innan jag hinner förklara att vi har en enorm ödla i badrummet!

  Miska går in och ser ingenting, eftersom den sitter bakom spegeln. Och när han säger att han nog inte kan få bort spegeln så var jag bara några sekunder ifrån att börja gråta “jag kommer aldrig gå in där igen, jag kissar hellre på mig!!!” och efter ett tag lyckas Miska få bort spegeln. Jag sitter med täcket över huvudet i sängen när han kommer ut och skrattar med detta i handen:

  - Annons -

  “Hur stor var den sa du??”

  Haha, alltså jag trodde först att det fanns en mamma-ödla kvar där inne men han kollade igenom hela badrummet och den satt precis bakom den del av spegeln som jag sett den springa in, så det var denna lilla krabat som inte var större än ett halvt finger som jag sett.

  Hur kunde min hjärna få detta till en enorm 20 centimeters-mördarödla???

  Jag hade lite svårt att somna sen och hoppade så fort det var minsta ljud i rummet, men det hela slutade bra och jag behöver inte låna grannarnas badrum heller haha.

  Nu ska vi ut och njuta av sista heldagen här i Kap Verde, imorgon åker vi hem.

  Ha en underbar dag fina ni!

  - Annons -
  Föregående artikelBlack & Gold
  Nästa artikelFramhäv din ögonfärg
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish