Gå från brunett till blondin

  - Annons -
  Att färga håret från brunt till blond är en process som tar tid om det inte ska slita massvis på håret.
  Att gå till en bra frisör är väl det bästa man kan göra, men eftersom man även då bör ta det långsamt så blir det så dyrt i längden med alla ”återbesök”. Därför har jag faktiskt gjort allting hemma! Har gjort ett utförligare inlägg om att blondera håret hemma, ni kan kika in det också. :)
  Jag började ljusa upp håret för nästan 1 år sedan. Mitt hår har väldigt lätt för att bli slitet, så jag behövde så lång tid.
  Många skulle säkert klara det under kortare tid också, men man ska inte ha bråttom för det är då det blir fel!

  Detta var min metod för att gå från brunett till blondin:

  1. Jag började med att låta håret solblekas under sommaren.
  2. När det blev höst så började jag färga håret blondare. INTE MED BLEKNING, utan färgning. Skillnaden är att blekning ljusar upp håret maximalt 7 nyanser, medan en färgcreme endast ljusar upp 2-4. Blekning är alltså mycket, mycket starkare och det är det som sliter så mycket på håret. Även färgningen ska man ha tålamod med. Jag färgade då min utväxt blev några cm lång – ungefär var 3:e månad.
  3. När man endast använder färgning så får håret lätt en gulaktig ton när det börjar bli ljust. Då är det silverschampo som gäller! Och eftersom jag tycker håret blir så torrt av silverschampo så använder jag även en silverinpackning efteråt.
  Gå från brunett till blondin
  Helt olika bilder, men ni ser i alla fall så mörk jag har varit!
  Före-bilden är tagen förra nyårsafton.
  Vad tycker ni, var jag snyggast då eller nu? :)
  Jag använder ett silverschampoo från Lóreal, som finns på de flesta frrsörsalonger.
  Där jag handlade kostade den 180kr för en liten flaska.
  Jag brukar låta schampot sitta i ungefär i en 15-30 minuter, men enligt bruksanvisningen så kan man skölja ur den direkt.
  Silverinpackningen jag använder är från Maria Nila.
  Den finns också hos de flesta frisörer, jag köpte den för 150kr.
  Håret blir jättemjukt och lent av den!
  Då jag använder schampot och inpackningen parallellt så vet jag inte hur mycket var och en verkar. Men enligt frisören som jag rådfrågade så är schampo effektivare, men en inpackning också är bra.
  Hoppas ni gillade mitt inlägg om att gå från brunett till blondin!
  Kram på er!
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish