Grundsmink känslig hy

- Annons -

Jag vet inte om ni ser superstor skillnad på före- och efterbilderna som jag visar i det här inlägget, eller om det bara är jag som ser det tydligt för jag vet hur tydligt det syns i sminkspegeln.

Men på bilden till vänster så tycker jag att min rödflammiga hy (jag är ganska röd i mitten av ansiktet, speciellt kring näsan) lyser igenom sminket lite väl mycket. Jag hade valt att täcka lite mer där för ett felfritt resultat.

På bilden till höger är jag relativt nöjd med täckningsgraden på sminket, lite shading, highlighter och rouge på det så är jag redo sen!

före-efter-smink-känslig-hy

Vet ni vad skillnaden är? 10 minuter!

- Annons -

Det enda jag har gjort är att applicera ett väldigt tunt lager flytande foundation, och den vänstra bilden är tagen direkt efter applicering och den högra efter tio minuter.

Det är nämligen så att vi med känslig hy blossar lätt upp och blir röda i ansiktet när vi tar på huden. Därför är det lätt hänt att vi översminkar oss och använder mycket mer grundsmink än vad vi behöver, eftersom man inte tänker på att rödheten lägger sig så fort vi slutar sminka oss.

Jag hade faktiskt inte reflekterat över detta själv förrän jag började med hudvård från Sanctum. Förut var jag nämligen mer eller mindre rödflammig hela tiden, men det har dämpat sig mycket efter att jag började med naturlig hudvård, nu har jag en mycket jämnare hudton så länge jag inte rör den.

Och ibland när jag är osminkad och går förbi en spegel så kan jag nu förundras över varför jag behöver så mycket grundsmink, jag har ju knappt några finnar och hudtonen är relativt jämn. Då slog det mig att problemet så klart är att jag har mycket mer att täcka när jag rör huden, och nu tar jag alltid en paus efter att ha lagt grundsminket för att kunna avgöra om jag behöver mer täckning eller inte!

grundsmink-känslig-hy

Närbild där ni ser skillnaden tydligare.

Med andra ord, har du samma problem som mig så slösa inte grundsmink och täck inte över din fina hy i onödan, börja sminka dig 10 minuter tidigare och ta en paus så kommer din foundation att räcka dubbelt så länge och ditt grundsmink blir mycket mer naturligt!

Kram på er 

- Annons -
Föregående artikelGolden Tattoos
Nästa artikelVintersminkning
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

6 KOMMENTARER

    • Ja det gäller i princip alla foundations, då det är din hy som ändrar sig efter 10 minuter och inte din foundation. Men det gäller inte alla hudtyper, alla blir ju inte röda i ansiktet så fort de tar på huden. Kram!

  1. Hahah ja där fick man ju svaret! Säger som ovan..BARA lite till… ^^ Testade en grön concealer för att dämpa det röda och då blev det bättre! :)

  2. Precis så där är det för mig också! Därför får jag oftast ett kakigt resultat av tex mineralsmink. Baaaraaa liiite till… ;-) Kanske en neutraliserande primer kan funka?

    • Haha! Ja, i vanliga fall så brukar jag använda en grön concealer på röda områden, problemet i det här fallet är ju att det röda försvinner ganska snabbt, och då kan en grön concealer se grön ut på riktigt eftersom det inte finns någonting rött som neutraliserar bort det, och dessutom sminkar man ju sig lite i onödan då :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish