Helena recenserar – Comfort Zone Essential Micellar Water

  - Annons -

  Jag är så morgonpigg och exalterad idag så jag kan knappt skriva för fingrarna typ springer över tangentbordet haha. Jag har haft en lite extra lång mysmorgon innan jobbet = startar arbetsdagen extra pigg och igår fotade jag en ny header-bild, som jag fortfarande inte vet om det blev bra eller inte men jag är så sugen på att gå igenom alla bilder nu!

  Min plan har hela tiden varit att så fort nya webshopen är publicerad så ska jag sätta tänderna i bloggdesignen så att den känns ny och fräsch också, det ska bli så kul :)

  Men innan jag grottar ner mig framför photoshop så bara MÅSTE jag visa er ett nytt micellärt vatten som jag har testat! Comfort Zone Essential Micellar Water som är en nyhet från det italienska hudvårdsmärket Comfort Zone. Jag fick pressprov på den efter ett pressevent på Kraft i Stockholm i höstas.

  img_9445_111

  Vad är micellärt vatten?
  Jag brukar beskriva micellärt vatten som ett extra rengörande ansiktsvatten, det innehåller små laddade partiklar som funkar som en magnet över huden och kapslar in orenheter som man sedan enkelt sveper bort med bomullspaden.

  - Annons -

  Jag älskar micellärt vatten och har använt Paese Micellar Solution* väldigt länge, jag använder det som en extra rengöring/ansiktsvatten efter min vanliga makeupremover & rengöring och ibland som en multiprodukt på morgonen om jag har bråttom – rengöring, ansiktsvatten och fukt i samma produkt. Men jag rekommenderar alltid att rengöra med både rengöring och micellärt vatten även på morgonen :)

  Jag har aldrig tidigare hittat ett micellärt vatten som jag tycker är lika bra som den från Paese, men nu har jag en till godbit i mitt badrumsskåp och den är även GRYM som makeupborttagning!

  img_9409_111

  Nyhet från Comfort Zone!
  Comfort Zone Essential Micellar Water är en nyhet från det italienska hudvårdsmärket Comfort Zone.

  Produktbeskrivning:
  “Multiaktivt vatten som enkelt rengör ansikte, ögon och läppar. Fräsch, lätt och extremt mild, den tar bort makeup, rengör porerna och rengör utan att man behöver skölja av den. Den påminner om ett ansiktsvatten men fungar som en makeupremover. Den perfekta 3-1 produkten för dom som vill att det ska gå fort och vill ta bort makeup på under en minut. De milda rengöringsämnena i denna vätskelösning bildar mikromiceller som kapslar in orenheterna och som sedan tas bort med bomull.

  Innehåller Betaine
  Det micellära vattnet innehåller Betaine som bevarar hudens fukt. “Betaine är en naturlig osmolyt som utvinns från sockerbetor. Den finns i huden och bibehåller cellens vätskebalans, bibehåller fukt och vitalitet även i tuff t klimat (extrema temperaturer, luftföroreningar och sol). Gör rengöringen mild och respekterar hudens balans.”

  Förpackning
  En enkel, stilren flaska som är väldigt praktisk. Det kommer mycket vatten ur öppningen trots att det är ett ganska litet hål. Innehåller 200 ml.

  img_9416_111

  Användning
  Fukta en bomullspad och svep över ansiktet. Man behöver inte gnugga eftersom att vattnet funkar som en magnet på orenheter. Behöver inte tvättas bort. Superenkelt!

  Som makeup remover
  Gaaaaalet bra för att ta bort makeup! Både för ögon och ansikte, till och med vattenfast makeup. Ni vet den mörka ganska maffiga sminkningen jag gjorde här om dagen, den tvättade jag bort med detta micellära vatten och det var som att ögonmakeupen bara smälte bort. Och så skönt med en remover som funkar både till ögon och ansikte!

  - Annons -

  Som ansiktsvatten/extra rengöring
  Funkar galant som detta också, man ser på bomullen att den drar ut smuts (speciellt på morgonen) och huden känns ren och skön efteråt, inte varken torr eller klibbig.

  Som ensam rengöring
  Jag gillar att ta bort makeupen innan jag tvättar med vanlig rengöring, men gillar inte att använda micellärt vatten enbart då jag vill tvätta ordentligt med rengöring och varmvatten också. För mig skulle det gå åt onödigt mycket micellärt vatten för att få ansiktet att kännas 100% rengjort. Jag rekommenderar alltid att använda micellärt vatten tillsammans med en rengöring då rengöring är så himla viktigt i dagens samhälle – man lever inte direkt i en ren luft/värld.

  Med andra ord, har man lite makeup så kan man använda det här micellära vattnet som både makeup remover, rengöring och ansiktsvatten, men för en kraftigare sminkning så är det inte så ekonomiskt och det är nog ändå ingenting som jag skulle rekommendera.

  img_9464_111

  img_9439_111

  Pris
  295:- på hudoteket.se och dom har fri frakt. 300-lappen för 200 ml är prisvärd om man använder vattnet sparsamt, man behöver inte mycket för att få bort makeupen när man djuprengör med en vanlig rengöring efteråt. Och som ansiktsvatten så behöver man verkligen inte mycket. Om man däremot använder den som makeupremover+rengöring+ansiktsvatten morgon och kväll, har mycket vatten på bomullen och har mycket makeup på sig, ja då räcker den nog inte jättelänge och får plötsligt ett väldigt högt ppa (pris per användning).

  img_9438_111

  Sammanfattning
  Finns absolut inget att klaga på! Så bra! Jag personligen använder den som en grym makeupremover och avslutar med ett lika bra + lite billigare micellärt vatten som ansiktsvatten sen. Verkligen supernöjd!

  Finns som sagt att köpa för 295:- här.

  min-webshop

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish