Highlighter för oljig hy

  - Annons -

  En lystergivande highlighter är ju så himla snyggt, men har man som mig väldigt oljig hy så blir det ofta full fokus på matt, matt, matt för vi får så mycket naturlig lyster (läs flott hehe) av oss själva under dagen ändå.

  Har jag en foundation med lyster och sen highlighter på det så ser det snyggt ut i ungefär en kvart sen blir lystern tillsammans men oljan som att hela ansiktet är en discokula. Många säger till mig “åh har du oljig hy vilken lyx, alltid så fin lyster!” men det är skillnad på en fräsch glow och att se helt blöt ut i ansiktet haha.

  Men samtidigt kan man ju inte låta bli att sukta efter den där perfekta basen full med strålande glow som ser sådär naturligt fräsch ut, så här kommer mina bästa tips för en lysterfull bas som passar även till oljig hy!

  1. Nedmattande basprodukter
  Att ha en bas som håller huden matt så länge som möjligt och inte enbart är oljefri utan även absorberar oljan är jätteviktigt. Alltså en oljefri produkt betyder att den inte tillsätter mer olja men inte att den är nedmattande, för bäst resultat behöver vi både oljefria och nedmattande produkter.

  Har man den basen så kan man tillsätta lyster på andra sätt istället!

  - Annons -

  En matt bas att starta med! Jag fotade steg för steg på denna grund också men tyckte att inlägget blev lite långt så jag skippade dom :)

  2. Applicera inte highlightern där du blir som mest oljig
  Nu till steget jag vill fokusera på!

  Oljigheten kommer oftast mest i mitten av ansiktet, T-zonen, äppelkinderna och hakan och det är oftast på dessa ställen man applicerar som mest highlighter.

  Jag brukar istället applicera mig highlighter så här:

  På kindbenen så lägger jag mer på sidorna av ansiktet och framme vid äppelkinden lägger jag otroligt sparsamt eller ingenting alls.

  På hakan lägger jag lite längre ner på hakan och skippar helt att lägga precis i mitten av hakan.

  - Annons -

  Näsan är oftast den mest oljiga delen i ansiktet, jag lägger highlighter bara precis på toppen, näsryggen är helt fri från highlighter och alla typer av glow-produkter.

  I pannan behöver man inte lägga precis i mitten av pannan utan kan fokusera mer på sidorna och ner mot tinningen.

  Men det är ju fint att få lite glow i mitten av ansiktet också och då fokuserar jag på mindre områden som inte blir lika oljiga:

  Amorbågen! Här blir jag inte så blank och det är riktigt snyggt med lyster här :)

  Och i ögonvrån, detta är ju en glowy highlighter och inte en ögonskugga så man kan ta en ganska stor, fluffig borste och svepa på ett ganska stort område vid ögonvrån. Det behöver inte vara så mycket precision.

  Och slutligen under ögonbrynet!

  - Annons -

  Highlighter jag har använt är den som är inuti paletten Pixi Contour Creator och den är ganska mild så jag ser att det inte syns så tydligt på bild. Men ni ser ju i alla fall att jag trots hög täckning och nedmattande produkter har en naturlig bas som inte ser ut som en platt, matt mask? :) Och så får ni helt enkelt lita på mig när jag säger att jag i verkligheten hade en hy full av lyster haha.

  Vill ni ha en mer effektfull glowy highligter så kan jag även rekommendera Pixi Glow-Y-Powder som jag skrev om i detta inlägg! Den ger mycket effekt, finns i 3 färger och är otroligt fin.

  Hoppas att tipsen var till hjälp ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish