Blondera håret hemma

Eftersom jag var brunett för två år sedan, och ett halvår innan det till och med var så mörk att det nästan var svart, så undrar många hur jag lyckades bli så blond som jag är nu.

När jag då svarar att jag gjorde detta genom att färga hemma så blir dom alltid chockade!

Mina gamla inlägg om detta får fortfarande många träffar på Google, så jag märker att det är många som undrar om just det här med blondering hemma, så jag tänkte ta upp det igen.

brunett vs blondin

Jag vill börja med att säga att alla hår är olika, och bara för att detta har fungerat för mig så är det inte säkert att det funkar på alla. Samtidigt som det säkert finns många det fungerar ännu bättre på. Och mitt resultat hade med största sannolikhet blivit ännu bättre om jag hade haft råd att gå till frisör.

Att färga håret från brunt till blond är en process som tar tid om det inte ska slita massvis på håret. Jag ljusade upp håret i ca ett år, och då var det fortfarande inte lika kallt och ljust blont som jag är nu. Många skulle säkert klara det under kortare tid också, men man ska inte ha bråttom för det är då det blir fel!

Detta var min metod:
  1. Jag började med att låta håret solblekas under sommaren.
  2. När det blev höst så började jag färga håret blondare. INTE MED BLEKNING, utan färgning. Skillnaden är att blekning ljusar upp håret maximalt 7 nyanser, medan en färgcreme endast ljusar upp 2-4. Blekning är alltså mycket, mycket starkare och det är det som sliter så mycket på håret. Även färgningen ska man ha tålamod med. Jag färgade igen då min utväxt blev några cm lång – ungefär var 3:e månad.
  3. När man endast använder färgning så får håret lätt en gulaktig ton när det börjar bli ljust. Då är det silverschampo som gäller! Och eftersom jag tycker håret blir så torrt av silverschampo så använder jag även en silverinpackning efteråt. Mitt hår har väldigt lätt för att bli gult, så ibland tog det flera dagar innan jag fått en bra nyans på håret.

Innan jag blev blond så hade jag en ganska tråkig färg på håret, typ ljusbrun i en matt och tråkig nyans. Men det får man stå ut med ett tag om man inte ska bleka sönder håret, det måste få vila!

Här kommer lite gamla bilder (obs titta inte på mina hemska och ojämna ögonbryn) där jag visar hur jag färgade håret hemma:

blondera håret hemma

 

Att tänka på:
* Blir håret gult, få inte panik!!! Många tänker ”ååh nej mitt hår är gult, det är förstört, vad ska jag ta mig till!?!” och färgar desperat håret brunt fast de egentligen inte ville det från början. Vilket ofta resulterar i att de snabbt vill bli blonda igen – och påbörjar ännu en gång den slitsamma blonderingsprocessen.
* Om du inte brukar färga håret hemma och vet hur ditt hår reagerar, färga då en dag när du inte har någonting speciellt planerat dagen/dagarna efteråt. Så att du har tid på dig att rätta till felet om det går snett.
* Var förberedd med silvershampoo hemma, det gör susen!
* Det finns inga garantier när man bleker håret hemma. Det kan bli fel, och man måste vara modig för att testa. Gå till en frisör om du har råd, och var inte dumsnål.
När jag hade hållit på såhär och färgat hemma i mer än ett år så fick jag dock till slut flera olika nyanser på håret, så för att få bort dom gick jag till frisör som fick slinga håret.
Idag går jag till frisören exakt varannan månad (hos Therese på Ragdolls i Uppsala) och bleker utväxten. Det brukar nästan alltid bli en silverinpackning efteråt också för att fräscha upp dom kalla nyanserna som jag gillar.
Slutsats:
Jag ångrar inte att jag började blondera håret hemma, det blev inte speciellt slitet eftersom jag tog det lugnt  (jag hade dock slitet hår redan innan) och jag har sparat mycket pengar på det. Men som sagt, till slut blev det lika olika nyanser på håret så resultatet blev ju inte tipp topp fast det gick bra, så jag är glad att jag efter gymnasiet fick råd att gå till frisören!
Ett tips på silverschampo/balsam är märket Kevin Murphy
, jag är jättenöjd med deras silverprodukter! Jag brukar även använda deras vita colorbug om jag ibland har gulaktiga slingor/partier i håret.
kevin-Murphy
I dagens läge trivs jag med att vara så blond som jag är, men jag vill spara ut längden och tycker inte alls om den här mellanlängden jag har på håret nu. Inte kort, inte långt. Jag trivdes i mitt korta jag hade förut, men den frisyren krävde att man klippte sig ganska ofta och det blev för dyrt, då prioriterar jag att färga utväxten regelbundet istället.
Jag får ofta kommentarer att jag passar så bra i brunt då jag lägger upp gamla bilder, och ibland hintar Miska om att jag borde bli brunett igen hehe. Men jag trivs i den här fejkblonda nyansen som många tycker ser för onaturlig ut, och man ska alltid ha det man känner sig snyggast i! :)
Kram på er!
Föregående artikelSmokey
Nästa artikelNew Girl Jess – Makeup Tutorial

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

2 KOMMENTARER

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish