Recension – NYX Jumbo Eye Pencil 604 Milk som ögonprimer

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Att använda den tjocka, vita pennan NYX Jumbo Eye Pencil i nyansen 604 Milk Lait som ögonskuggsprimer är väldigt vanligt och jag har sett makeupartister/bloggare använda det i flera, flera år :)

  Ändå har jag själv inte testat detta förrän nu, jag är lite chockad själv att det inte skett tidigare faktiskt haha!

  Vad är NYX Jumbo Eye Pencil?
  Kortfattat om pennan så är det en kräm i pennform som beskrivs som en multiprodukt, funkar bra som ögonskugga, bred eyeliner, highlighter i ögonvrån eller som sagt – som en ögonskuggsprimer.

  Rekommenderat försäljningspris är 69 kronor så den är prisvärd också, HÄR (adlink) kostar den 65 kronor + fri frakt.

  - Annons -

  Hur funkar den som ögonskuggsprimer då? Här kommer min recension!

  Applicering
  Pennan är enkel att applicera, formulan är mjuk så den glider på ögonlocket väldigt enkelt utan att man behöver ta i.

  Det blir väldigt skarpt direkt men det tonar man enkelt ut genom att dutta lite med fingertoppen.

  Sen blir det så här!

  Resultat
  En krämig och lagom klibbig bas som ögonskuggorna fäster riktigt bra i! De blir pigmentrika och fast den är ganska krämig så är det lätt att tona ut skuggorna också för den är inte för klistrig.

  Hållbarhet
  Det är på denna punkten det brister.

  Ni som följer mig vet hur oljig jag är i huden och ögonlocken är inget undantag, därför blir jag kräsen på ögonskuggsprimers (och tycker att det är så himla viktigt att använda!) för har en person med torr hy recenserat en primer som är jättebra så betyder det inte att den kommer passa på mina superfeta ögonlock. Och det gör alltså inte denna heller.

  I slutet av dagen kollade jag mig i spegeln och i globlinjen låg ögonskuggan som två streck. Väldigt tråkigt för annars tyckte jag mycket om denna!

  - Annons -

  Sammanfattning – Enkel att applicera, prisvärd och får ögonskuggorna att bli färgstarka och snygga samtidigt som dom är lätta att tona ut. Men har du väldigt oljig hy så är detta ingen ögonskuggsprimer för dig då den i sådana fall inte håller en hel dag. Jag tror dock att ni med mindre oljiga ögonlock kan få bra hållbarhet med denna för på stor del av ögonlocken satt ögonskuggan fortfarande fint, det var längs globlinjen där det är mest oljigt + påfrestning när man blinkar som ögonskuggan låg som streck.

  Jag skippar betygsättningen av pennan eftersom jag bara bedömer hur den funkar som ögonskuggsprimer, och det är ju inte ens en egenskap som produkter själv utlovar utan bara privatpersoner som insett att den funkar bra till det :)

  Detta är ju en gammal produkt i NYX sortiment så det är säkert fler av er som testat att använda denna som primer? Eller som ögonskugga/eyeliner? Blir den hållbar på er?

  Ni kan köpa den HÄR om ni är sugna! :)

  Kram!

   

   

  - Annons -
  Föregående artikelTropical Makeup Tutorial
  Nästa artikelHighlighter för oljig hy
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish