gloMinerals LUXE Foundation

  - Annons -

  För flera år sedan så testade jag gloMinerals LUXE Liquid Foundation som är en tunn, lätt, flytande foundation med äkta diamantpulver som ger huden en otroligt fin lyster. Den är väldigt vårdande för huden och ger ett naturligt resultat, perfekt för personer med torr och/eller mogen hy.

  Diamantlystern ger en fin glow utan att vara skimrig eller glittrig, och när det sjunker ner i rynkor så ljusar det upp ”djupet” i rynkan och får den att se mindre framträdande ut. När ljus passerar genom diamantpulvret reflekteras det och sprids för en synbart mjukare, mer strålande hy. Diamantpulvret ger en mjuk fokus på huden, raderar ojämnheter och lämnar en strålande, jämn glow.

  Foundationen är semitäckande och ger ett fint, naturligt resultat.

  IMG_0690_111

   • Innehåller diamantpulver.
   • Innehåller en exklusiv antioxidantblandning, vitamin A, C & E samt Grönt Te-extrakt.
   • UV-skydd.
   • SPF 18

  Sen när jag testade den här foundationen igen så slog det mig hur mycket man förändras vad gäller vad man tycker är bra respektive dåligt med olika produkter. För några år sedan var jag väldigt fokuserad på ”ju mer täckning desto bättre” och använde inte den här själv särskilt mycket. Jag skrev i min recension då att den var väldigt bra “men för 500-lappen skulle jag önska mer täckning” haha, som att det är det bara är det man betalar för. Men det beror ju helt på vad man är ute efter, har man mycket blemmor t.ex. så är den inte optimal men för ett naturligt resultat där man bara behöver lite concealer på vissa områden så är den här helt underbar!

  - Annons -

  Nu är jag 100% inne på att det är bättre att ha en lätt täckning i hela ansiktet, och istället använda en concealer där man vill täcka lite mer. Man får ett mycket mer naturligt (och hållbart!) resultat då. Dessutom spar man pengar på det i längden, att använda lite av fler produkter än massvis av foundation varje dag.

  Och nu älskar jag gloMinerals LUXE Foundation!

  före-efter-gloLUXE-foundation

  Jag har nyansen Naturelle på bilden.

  Applicering
  Foundationen är otroligt lättapplicerad, väldigt lätt i konsistensen och går att applicera med antingen fingrar eller pensel beroende på vad man föredrar. Jag gillar stippling brush bäst tror jag. Formulan glider på huden väldigt enkelt och är väldigt dryg fast den är så tunn.

  Man måste inte fixera foundationen med ett puder, men jag rekommenderar det för ett extra hållbart resultat. Jag använder löspudret från samma serie, glominerals Luxe Setting Powder, som mattar ner huden utan att ge en matt yta som vanliga puder gör, då detta puder också är lystergivande.

  Fyller ut stora porer
  Dessutom måste jag säga att det är få foundations som utan primer under jämnar ut porerna så här bra som denna gör! Så den jämnar inte bara ut hudtonen utan själva huden också. Och det är ju inte bara unga som har mycket porer, utan det är nästan mer vanligt när man kommer upp i åren lite. När huden tappar sin elasticitet så blir porerna lite mer ”avslappnade” och mer öppna. Det får den här foundationen ett stort plus för!

  Utseende
  Resultatet blir otroligt naturligt och fint! Huden ser jämn och osminkad ut, och har samtidigt en fräsch lyster. Den känns knappt på huden och håller bra hela dagen.

  IMG_0753_111

  Hudtyper
  Det enda som är ett minus för mig är att den inte är 100% lämpad för min oljiga hy, den håller bra hela dagen men jag blir blank snabbare än med en nedmattande foundation. Men den är fantastiskt bra för normal/torr/mogen hy då den är så vårdande också.

  - Annons -

  Kompletterande produkter
  Som sagt så är den inte helt täckande, men kombinationen foundation, concealer & ljusreflekterande puder från samma serie ger ett jättefint resultat!

  IMG_0679_111

  gloMinerals Luxe Concealer är en flytande concealer som reducerar trötthetstecken, pigmenteringar och mörka ringar. Bygger på Luxe-seriens diamantpulverteknologi. Luxe liquid bright concealer finns i 3 färger. High beam (ljusaste tonen som ljusar upp och täcker), brighten (gyllene ton som ljusar upp och motverkar rödhet), sunburst (persikoton som täcker mörka ringar under ögonen)

  Jag applicerar concealern efter foundationen, så man ser tydligt var/hur mycket det behövs. Applicerar man innan foundation är det lätt hänt att man täcker onödigt mycket på områden där foundationen jämnar ut tillräckligt

  IMG_0674_111

  gloMinerals Luxe Setting Powder är ett lyxigt löst puder, speciellt framtaget för att fixera Luxe liquid foundation. Det suddar ut fina linjer och imperfektioner vilket ger en softfokus-effekt på huden. Ger en lätt täckning med en genomskinlig, silkeslen finish. Formulan med diamantpulver och syntetisk safir ger en strålande lyster och förlänger hållbarheten av Luxe liquid foundation. Färgen är genomskinlig.

  Fin att fixera andra foundations med också, om man vill ha ett resultat som fortfarande ger huden en fin lyster.

  IMG_0780_111

  Så här ser min bas ut efter foundation, concealer, puder, och sen lite contouring och rouge på det för att ge ansiktet lite form.

  Supersnyggt resultat eller hur? :)

  - Annons -

  gloMinerals finns att köpa på Byher.se ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Å denna tålde inte min hud! Blev alldeles rödflammig och fick stickningar i huden av den… Jättesynd :-/ Vet inte vad det är i den som jag reagerat på..

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish