Halloween – Masksminkning

  - Annons -

  På Halloween är det många som har utklädnader med en mask över ögonen, här kommer därför en sminkning med lite tips på hur du kan tänka när du ska göra en sminkning att ha under masken!

  Det gäller att få ögonen att poppa trots att man gömmer dom så mycket, samtidigt som man kanske vill kunna ta av sig masken och fortfarande vara snygg.

  Här kommer en sådan masksminkning + 5 tips på vad du kan tänka på när du sminkar dig!

  Tips 1 – Sätt på dig masken och titta rakt fram i spegeln, vilka delar av ögonen syns mycket och vilka blir gömda av masken? På de områden som syns tydligt där kan man lägga fokusen om det t.ex. är en specifik färg eller liknande som man vill ha med. På de områden som göms lite behöver man ljusa upp så att dom inte försvinner helt under masken, då är glitter toppenbra!

  - Annons -

  Tips 2 – Smokey eyes är är en klassisk och jättebra sminkning till en mask, anledningen är främst att den känns ganska mystisk vilket passar bra, men också för att ögonen blir mer intensiva och skapar mer känsla i helheten vilket är jättebra eftersom ansiktet förlorar mycket av sina uttryck och känslor när man sätter på sig masken. Ingen ser ju om du rynkar brynen eller  liknande, så då kan ett par dramatiska ögon hjälpa till på traven.

  Tips 3 – Om du gör smokey eyes och har en svart mask, så kan det vara en bra idé att lämna lite hudfärg mellan sotningen och masken. För om du sotar långt ut från ögat så kommer den svarta ögonskuggan smälta in i den svarta masken, speciellt om det är lite mörkt och skuggigt på halloweenfesten sen, och då får ögonen inte den ”poppande effekten”.

  Tips 4 – Vill du att dina ögon ska se stora, pigga och öppna ut så rekommenderar jag en ljus kajalpenna längs vattenlinjen som öppnar upp blicken mer. Men vill du istället ha intensiva ögon så rekommenderar jag en svart kajalpenna längs vattenlinjen, det skapar lite mer ”sug” i blicken.

  Tips 5 – Det finns ingen läppfärg som är fel till en sminkning med mask, men jag personligen gillar färgstarka läppar till detta för det skapar lite mer balans i ansiktet. Annars hamnar precis all fokus på en stor mask och väldigt sminkade ögon, det blir lite mer harmoni och balans med en färg på läpparna också.

  Läppennan är den från Yves Rocher som jag skrev om i morse!

  Svart ögonskugga, Paese Kashmir Matte Black Eyeshadow.
  Guldglitter, True Gold Glitter Eyeliner (tyvärr slutsåld)
  Svart eyeliner, Paese Penliner.
  Mascara, Golden Rose Miracle Lash Mascara (finns i lager igen!)

  - Annons -

  Hoppas ni blev inspirerade : )

  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish