Maybelline Master Camo Correcting Kit (Test & Recension)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Maybelline lanserade för ett tag sedan två concealer-paletter, eller korrigeringspalett som dom kallar den. Maybelline Master Camo Correcting Kit (Adlink) är en palett med 6 olika nyanser för alla områden i ansiktet.

  Jag har fått pressprov på dessa och tänkte nu ge er min recension på den ljusaste paletten Light!

  Helt rätt period att sätta en concealer-palett på prov, under denna sminkning gömmer sig en hel del blemmor ska ni veta ;)

  - Annons -

  Utlovas:
  ”Täckning och highlighter på en och samma plats, och för att slippa gissleken vilken nyans som gör vad, har Maybelline gjort det enkelt för dig och markerat varje rad med ”correct”, ”conceal” eller ”highlight”. 

  Master Camo™ Color Correcting Kit hjälper till att neutralisera hudton, blemmor och småskavanker, den reducerar mörka ringar under ögonen samt förhöjer och ljusar upp drag som du önskar framhäva. För perfekt bas i bara 3 steg! 

  • Korrigeringspalett 
  • Tillgänglig i två nyanser”

  Text från Eleven.se.

  Som sagt så innehåller paletten 6 nyanser som är uppdelade i 3 kategorier:

  Vänster:
  Färgkorrigerande, den gröna tar bort rödhet och den gula jämnar ut andra nyansskillnader. Gult är enligt mig bra för rödhet som är på större områden, då grönt kan bli lite mycket.

  Mitten: ”Vanliga” concealers som täcker mörkhet under ögonen och andra ojämnheter i huden. Har man finnar som är väldigt mörkröda så duttar jag någon av dessa ovanpå den gröna också för att även få täckning.

  Höger: Highlighters, en matt och en med lyster.

  Här ser ni nyanserna bredvid varandra. De tre längst till vänster är den översta raden i paletten och de tre längst till höger är den nedre raden i paletten. Insåg först efteråt att det var en knasig ordning :)

  Man får med en pensel också som jag faktiskt tycker är bra! Medföljande borstar är annars ofta slänga-direkt-material men denna sparades.

  - Annons -

  1. Correct
  Den gula concealern tycker jag funkar bra, den neutraliserar utan att man behöver mycket. Inte direkt täckande men det är ju inte det som är syftet heller.

  Den gröna är jag tycker inte att den blandar sig tillräckligt enkelt med huden för att funka på finnar i praktiken. Antingen blir det för grön och ljus eller så smetar man bort den från finnen helt.

  Men om man blandar dessa och sen applicerar så funkar det bättre! Som sagt inte direkt täckande, men då neutraliserar dom bra.

  2. Conceal
  Dessa är mer täckande och lite tjockare i konsistensen. Jag använde bara den ljusa av dessa concealers, för den undre som är mörkare är på tok för mörk för mig nu. Men det är bra med två så att man kan blanda en perfekt nyans, och ändå matcha fast man blir solbrun/vinterljus o.s.v.

  Jag använde denna under ögonen och lite mer på finnarna, eftersom jag behövde mer täckning över correct-krämerna.

  Jag skulle inte kalla dessa wow-concealers, man får jobba lite med dom för att dom ska sprida ut sig jämnt, men dom är inte dåliga heller. Kan dock framhäva torrhet litegrann.

  3. Highligher
  Den matta highlightern tycker jag är bra, den är inte speciellt uppljusande på min hudton men pyttelite vilket jag tycker är precis lagom för en sån här produkt. Jag applicerade den på kindbenen och längs näsryggen, mitten av pannan, under brynen samt på hakan. Den är också mer lätt i konsistensen och lättare att sprida ut.

  - Annons -

  Den med lyster är fin men inte direkt speciell tycker jag, en sån inte-jättebra-och-inte-jättedålig-produkt.

  Så här ser resultatet ut innan foundation och allt annat.
  Jag tycker inte att det är ett wow-resultat.

  Slutresultatet med det färdiga sminket sen blev i och för sig väldigt fint, men efter bara concealer så tycker jag att man ser tydligt var man lagt concealer och inte då produkterna i helhet inte smälter in i huden jättebra fast man tonar ut krämerna.

  Här ser ni före, efter hela paletten och sen efter foundation, bryn och allt.

  Sammanfattning: Jag skulle nog ge slutbetyget 2,5 men om jag måste välja mellan 2 och 3 så blir det nog 2. Paletten är rolig och bra komponerad, men krämerna glider inte på huden sådär silkeslent som man vill ha det och resultatet blir inte speciellt naturligt heller. Men slutresultatet med foundation över och allt så gör varje concealer sitt jobb och de håller bra hela dagen, så tycker inte heller att paletten är dålig. Speciellt inte för priset 119:-.

  Jag personligen älskar att leka med concealers och blev supersugen på att hitta en sån här palett som är snäppet bättre i kvalitén. Några tips? :) Gillar ni concealer-paletter eller är ni mer som jag är, använder en concealer till precis allt så att det går snabbt och enkelt?

  Önskar er hur som helst en fin start på den nya veckan! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish