IsaDora Fresh & Flawless (Test & Recension)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har fått hem pressutskick på IsaDoras nya kollektion “Fresh & Flawless” och har testat alla produkter tillsammans i en bassminkning. Här kommer min recension på dessa! :)

  I utskicket fick jag ansiktsprimer, 2st concealers, foundation, beauty blender och face mist.

  Här ser ni resultatet före och efter!

  - Annons -

  För min hudtyp så är basen lite för glowig och krämig vilket inte riktigt funkar för min oljiga hy, men i slutet av detta inlägg ser ni bilder där jag gjort färdigt sminkningen med puder, contouring, rouge, bryn och läppar, då ser det jättefint ut :)

  1. IsaDora Protect Face Primer SPF 30 – Bronzer (Adlink)
  Detta är en ansiktsprimer som dessutom ger huden en bronze-effekt. Jag har 0,0 solbränna så den blir lite för mycket bronzer för min hy, men den finns även i ofärgad (clear) och med bara lite färger (tinted). Men som extra färg för er som inte riktigt är så ljusa som jag så tror jag att den blir jättefin! Fin även utan foundation över, istället för en vanlig SPF-kräm till exempel.

  I övrigt tycker jag att den är bra, inte wow-utjämnande men absolut en bra ansiktsprimer. Men framför allt stort plus för SPF 30!!

  2. IsaDora BB Cream Spf 12 (Adlink)
  Detta är en BB Cream som beskrivs som en hybrid mellan smink och hudvård då den är väldigt vårdande för huden med oljor och E-vitamin. Den är mer täckande än man kan tro när man läser beskrivningen då det står att man kan ha den som en primer under en vanlig foundation, men jag personligen tycker inte att man behöver en foundation över denna. Jag har lite concealer på blemmor bara, tycker den ger ganska mycket täckning.

  Den är inte 100% optimal för min oljiga hy, jag måste ha en hel del puder för att hålla huden matt och sminket på plats, men utöver det så gillar jag denna väldigt mycket! Den blir jämn och fin, enkel att applicera och får huden att se väldigt jämn och fin ut utan att man får en onaturlig täckning. Jag har nyansen 08 Blonde Beige.

  Jag har testat den både med fuktad beauty blender, fingrar samt pensel, och jag tycker allt funkar bra men jag personligen gillar att applicera den med pensel.

  - Annons -

  Dessutom gillar jag att det är pump-förpackning i tub! Känns som att man enkelt får ut allt när det är tub, samtidigt som det är smidigt och praktiskt med en pump.

  Innehåller bland annat:
  Olus-olja – vegetabilisk olja, mjukgörande och mycket återfuktande.
  Kameliafrö-olja (Gold of pleasure) – rik på Omega 3 och 6, mjukgörande, förebygger för tidigt åldrande, förbättrar hudens elasticitet och smidighet
  Tocopherol – E-vitamin (anti-oxidant)
  3-D polymer (Silikonpolymerer behandlade med aminosyror) – jämnar ut huden samt fyller visuellt ut små rynkor

  IsaDoras Beauty Blender (Adlink) är bra men ingen ny favorit, tycker den känns lite slajmig (?) när man fuktar den med vatten vilket säkert många kan gilla men jag tycker det känns lite obehagligt haha. Har någon av er testat denna och förstår vad jag menar?

  3. IsaDora Perfect Coverstick (Adlink)
  IsaDora har nyanserat sina coversticks som man enkelt duttar på huden och sprider ut med fingertoppen. Formulan är anti-inflammatorisk och innehåller bland annat:
  Allantoin – fuktighetsgivande och vårdande
  Bisabolol (från kamomill) – anti-inflammatorisk, lugnande
  Calendula olja (från ringblomma) – verkar läkande och motverkar sprickor i huden

  Jag tycker att den är bra! Enkel att använda och ger bra täckning. Jag personligen föredrar att applicera concealer med pensel, både av praktiska skäl och av hygienskäl, men tycker ändå att den här funkar bra och gör sitt jobb :)

  4. IsaDora Light Touch Concealer (Adlink)
  Den här concealern är ingen nyhet men ingår i Flawless-looken från IsaDora. Den funkar bra för att ljusa upp vissa delar av ansiktet, t.ex. under ögonen men har aldrig blivit en produkt jag använt ofta, men tycker inte heller att den är dålig. Bra när man vill ha lite diskret uppljusning och lite extra täckning :)

  - Annons -

  Den här concealern sprider jag ut med fingertoppen :)

  5. IsaDora Face Mist (Adlink)
  Den här är en 3in1 face mist som kan sprayas både före smink som primer, samt efter smink för som en fixing mist. Det är alltså både en primer och en fixing mist som dessutom ger fukt och SPF 30.

  • SPF 30 skydd mot både UVA/UVB-strålar
  • Unik kollagenpeptid (syntetiskt utvunnen) – reducerar rynkor, fyller ut och gör huden fastare.
  • Oljefri crèmegelkonsistens – känns lätt och fuktgivande på huden.
  • För alla hudtyper – även för fet- och blandhy då den är oljefri.

  Aktiva ingredienser:
  Kollagen – Reducerar rynkor, fyller ut och gör huden fastare.
  Glycerin – Fuktgivande. Vitamin C + E – Antioxidant. Skyddar huden mot för tidigt åldrande.

  Njaaa måste jag säga till denna faktiskt! Och det är helt enkelt för att sprayen är så icke-finfördelad att man får stora droppar i ansiktet, inte trevligt. Om man trycker hårt på sprayen så blir det lite bättre än om man trycker lättare, men det blir ändå inget fint spraymoln liksom utan droppar som blir som glansiga prickar på bassminket.

  Och här är det slutgiltiga resultatet! Fint va?

  Sammanfattning – Slutresultatet blir väldigt fint tycker jag, men det är lite spridda skurar vad jag tycker om varenda steg. Den enda produkter som jag känner att jag verkligen vill använda igen är IsaDoras BB Cream, och den enda produkten som jag känner att jag inte kan rekommendera alls är Face Misten. Resten är bra men inga personliga favoriter för just mig :)

  Produkterna tillsammans är ingen perfekt kombination för oljig hy, men alla produkter ger en fin täckning och en naturlig finish. Mycket snyggt!

  Någon av er som testat en eller flera av dessa produkter? Vad tycker ni?

  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikelLove at First Bite
  Nästa artikelMirror Silver Makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Detta har egentligen ingenting att göra med inlägget ovan, men måste bara tacka dig Helena så himla mycket för alla tips jag fick vid konsultationen i december. framförallt för tipset på Pixis foundation H2O skintint. Det är den bästa jag har testat i heeeela mitt liv! Fullkomligt älskar den 😍 tillsammans med paeses primer matte base och bamboopudret, är så imponerad! Senast idag hade jag det i 12 timmar och det enda som behövde göras var att pudra 2 ggr för att jag blir oljig i tronen, men är van att göra det betydligt fler gånger.

   • Åååååh vad glad jag blir nu, blir genuint varm i hjärtat av att kunnat hjälpa dig och att du fått ut så mycket av konsultationen, jättekul verkligen! Och alltid lika kul när andra tycker lika mycket om produkterna som jag gör, det är det jag brinner för. Har du inte gjort det redan så vore vi väldigt tacksamma om du vill gå in på vår facebooksida creativemakeup.se och skriva en recension där också :* Önskar dig en fantastisk dag och kom in och hälsa på i salongen igen när du har vägarna förbi Uppsala nästa gång :) <3

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish