10 fakta om färgbomb till håret

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  En färgbomb till håret, eller färgboll som vissa säger, har blivit otroligt populärt och är superbra för att hålla hårfärgen snygg mellan färgningar.

  Det finns dock en del frågor och missförstånd kring dessa så jag har nu sammanfattat 10 nödvändiga fakta som är viktigt att veta för er som använder/vill använda dessa färgbomber :)

  10 fakta om färgbomb till håret:

  1. En färgbomb är inte en hårfärg

  En färgbomb till håret är inte en hårfärg, utan en hårinpackning med pigment som sätter sig ytligt på håret. Används för att förbättra hårfärgen du redan har. Det sliter inte på håret över huvud taget – tvärtom! Inpackningen är vårdande precis som en hårinpackning.

  2. Pigmenten fäster sämre på obehandlat hår

  Pigmenten har svårt att fästa på ett hår som inte är behandlat, och kommer därför troligtvis inte fästa på din utväxt. Jag rekommenderar att inte använda färgbomber alls om du har helt ofärgat hår.

  - Annons -

  3. Förbättrar blonda nyansen i ljusa hår

  Färgbomber för ljusa hårfärger används för att förbättra den blonda nyansen. Vill man få bort en gul/orange ton utan att få en kall blond färg så kan man blanda en violett inpackning med en blond/beige.

  4. Kan inte användas för att ljusa upp färgen

  En färgbomb till håret kan inte användas för att ljusa upp din hårfärg.

  5. Färgbomb går även att appliceras i torrt hår

  Om man som mig har ombréfärgning så kan det vara svårt att applicera inpackningen i duschen utan att det kladdar i längderna – men det går faktiskt att applicera i torrt hår också! Då ser man mycket lättare var det ska appliceras.

  6. För hela håret används det som en vanlig hårinpackning

  Användning av färgbomb till hela håret görs dock precis som en vanlig hårinpackning, i handdukstorkat hår efter schamponering, innan balsam.

  7. Använd handskar för att slippa kladda färg på händerna

  Använd handskar så slipper du ha färgade händer när du har använt inpackningen, det kan vara svårt att få bort från huden. När jag applicerar i hårbottnet i torrt hår så använder jag en foundationpensel, funkar suveränt.

  8. Applicera ofta om du vill att det ska hålla

  Pigmenten från inpackningen tvättas ur pö om pö, och har man en färgstark hårfärg så bör man komplettera med färgbomben varje dusch. Annars upprepar man efter behov.

  9. Det går att ha olika färger

  Det går att ”leka” med färgbomber också, man måste inte matcha sin egen hårfärg. Om du t.ex. har färgat brunt hår och vill ha en mer röd ton, så kan du ha i en röd färgbomb i håret.

  10. Mer effekt ju längre du låter färgbomben vara i

  Verkningstiden är 3 minuter, så det går väldigt snabbt. Men man får mer effekt ju längre det sitter i, så färgstarka färger (t.ex. rött) kan med fördel verka längre om man vill ha ett effektfullt resultat.

  färgbomb till håret

  Jag använder en revlon färgbomb

  Till min nya hårfärg använder jag nu Revlon Professional Nutri Color Crème (adlink) i nyansen 500 Purple Red som är en lilaröd färg, precis som min hårfärg. Jag kan även rekommendera Maria Nila Colour Refresh (adlink) i nyansen Autumn red som jag också har testat, min frisör säljer båda märkena och även den är jättebra!

  - Annons -

  Tips! I mitt andra blogginlägg Blond balayage (naturlig blond hårfärg) har jag använt djuprengörande schampo samt en mildare färgad inpackning för att få fort den gröngula tonen i håret. Så kan man också använda en färgad hårinpackning. Klicka in i det inlägget för produkttipsen! :)

  Hoppas ni som är sugna/redan använder färginpackning till ert hår blev lite klokare av vad en färgbomb är!

  Läs även:

  Kram ♥

   

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  27 KOMMENTARER

  1. Hey i used the “500” colorbomb and i have blond hair. Just wanna know hos Long it last on hair. Does it come off or do i have to use somthing too get it off it’s been 1 week now

  2. Hej! Har brunt hår o är sugen på att få i lite rött i vilken färgbomb skall ja köpa då? Från revlon? Med vänlig hälsning Magdalena

  3. Hej!
   Jag har en fråga :)
   Jag har precis behandlat mitt hår med kreation, kan jag använda färgbomb direkt vid första hårtvätt?

   Mvh Luma

  4. Hej! Mitt hår är färgat mörkbrunt/svart jag vill ha nån rödare nyans i håret. Måste jag avfärga håret först lr kan jag använda nån röd”färgbomb” direkt i mitt hår?

   • Det beror nog på hur mycket rött du önskar, en röd inpackning i mörkbrunt hår ger absolut lite röda skiftningar men är det mer svart så kanske det skiner lite i rött i vissa ljus bara. Vill du ha en ganska tydlig röd ton så behöver du nog ljusa upp håret först :)

  5. Hej! Det här kanske är en jättedum fråga, men kan man använda en färgbomb för att ”dra fram” lite av en färg som redan finns? Jag har mörkblont hår med vissa koppartoner, men är inte speciellt sugen på att färga hela håret i en rödare ton. Skulle man eventuellt kunna använda en färgbomb i koppar/rött för att få mer fokus på/dra fram det som redan finns? Tack för svar! :)
   ps. har till viss del behandlat hår så tänker att det kanske iallafall är värt att prova

  6. Hej! Jag undrar om färgbomberna funkar på tonat hår? Jag har alltså behandlat hår, men intensivtoning och inte färg. Vad tror du?

   Hälsningar Susanne

  7. Hej! Jag funderar på att färga mitt bruna (typ råttfärgat) hår till typ kastanjeröd själv hemma. Funderar på vilken färg inpackning som rekommenderas då? Hur skulle du gå tillväga?

  8. Hej!

   Har precis börjat använda färgbomber. Har blont hår men har köpt maria nila pink pop. Testade att blanda ut det med balsam för att försöka få bara en svag nyans av rosa i håret. Dock så blev det inte alls jämnt :/ Några tips för att få det mer jämnt i håret? :)

   • Det blir antagligen ojämnt p.g.a. att håret suger upp mer på torrare partier, förutsatt att du applicerar jämnt och tillräckligt i håret. Du kanske kan testa ha en vanlig hårinpackning en stund innan så att dina torra partier inte suger åt sig lika mycket? :) Annars vet jag faktiskt inte, om det bara allmänt blir flammigt. Det ska funka att blanda ut med vanligt balsam bara men den kanske inte ”gifter sig” med alla balsam? Maria Nila ska ha en vit/genomskinlig inpackning som är till för att blanda ut färginpackningarna med, det kanske blir mer jämnt men jag vet inte för har inte testat.

  9. Hej mitt namn är rada jag vill testa med färgbomb ja undrar om det finns guldblond eller guldbrun jag var svart innan men jag har blekt bort det mesta är typ bara svansen kvar hur ska ja göra att deta ska bli jämn i hela håretur.

  10. Hej! Jag har revlon color boost 1002 för blont hår, jag brukar bara ta den i längderna för att behålla min mörkblonda färg i botten, men där slingorna börjar blir det gult för att jag inte tar inpackningen så nära botten. Min fråga är om jag kan ta den i hela håren även botten utan att min mörkblonda färg förstörs? Jag vill ju komma åt så nära som möjligt och inte missa gula toner
   Ps. Fantastisk blogg!

  11. Hej! Jag har färgat håret koppar rött nyss. ( ever ha vart blekt blond ett tag) Men färgen blev lite dassig i topparna… altså inye lika intensiv som den blev i hårbotten. Mitt hår behöver få en lite mer mörkare rödare ton.. Vilken färgbomb skulle du rekommendera Den röda eller koppar ? MVH Frida

  12. Ja dess inpackningar är beroendeframkallande gör hårt så fint och glansigt. De ända man behöver kolla är priset eftersom de kan skilja 200 kr beroende var man köper ifrån. Kolla prisjakt typ innan.

  13. Den är ju superbra. Hade i den nyss. Om det hade funkat på icke färgat hår så hade konceptet varit perfekt! Hoppas någon kommer på hur man fixar det!

  14. Älskar färginpackningar! Själv kör jag på Maria Nilas för jag upplever att den är bättre om man har lite känslig hårbotten. Och det ger ju så mycket färg att håret ser nyfärgat ut! Använder Bright red till mitt hår och det blir som Revlons 500, en kall röd färg. Jag låter det sitta i minst 30 minuter med en plastpåse över håret för bäst resultat :)

  15. Superbra inlägg! Läste just om en tjej som tänkte gå från svart till blont hår med en färgbomb… Jag älskade Revlon Purple Red till mitt röda hår! Jag brukade använda den en gång i veckan (varje fredag typ) så var man alltid fin till helgen! Mina vänner trodde alltid att jag kom direkt från frisören! Tack Revlon! ;) Nu testar jag Colour Revive i färgen Warm Chestnut. Funkar super till mitt mörka hår! Jag brukar alltid använda den efter dusch. Schamponerar håret, lägger i färgbomben efter dusch. Går omkring i 10 minuter. Tvättar ur, i med balsam. Tycker det känns bökigt att göra det i duschen =)

   • Hej! Jag har revlon color boost 1002 för blont hår, jag brukar bara ta den i längderna för att behålla min mörkblonda färg i botten, men där slingorna börjar blir det gult för att jag inte tar inpackningen så nära botten. Min fråga är om jag kan ta den i hela håren även botten utan att min mörkblonda färg förstörs? Jag vill ju komma åt så nära som möjligt och inte missa gula toner
    Ps. Fantastisk blogg!

    • Hej! Är din mörkblonda bottenfärg ofärgad eller färgad så? Färginpackningar tar knappt på obehandlat hår (det är inte tillräckligt ”skadat”) så i sådana fall kan du ta i hela håret utan att den färgen förstörs. Men oavsett så tror jag inte att din mörkblonda färg kommer förstöras, då inpackningen inte ljusar upp håret alls utan bara tar bort gula toner och gör dom mer kalla. Så den mörkblonda färgen kommer nog se mer kall ut, men inte ljusare :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish