Blondera håret hemma skonsamt (3 steg + produkter)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Många undrar hur jag lyckas får så bra resultat med att bleka / blondera håret hemma. Så har jag gjort ett inlägg med allt man bör tänka på.

  Jag vill börja med att säga att alla hår är olika, och bara för att detta har fungerat för mig så är det inte säkert att det funkar på alla. Samtidigt som det säkert finns många det fungerar ännu bättre på. Och mitt resultat hade med största sannolikhet blivit ännu bättre om jag hade haft råd att gå till frisör.

  Att färga håret från brunt till blond är en process som tar tid om det inte ska slita massvis på håret. Jag ljusade upp håret i ca ett år, och då var det fortfarande inte lika kallt och ljust blont som jag är nu. Många skulle säkert klara det under kortare tid också, men man ska inte ha bråttom för det är då det blir fel!

  Detta var min metod för att bleka / blondera håret hemma:

  1. Jag började med att låta håret solblekas under sommaren.
  2. När det blev höst så började jag färga håret blondare, Med produkter från schwarzkopf (länk). INTE MED BLEKNING, utan färgning. Skillnaden är att blekning ljusar upp håret maximalt 7 nyanser, medan en färgcreme endast ljusar upp 2-4. Blekning är alltså mycket, mycket starkare och det är det som sliter så mycket på håret. Även färgningen ska man ha tålamod med. Jag färgade igen då min utväxt blev några cm lång – ungefär var 3:e månad.
  3. När man endast använder färgning så får håret lätt en gulaktig ton när det börjar bli ljust. Då är det silverschampo som gäller! Och eftersom jag tycker håret blir så torrt av silverschampo så använder jag även en silverinpackning efteråt. Mitt hår har väldigt lätt för att bli gult, så ibland tog det flera dagar innan jag fått en bra nyans på håret.

  Innan jag blev blond så hade jag en ganska tråkig färg på håret, typ ljusbrun i en matt och tråkig nyans. Men det får man stå ut med ett tag om man inte ska bleka sönder håret, det måste få vila!

  Här kommer lite gamla bilder (obs titta inte på mina hemska och ojämna ögonbryn) där jag visar hur jag färgade håret hemma:

  - Annons -

  blondera håret hemma

  Att tänka på när du ska bleka / blondera håret hemma:

  • Blir håret gult, få inte panik!!! Många tänker ”ååh nej mitt hår är gult, det är förstört, vad ska jag ta mig till!?!” och färgar desperat håret brunt fast de egentligen inte ville det från början. Vilket ofta resulterar i att de snabbt vill bli blonda igen – och påbörjar ännu en gång den slitsamma blonderingsprocessen.
  • Om du inte brukar färga håret hemma och vet hur ditt hår reagerar, färga då en dag när du inte har någonting speciellt planerat dagen/dagarna efteråt. Så att du har tid på dig att rätta till felet om det går snett.
  • Var förberedd med silvershampoo hemma, det gör susen!
  • Det finns inga garantier när man bleker håret hemma. Det kan bli fel, och man måste vara modig för att testa. Gå till en frisör om du har råd och var inte dumsnål.
  När jag hade hållit på såhär och färgat hemma i mer än ett år så fick jag dock till slut flera olika nyanser på håret, så för att få bort dom gick jag till frisör som fick slinga håret.
  Idag går jag till frisören två gånger om året bara (Monica Werner på Colour and The Shape i Uppsala) som gör balayage istället för att helbleka. Så skönt att slippa en skarp utväxt.

  Min slutsats av att bleka / blondera håret hemma:

  Jag ångrar inte att jag började bleka / blondera håret hemma, det blev inte speciellt slitet eftersom jag tog det lugnt (jag hade dock slitet hår redan innan) och jag har sparat mycket pengar på det. Men som sagt, till slut blev det lika olika nyanser på håret så resultatet blev ju inte tipp topp fast det gick bra, så jag är glad att jag efter gymnasiet fick råd att gå till frisören!

  Silverschampo / silverprodukter till håret:

  Jag bara måste tipsa er om en MAGISK produkt! Milk_Shake Direct Color (adlink) i nyansen Powder. Det är egentligen en hemmatoning men jag blandar den med balsam och har som leave in-kräm i håret efter ca varannan tvätt.

  Så här stor skillnad blir det:

  Den finns i nyansen Beige Blond också som är lite mer rosa, men jag föredrar nyansen Powder. Powder har också lilarosa i sig vilket är bra, för om det blir för blått på gult så får det en ful grön ton.

  Usch så hemsk min hårfärg var här för övrigt! Det var en mellanperiod när jag gick från rött till blond och inte hade använt silverprodukter på länge för hade ändå bara uppsatt jämt.

  Samt Milk_Shake Whipped Cream Silver Shine (adlink) som är en silverfärgad mousse som man antingen kan blanda deras Direct color med, eller använda som en leave in efter duschen. Den gör håret väldigt lent också!

  De silverschampon jag använder mest är Löwengrip Silver Schampoo (adlink) och Hårologi Silver Schampoo, men Hårologi finns nog inte att köpa online, bara hos Hårologi-frisörer.

  - Annons -

  I inlägget Blond balayage (naturlig blond hårfärg) har jag använt djuprengörande schampo samt en mildare färgad inpackning för att få fort den gröngula tonen i håret (inte lika illa som bilderna ovan). Klicka in i det inlägget för produkttipsen! :)

  I dagens läge trivs jag med att vara så blond som jag är, men jag vill spara ut längden och tycker inte alls om den här mellanlängden jag har på håret nu. Inte kort, inte långt. Jag trivdes i mitt korta jag hade förut, men den frisyren krävde att man klippte sig ganska ofta och det blev för dyrt, då prioriterar jag att färga utväxten regelbundet istället.

  Jag får ofta kommentarer att jag passar så bra i brunt då jag lägger upp gamla bilder, och ibland hintar Miska om att jag borde bli brunett igen hehe. Men jag trivs i den här fejkblonda nyansen, bara jag slipper utväxten som när man helbleker, och man ska alltid ha det man känner sig snyggast i! :)

  Läs även:

   

   

   

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish